Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Papirus

Gelişmeler şöyle :

Notebooktaki tarayıcı üzerindehttp://192.168.X.X:18888 komutunu yazarak NAS Kit uygulamasını çalıştırdım ve notebook'ta takılı USB HDD içinden seçtiğim 395 MB'lık bir video dosyasını , Wi-Fi üzerinden Zidoo X9'da takılı USB HDD içine gönderdim. 395 MB'lık video dosyasının Wi-Fi üzerinden aktarımı , yaklaşık 8 dk. sürdü.

Ardından notebook ekranından Zidoo X9'a takılı USB HDD'in içine girerek attığım dosyayı öncelikle notebook'ta oynattım.Hiçbir sorun yok.

Sonrasında TV ekranında Zidoo X9'daki Explorer seçeneği ile USB HDD'in içine girip gönderdiğim 395 MB'lık video dosyasını buldum ve bu sefer TV ekranında Zidoo'nun kendi oynatıcısı ile oynattım aynı video dosyasını.Bunda da bir gariplik görmedim.

Sonuç itibarı ile bende ne aktarma da , ne de oynatmada herhangi bir problem yok.

Bilginize...

Benim zidoo x9 da da Wifi üstünden 1080p dosyalar dahil hiç takılmadan receiver daki hdd den dosyaları oynatıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• nighty kullanıcısına yanıt
    Sana hitap etmeyeceği için bir önceki mesajımı düzenledim ve " Zidoo X1'i satabilirim " ifadesini kaldırdım.

1080 mkv falan rahatlıkla oynatır ve TV üzerinden DTS sesleri v.s alırsın Zidoo X1'de de, sorun olmaz.

Ama HD sesleri kayıpsız AVR'ye iletmez.Yani AVR'ye bağlayacaksan sadece yalın halde digital ses alırsın.Dolayısıyla TV'ye direk HDMI ile bağlayıp kullanacaksan hitap edebilir sana.

Program kurulumu konusunda ise birşey diyemem , çünkü ben genelde çok fazla birşey kurmam cihazlarıma.

Sadece dizi ve film izleme amacıyla kullanırım bu cihazları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 7 Ekim 2015; 10:13:51 >
  • Sadays Üstadında zamanında yazdığı gibi ; şu Zidoo X9 HD sesleri de kayıpsız iletseydi hakikaten daha iyi , daha popüler bir konuma gelebilirdi piyasada.

Ben TV'ye direk HDMI üzerinden bağlayıp kullandığım için bu ses formatları konusunda şimdilik rahatsız olmuyorum ama AVR ile kullanan arkadaşlar mecburen pas geçiyorlar bu cihazı ve geçmeleri de son derece doğal.Çünkü yeni nesil ses formatlarını kayıpsız alamayacaksan o tarz bir amfi kullanmanın anlamı olmaz.

Ama yine söylüyorum ; gerek görüntü kalitesi , gerek kullanım rahatlığı , gerek altyazı menüsü , gerek altyazı karakterleri , gerekse altyazı ayarlarının hafızaya kaydedilebilir olması gibi sebeplerden dolayı Zidoo X9'u kullanmaktan hâlâ müthiş keyif alıyorum.

Sanırım Türkçeleştirme olayı neticelenene kadar da bu birlikteliğimiz devam edecek Zidoo X9 ile.

Sonrasında ne olacağını ise zaman gösterecek....

• AVR kullanmıyorum hocam. Sesleri direk TV'den alıyorum HDMI ile. TV'nin kulaklık çıkışına bir tane 2+1 Logitech hoparlör bağlı.

@Paapirus sana PM gönderemiyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighty -- 7 Ekim 2015; 8:16:33 >
  • Haklısın...

Çünkü o kadar özel mesaj geliyor ki kapatmak zorunda kaldım.

Cihaz alacak her arkadaş ( sağolsun ) kişisel olarak bana soruyor hangi cihazı alayım diye ?

Her yazana aynı şeyleri söylüyorum ve bu tarz tavsiyeleri konu içerisinde genel olarak sorun , daha fazla tavsiye alın diyorum ama mesajların ardı arkası kesilmiyor.

Dolayısıyla soracağın birşey varsa buradan sorabilirsin...
  • Pekala,

X1'i kaça satıyorsun, nerde alışveriş yapabiliriz ? (alacak olursam eğer)
    Sıfırı 60$ yani TL anlamında 177 TL.

http://www.geekbuying.com/item/ZIDOO-X1-Android-4-4-TV-Box-Allwinner-H3-Dual-Core-Mali-400-1G-8G-802-11-b-g-n-LAN-HDMI-4K-2K-H-265-KODI---Silver-346647.html

Ben 150 TL'ye veririm sana ve kargo da benden olur.

Alışverişe gelince :

Hesabıma bedeli yatırırsın , bende cihazı kargoya veririm.

Zaten geldiğinden beri cihaz fazlalığından dolayı doğru dürüst kullanmadığım bir cihaz Zidoo X1.

Çünkü bir ara hem Zidoo X9 , hem Zidoo X1 , hem de M-195 vardı evde.Ve Zidoo X1 ile ilgilenmeye pek vaktim olmadı.

Sadece test amaçlı kullandım kısa bir süre.

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Anladım. Peki elden alışveriş şansı yok mu.
    Nasıl elden alışveriş ?

Sen İstanbul'da , ben Bursa'da iken nasıl olacak bu ?
  • Sürekli Bursaya gidip gelen bir arkadaş var. ona soracağım, yakında gidiyormusun diye.
  • Ben şunu anlamadım !

Zaten kargo bedelini ben karşılayacağım.Neden Bursa'ya gelen bir arkadaşına elden aldıracaksın ki ?

Sonuçta ha o gelip elden ürünü almış , ha ben kargo ile göndermişim.Senin açından değişen birşey yok ki sonuçta ?
  • sanırım arkadaş ürünü almadan para vermek istemiyor
  • Zidoo nun forumu kurcalarken bir fan gordum onu sipariş etmiştim.Ürün geldi.Diğer cihazımda kullandıgım fandan daha sessiz ama tamamen sessiz diyemem sonucta hiçbir fandan sıfır ses beklenemez.Ürün kullanışlı tırnakları sayesinde zidoo ya direk takabildim.5 adet sipariş vermiştim ihtiyacı olanlar için ilan numarası 235439048 . Kar etme amacli değildir yanliş anlaşılmasın(ben 6 dolar gibi bir rakama almıştım) zaten satılmasa da dreambox,notebook vs. gibi cihazlarıma montelemeyi dusunuyorum :) .İlan resimlerine zidoo yu koydum fikir versin diye.
  • Bu forumdan 2 kere dilim yandı. Birsi hadi neyse de, diğerinde gayet tanınmış, söz sahibi bir üye tarafından mağdur edildim. İsbat etmem çok zor olan bir konuda. O yüzden o zamandan beri kim olursa olsun, önce ödeme - sonra kargo şeklinde alışveriş yapmadım. Çok güzel fırsatlar kaçırdım ama, bu kararımdan dönecek değilim.

ha önce siz bana gönderin, ürün elime geçince ben size havale geçeyim. Neden yapasınız ki bunu ? beni tanıyormusunuz, tanımıyorsunuz. Peki neden ben aynısını yapayım. Darılmaca, gücenmece yok. Siz öyle yapacaksınız diye demiyorum. Prensip meselesi biraz. Elden olursa olur, olmazsa nasip.
    Bence güven herşeyden önce gelir.

Öylesine ki sırf size bu güveni verebilmek için cihazı size bedelsiz olarak göndermeyi bile düşündüm." Alın 3-5 gün test edin ve beğenirseniz alın " diyecektim.

Çünkü beni hiç tanımayan kişiler bile 279€' luk Zappiti 4K cihazını test etmek amacıyla başka şehirlerden gönderdi bana ve aynı şekilde bende cihazlar gönderdim.Her zaman bu tarz dostluklarla yol almaya çalıştım

Sizin prensibinize tabii ki saygı duyuyorum ama bende bana güvenmeyenlerle alışveriş yapmayı sevmiyorum.Huyum kurusun.

Dolayısıyla biz bu alışverişi yapmayalım değerli kardeşim.Ama seninde yazdığın gibi darılmaca , gücenmece tabii ki yok.

Hayırlı alışverişler...
  • Sorun yok @Papirus, dünya malı dünyada kalır. Önemli olan inandığını yapmak/yaşamak. Bende sizin "size güvenmeyen kişilerle alışveriş yapmama" huyunuza saygı duyuyorum. Muhtemelen şöyle düşünüyorsunuz: "Ben bu forumda bu konuda saygı duyulan, sözü geçen/sözüne itibar edilen bir üyesiyim. Bana güven duyulması konusunda bir problem olmaması lazım". Olabilir, böyle düşünüyorsanız eğer, ona da saygı duyarım.

Herhangi bir kırgınlık, tavır yok, merak etmeyin. Yeri gelmişken, bu medya playerlar konusunda harcadığınız onca emek-zaman için de bilahere teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighty -- 7 Ekim 2015; 14:34:10 >
    Bence de kardeşim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Sıfırı 60$ yani TL anlamında 177 TL.

http://www.geekbuying.com/item/ZIDOO-X1-Android-4-4-TV-Box-Allwinner-H3-Dual-Core-Mali-400-1G-8G-802-11-b-g-n-LAN-HDMI-4K-2K-H-265-KODI---Silver-346647.html

Ben 150 TL'ye veririm sana ve kargo da benden olur.

Alışverişe gelince :

Hesabıma bedeli yatırırsın , bende cihazı kargoya veririm.

Zaten geldiğinden beri cihaz fazlalığından dolayı doğru dürüst kullanmadığım bir cihaz Zidoo X1.

Çünkü bir ara hem Zidoo X9 , hem Zidoo X1 , hem de M-195 vardı evde.Ve Zidoo X1 ile ilgilenmeye pek vaktim olmadı.

Sadece test amaçlı kullandım kısa bir süre.

Merhaba, bu sattığınız cihaz ile tam olarak neler yapılabiliyor. Zannedersem kablosuz ağa bağlı ve ağ üzerinden cihaza bağlı hdd de izleniyor dimi? Android cihaz da var bende. Tam olarak ne artısı olur. Kullandığınız için tecrübenizi almak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben cihazları HDD'lerimdeki dizi ve filmleri izleme amacıyla kullanıyorum. Uygulama yükleme v.s detaylarıyla pek ilgilenmem.

Ama illaki birşeyler yazmam gerekirse ; internet bağlantısı oldukça iyi olan , cep telefonu için kendine has uzaktan kumanda programı bulunan , 4K video oynatımında başarılı bulduğum , üzerindeki dahili medya oynatıcısını çok beğendiğim , yazılım desteği konusunda bana göre diğer firmalara kıyasla hep ilk sıralarda yer alan Zidoo firmasına ait , ucuz yollu , plastik bir medya oynatıcı.

Ayrıca ilk geldiğinde kısa bir süre ağ üzerinden bağlanmış ve bir sıkıntı görmemiştim.

Amacı sadece divx yada mkv seyretmek olan ve beklentisi yüksek olmayan kişiler alıp kullanabilir.

Sizdeki yada kullanmadığım başka Android cihazlarla kıyaslama yapamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 8 Ekim 2015; 12:46:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty

Bu forumdan 2 kere dilim yandı. Birsi hadi neyse de, diğerinde gayet tanınmış, söz sahibi bir üye tarafından mağdur edildim. İsbat etmem çok zor olan bir konuda. O yüzden o zamandan beri kim olursa olsun, önce ödeme - sonra kargo şeklinde alışveriş yapmadım. Çok güzel fırsatlar kaçırdım ama, bu kararımdan dönecek değilim.

ha önce siz bana gönderin, ürün elime geçince ben size havale geçeyim. Neden yapasınız ki bunu ? beni tanıyormusunuz, tanımıyorsunuz. Peki neden ben aynısını yapayım. Darılmaca, gücenmece yok. Siz öyle yapacaksınız diye demiyorum. Prensip meselesi biraz. Elden olursa olur, olmazsa nasip.

kardeş sen forumu pek okumuyor musun? papirusa gözü kapalı cihaz gönderiyor insanlar test etsin diye benim şahsen çok yakın arkadaşım ben herşeyine kefilim istanbul altunizadedeyim istiyorsan pmden ofis adresimi vereyim bir yamuğu olursa 150 tlni 300 tl olarak ben geri ödeyeceğim tüm forum da şahit olsun güzel ülkem nereye gidiyor birbirimize güvenmek bu kadar mı zor oldu artık

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.