< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (422. sayfa)

-
-
Abi benim cihazı zidonun mühendisi bile kurtaramazdiquote:
Orijinalden alıntı: sadays
ekranda yazı varsa hallolur senin alet küllüm ölü gibiydi usb ttl kablo ile bile kurtaramadım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir şeyler yüklemeye çalışmış sanırım arkadaşın çocukları. Aşağıdaki linkteki işlemleri yaptım ancak sonuç alamadım. İşlem esnasında tv ekranı gidip geliyor ama başka bir şey olmuyor.
https://www.zidoo.tv/Support/support_guide/guide_target/6CtDC4%2BvyZveq7k9e%5Bld%5D3ulg%3D%3D/guide_faq/raXr0bxKWKM%3D.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sendeki kurtarılır sadays abi yardımcı olucaktir işte bu zidoolara birşey yüklemek lüzumsuz tak.hdd izle işte bir yerden bir sorun çıkarıyorquote:
Orijinalden alıntı: edmontdanteBir şeyler yüklemeye çalışmış sanırım arkadaşın çocukları. Aşağıdaki linkteki işlemleri yaptım ancak sonuç alamadım. İşlem esnasında tv ekranı gidip geliyor ama başka bir şey olmuyor.
https://www.zidoo.tv/Support/support_guide/guide_target/6CtDC4%2BvyZveq7k9e%5Bld%5D3ulg%3D%3D/guide_faq/raXr0bxKWKM%3D.html
Arkadaşlar,
Oğlumun iş değişikliği sebebiyle biraz yoğun bir dönemdeyim ve şu anda dışardayım.
Dolayısıyla linki kontrol etme ve güncelleme şansım yok.Ama eve dönene kadar burada link konusunda bir gelişme olmazsa eve döndüğümde muhakkak bakacağım.
Affola...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İşin rast gelsin abim, ondan şüphe yokquote:
Orijinalden alıntı: Papirus
Arkadaşlar,
Oğlumun iş değişikliği sebebiyle biraz yoğun bir dönemdeyim ve şu anda dışardayım.
Dolayısıyla linki kontrol etme ve güncelleme şansım yok.Ama eve dönene kadar burada link konusunda bir gelişme olmazsa eve döndüğümde muhakkak bakacağım.
Affola...
zipli dosyanın içerisindeki dosyanın ismini install.img yap
sonra install.img dosyasının içindeki 4 dosyayı da çıkart
install.img dahil toplam 5 dosyayı fat32 formatlı mümkünse 8-16 gb bir usb belleğe çıkar
usb belleği x9se tak başka hicbir şey takılı olmasın aç cihazı 5-10 dakika sonra kurtulur bekle biraz olmazsa başka usb bellekle dene
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
demek ki bu dosya değilmiş recovery yarın bakalım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tekrar selam ,
Brick olmuş Zidoo X9S'leri kurtarma işlemi ile ilgili bulabildiğim sayfa ve linkler...
https://www.zidoo.tv/Support/support_article/support_target/2k02gFiWIINKKmVViAFMcQ%3D%3D.html
Bu sayfayı Türkçeye çevirerek sizde okuyabilir ve adımları takip edebilirsiniz ama kısaca şöyle özetleyeyim...
Bu sayfada anlatılan iki yöntem var ama mantık ve içerik olarak bakarsak gördüğüm kadarıyla her ikiside aynı zaten.Bu yüzden ilk yöntemi denemeniz yeterli olur diye düşünüyorum.
Bu ilk yöntem ; X9S_SaveBrick_NeedUnzip.rar adlı bir dosya ile yapılan bir kurtarma.
1. Adım: http://www.mediafire.com/file/n6qjudcnppg1ftb/X9S_SaveBrick_NeedUnzip.rar linkinden dosyayı indirin.
2. Adım : İnen Zip'li dosyayı açıp içindekileri ( aşağıda olduğu gibi ) FAT32 formatlı bir USB diske kopyalayın.
3. Adım : Cihazınızı kapatın ve cihaza bağlı olan tüm USB ve SATA aygıtlarını çıkarın.USB belleği cihazınıza takın ve Zidoo X9S cihazınızı açın.Ancak geri yükleme düğmesine basmayın.
4. Adım : Bekleyin...
Umarım işinize yarar bu bilgiler , şimdiden geçmiş olsun...
-
Teşekkür ederim. Sanırım olmayacak. Hello yazdıktan sonra tvde Zidoo yazıyor. Cihaz ekranı saate dönüyor. Tvde ise görüntü siyah ekran şeklinde gidip gelmeye başlıyor. Ancak sonrası gelmiyor. 20 dakika kadar bekledim ama değişmiyor. Hayırlısı artık birkaç kez daha deneyeceğim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz biraz daha deneyin bakalım.
Eğer ki sonuç alamazsanız bu kurtarma işini önceden deneyen ve cihazı kurtaran bir arkadaş yazarsa burada ve de kabul ederse ona gönderirsiniz.
Ya da bana gönderirsiniz, bir de ben şansımı denerim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O kurtarma yazılımı eski muhtemelen senin yazılım 2.1.28 filandı ona 2.1.1 lazım
mega.nz
1.04 GB file on MEGAhttps://mega.nz/file/WVVhzCBZ#FrHJYdkv6-5Hg6ds3RtC29bsYkTfbSl7nTfLp8JO7k8bunu indir install.img yap ismini omv klasörünün içindeki 4 dosyayı da al yanına koy
hello yazmadan firmware yükleme ekranına geçmesi lazım baktın olmuyor kürdan yöntemi ile yap zaten giden gitmiş
-
Mcblune.net sitesinde paylaşılan genel bir liste var.Aşağıda göreceğiniz bu listede tüm Zidoo modellerine ait kurtarma yazılımlarının versiyonları paylaşılmış.
Tüm Zidoo modellerine ait Kurtarma Yazılım Versiyonları...
Bu listeye baktığımızda Zidoo X9S için kurtarma yazılım versiyonu v2.1.1 gözüküyor.Ama bu bahsedilen önceki sürümlere dönme yazılımı bence.
Brick olmuş yani açılmayan cihazları kurtarma amacıyla kullanılacak yazılım farklı bence.Yani imaj dosyasının yanına ayrıca çıkardığımız 4 dosyanın bulunduğu yazılım yöntemindeki yazılım v1.4.12 gözüküyor sayfa detaylarında.
Dün gece bahsettiğim ilk yöntem işe yaramadıysa ikinci yöntemde bence bu kullanılmalı yazılanlara göre.
İkinci yöntemde kurtarma yazılımını kendimiz hazırlıyoruz ve o da şöyle oluyor :
Adım 1: Zidoo X9S için aşağıdaki linkten Flash img dosyasını indirin :
http://www.mediafire.com/file/fye1lykeqm9hadd/install-ZIDOO_X9S-v1.4.12-201708181828-USB.img
Bu dosyayı install.img olarak yeniden adlandırın ve FAT32 formatlı bir USB belleğin içine ( klasöre koymadan kök dizine ) kopyalayın.
2. Adım : Sonrasında bu img dosyasını açın ve aşağıda gösterilen dört dosyayı bulun ve bu dosyaları da aynı FAT32 USB belleğin içine kopyalayarak atın.
Yani sonuçta USB bellek içinde ; 1 adet img dosyası ve sonradan kopyaladığımız 4 dosya olmak üzere aşağıdaki gibi 5 adet dosya gözükmeli.
3.Adım : Cihazınızı kapatın ve cihaza takılı olan tüm SATA - USB cihazları Zidoo'dan çıkarın.
Hazırladığınız USB belleğinizi USB2 portlarından birine takın.
RESET düğmesine basmadan Zidoo'yu açın ve bekleyin.
( Amacımız cihazımızın çıkardığımız dosyalardan boot etmesini sağlamak olduğu için kesinlikle RESET düğmesine basmıyoruz.Bu detay çok önemli , dikkat...)
Belli bir süre sonra cihazınız hazır hale gelecek ve açılacaktır...
-
lan sence diye bir şey mi var 2 nolu yazılımlardan 1 nolu kurtarma dosyası ile cihazı flashlayanlar brick etti zaten cihazları seri kablo ile bile cihaz kurtulmuyor attım bir tane çöpe biliyorsun mühendisler bile salağa yattı görüştük birlikte
versiyon 1.4.12 olanı asla kullanmayın muhtemelen 2 nolu yazılımlarla bunlar geri dönülemez bir değişiklik yaptı cihazda onu 1.4.12 ile almaya çalışınca cihaz bana müsade diyor
versiyon 2.1.1 olanı kullanın benim verdiğim mega linki bunu içeriyor
-
Eyvallah Üstad ,
İşte onu bilemem ben.Sonuçta Zidoo X9S konusu çok eskilerde kaldı benim hafızamda.
Ama paylaştığım linkler McBluna.net adında bir siteden paylaşılma.Ve bu siteyi kuran eleman bilgi ve yazılım anlamında Zidoo ile ilgili her türlü bilgiyi ,yazılımları , uygulamaları v.s derleyip sitesinde toparlayan birisi.Ve ben bile çoğu zaman kullanıyorum bu siteyi.
Dolayısıyla öyle bir ihtimal varsa da şimdiye dek birileri yazıp uyarırdı diye düşünen taraftayım ben.Ayrıca biz bulabildiğimiz detayları paylaşıyoruz.Bu tür olaylarda hatta yeni yazılımları yüklerken bile cihazın kilitlenme-arızalanma riski her zaman vardır.Ve bunu her yazılım paylaştığımda alt tarafta da yazarım zaten.
Son olarak dün gece ilk yöntemde paylaştığım ve deneme sonrasında işe yaramadı denilen SaveBrick.NeedUnzip.rar dosyasını önceden görmedim ben.Belki de sonradan oluşturulan ve bellek içindeki tüm dosyaları bir araya toplayan yeni bir dosyadır bu , bilemiyorum.
Kısacası her türlü risk vardır bu işlerde ve riski göze alanlar deneyecek.Ama senin yada herhangi birimizin bildiğin birşey varsa da paylaşacağız ve yazıp uyaracağız...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Eylül 2022; 20:13:26 >
-
mcbluna.netteki de 2.1.1 zaten ama 500mb filan
benim koyduğum nedense 1gb daha yüksek belki de 5 dosyalı olanlarda 1gb olmalı diye dene dedim çünkü ben recovery yaparken hep 1gb civarı idi firmwareler yani 500mb olanlar recovery değil normal firmware
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Eylül 2022; 18:20:21 > -
Merhaba arkadaşlar,
Ben de bir süre sonra Zidoo Z9S alarak tekrar aileye katıldım. Sadece film izleyen, home theater dahil hiçbir uygulamayı kullanmayan, hdd üzerinden indirdiğim brrip filmleri izleyen biri olarak zaten bu cihaz beni fazlasıyla memnun ediyor.
X9S'e göre cihaz daha hızlı. İzlenen filmle ilgili bilgilerin ekranda görünmesi, altyazı gibi seçeneklerin çok kolay ulaşılır olması da hoşuma giden detaylardan.
X9S'te güncelleme ile ilgili sıkıntılar olabiliyordu o nedenle henüz cihazı internete bağlamadım. Bu cihazda da böyle sorunlar var mı?
-
Bende de x9s var, ben de sizin gibi sadece film vs izliyorum, Dolby vision desteği olmadığı için z9s alsam mı diye düşünüyorum bu aralar? sizin Dolby vision özelliğini kullandığınız oldu mu? yani izlediğiniz filmler hdr ise Dolby vision mu devreye giriyor?
-
Net olarak bir yanıt olur mu bilemiyorum ama şöyle izah etmeye çalışayım; ben cihazı avr ile kullanıyorum. Filmleri de rarbg sitesinden torrent olarak indiriyorum ve bunları genel olarak 5+1, 7+1, true hd, atmos olarak indiriyorum. Filmi hangi formatla indirirsem zidoo ile oynattığımda avr o formatı algılıyor ve keyifle izliyorum. Zidoo içinde dolby vision formatını aktif eden bir yer var mı onu da bilemiyorum. Varsa, ileten olursa o şekilde de denerim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X