Şimdi Ara

Ziebart Boya Koruması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 0 bir araç aldım..ve aracıma ziebart boya koruması yaptırmalımıyım diye düşünüyorum..fiyatı bir hayli yüksek o yüzden yaptırmadan önce böyle bir deneyimi olanların görüşlerini dinlemek isterim

• kendim bizzat denemedim ama uygulayan arkadaşlar bunun tamamen para tuzağı olduğunu söylüyorlar
  • yakın arkadaşimin yeşil renkli bir golf u var.
    aracı 2.el almişti ve aldıında ziebert boya korumalı idi.
    gercekten buyuk fark var.
    arac dakı tozlar belli olmuyor.araç surekli parlıyor.yıkandıında su uerınden aklıp gidiyor ve su lekesi kalmıyor.
    ben cok begendım şahsen
  • önemli olan fiyat ???????
  • yaptırma benceee
  • Fiyat tam olarak nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

yakın arkadaşimin yeşil renkli bir golf u var.
    arac dakı tozlar belli olmuyor.araç surekli parlıyor.yıkandıında su uerınden aklıp gidiyor ve su lekesi kalmıyor.
    ben cok begendım şahsen

Boya Koruma Omur boyu kalmaz Omur Boyu yazanlar bile 6-10 ay arasinda bir bakim diye gitmeniz gerekiyor. Ya akil var mantik var boya uzerine yapilan bir islem Hemde firinlama isil islem yada ne bileyim herhangibir islem olmadan sadece surulerek yapilan bir islem kac ay kalir ki bence 7 ay bile iyimser. bende var boya korumayi yeniletmem gerekiyor guya en iyisini yaptirdik. hic ugrasamam valla yaz basi belki. O da gunes ve siyah araba oldugu icin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaput Koruma ve Boya Ölçümü
    9 yıl önce açıldı
    Ziebart Nano Gloss Boya Koruma
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende aracı teslim almadan once yaptırdım.6 ay sonra gelin bedava yenileriz dediler.Gidip yenilettim. 2 gun sonrada kaza yaptım 3 parca boya korumasız kaldı Keşke biraz daha bekleseydim yeniletmek icin
  • Gereksiz.. para tuzağı. Millet kendini avutuyor. Ablamın arabası zibearttan iç-dış korumalı. Bi fark göremedik. Psikolojik biraz. Bence onun yerine aracına senede bir pasta-cila yaptır. Pırıl pırıl parlasın, ince çizikler kaybolsun. Hala bunlar için ödenen $300-$500lar aklıma geldikçe deli oluyorum. Milletin sokağa atacağı çok parası var diye düşünüyorum artık. Bunlara para kazandıracağınıza bir kaç fakire gidin erzak alın yardım edin!
  • ben eski aracıma yaptırmıştım araç gıcır gıcır olmuştu sanki galeriden yeni çıkmış gibi ama bu etki 3-5 yıkama sonra kayboluyor kendi yapacağınız uygulaması kolay bazı cilalar var bunlara aynı sonucu veriyor
  • Arkadaşım ben arabamı aldığımda 2004 yılında ziebarta diamond gloss boya koruma yaptırdım, geçen senede yenilemesini yaptırdım. Birincisi ilk uygulama ücreti çok pahalı (gerçi ben yaptırdığımda kampanya vardı yarı fiyatına yaptılar, ne kadar kar edildiğini düşünün). ikincisi yaptırmadan evvel acaip derecede ürünleri övüyorlar, boya koruması dışındaki ürünleride satmaya çalışıyorlar (iç temizlik, su itici cam kaplaması vs.) bunada dikkat edin ama uygulamadan sonra her hangibir sorunla karşılaşırsanızda kabul etmiyorlar.
    quote:

ben cok begendım şahsen

gyrmann katılmıyorum benim arabamda tozlar o kadar çok belli oluyor ki anlatamam, sanki adeta tozları çekiyor.
    Ömür boyu garanti diyorlar ama her sene yenileme yaptırmak kaydıyla bu garanti. Yani her sene yaptırdığın boya korumaya göre en az 80$ ile 150$ yenileme ücreti vermen lazım. Her sene yenileme yaptırırsan doğal olarak diğer boya koruma, cilalarda parlaklılığı sağlarsınız diye düşünüyorum. Ben bu sene yenileme zamanı gelmesine rağmen artık yaptırmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: azaz06

yaptırma benceee

valla bızım bı tanıdık var 400$ a boya koruması yapıyor.
    izmir - eşrefpaşada
    isteyen varsa bı guzellık yaparız
  • boya koruma 50 veya 52 yıkama sonrasında kayboluyor.
    Kabaca hesaplarsanız haftada 1 araba yıkatırsanız 1 sene ömrü var
  • Ben de arabayı ilk aldığım gün Ziebart'ta yaptırmıştım. Bir yılı doluyor ve önümüzdeki hafta tekrar yenileteceğim.
    Yaz aylarında güneş ışınlarından dolayı boyanın solmasını, kışın da çamur ve özellikle tuz gibi zararlı maddelerin aşındırıcı etkisinden koruduğu için yaptırıyorum.
    Ziebart'ın kullandığı ürünlerin patenti kendilerine ait ve koruma özellikleri, ürünlerin testleri yetkili mercilerce yapılarak onaylanmış durumda.

Boya koruması yaptırmayan arkadaşlar için, boyanın üzerindeki vernik tabakasının da bu konularda faydalı olduğu söyleniyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

quote:

ben cok begendım şahsen

Boya Koruma Omur boyu kalmaz Omur Boyu yazanlar bile 6-10 ay arasinda bir bakim diye gitmeniz gerekiyor. Ya akil var mantik var boya uzerine yapilan bir islem Hemde firinlama isil islem yada ne bileyim herhangibir islem olmadan sadece surulerek yapilan bir islem kac ay kalir ki bence 7 ay bile iyimser. bende var boya korumayi yeniletmem gerekiyor guya en iyisini yaptirdik. hic ugrasamam valla yaz basi belki. O da gunes ve siyah araba oldugu icin.

zaten omur diye bir ibarede bulunmadım.mutlaka yenilenmesi gerekiyor.
    akil ve mantıgı bir kimyacı olarak kullandığımda da boya korumanın yararlı olacagı kanısına varabiliyorum.
    metal ler içlerindeki enerji patlamalarını ışımalar yaparak gosterirler.bizim gorduuuz metal parlaklııgıda bu enerji ışımasıdır.
    bu bağlamda metal yuzeydeki ışıldamayı arttirmak da mumkun bır konuma gelmektedir.(kımyasallar ile)
    ancak omur boyu olmayagı konusunda tabiikide haklısınız.
    bahsettım araç su anda 6 ay lık.alınmadan kısa bir sure once bu işleme tabii tutulmuş.
    mutlaka yakın bir zmanda tekrarlama isyetecektir.(sebebi de dış etkenlerdir.bu ışımalar sogurulur ise,işlem tekrar ister)
    ozellikle koyu renklerde dış gorunume onem verinler için mantıklı bir işlemdir(maddi güç elveriyor ise)

• Merhaba

Eğer maddi açıdan bir sıkıntım olmaz senede bir aracım için 150 ile 400 milyon arası verebilirim dersen ( İşlem çeşidine duruma göre değişiyor ) Yaptırmanın sana avantajları...

Güneşte gördüğümüz kılcal ve yuvarlak çizikler oluşmuyor varsada yok oluyor. Boya hep ilk günkü gibi kalabiliyor ( bu yine ne şartlarda olduğuna bağlı çok çok ağır şartlarda bilemiyorum ) ancak normal şartlarda görüntü pırıl pırıl ve parlaklığı ilk günki gibi kalıyor. Aracı kışın yola dökülen tuz, Yağmur çamur asit yağmurları gibi dış etkenlere karşı bir koruma sağlıyor ancak bununda bir süresi var unutulmamalı bu süre ortalama 1 yıl. Yazın güneş ışığı uv, sıcak,toz,ve kuş pisliğinden koruyor. Buraya Dikkat Kuş pisliğini hiçbirşey koruyamaz sadace boyanın yanma süresini uzatır...!!! Yani Kuş pisliğini gördüğünüz anda temizlemeniz gerekecektir yine. Örnek Kuş pisliği 10 saatte yakıyorsa boyayı bu koruma ile 30 saate uzuyor ama oradan sonra yinede yanar boya.
    Aracınızın üzrinde mükemmel bir kayganlık oluyor uygulamanın ciddiyetine göre bir bezi üzerine koysanız bile bez kayıp düşüyor durmuyor.

Ziebartın tek rakibinin şu anda şu şartlarda sonax olduğunu düşünüyorum fiyatları ziebarta göre daha makul ama sonax yapılacaksada iyi bir bayii bulmak gerekiyor. Çok fazla bayiisi olduğu için heryerde ciddiyet değişebiliyor.

Buradaki kararı siz vereceksiniz, Çünkü forumda kimi ooo çok iyidir diyecek kimi olabilir kimide aman yaklaşma para tuzağı hiç fark yok diyecektir. Bu bence biraz göreceli kimi için fark olmayan bir araçta kimi için inanılmaz bir fark vardır yani.

Şimdiden kolaygelsin Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin inşallah.

• Valla ben de yeni araba aldım. Henüz 3 ay oldu. Boya koruma faydalı bir şey. Bundan önceki arabamda da vardı. Yazın şirketteki ağaçlardan reçine damladı, bayağı insanının canını sıkıyor. Hele en tehlikelisi kuş pislikleri. Arabanızı kuş pislettimi 2-3 gün içinde temizlemelisiniz yoksa boyayı içindeki asitlerden dolayı yakıyor. Ve koruma dahil hiç bir şey çıkartmıyor.

Ben Kozyatağı carrefour'un arkasındaki sonax firmasında fiyat aldım. Araç yeni olduğu için 150 YTL ye yapacaklar(Nano tek). Normal fiyatının 240 olduğunu söylediler. Bundan önceki arabama da magirus (kamyon markası galiba bu ) gibi bir firmadan koruma yaptırmıştım o da 150 YTL idi.

Ama bence araban yeni ise ve özellikle orta yada koyu renkli ise muhakkak yaptır derim.

quote:

Orjinalden alıntı: festfeel

arkadaşlar 0 bir araç aldım..ve aracıma ziebart boya koruması yaptırmalımıyım diye düşünüyorum..fiyatı bir hayli yüksek o yüzden yaptırmadan önce böyle bir deneyimi olanların görüşlerini dinlemek isterim

• Faydasını 2-3 sene sonra aynı renk aynı model bir arabayla seninkini yanyana koyduğunda anlarsın. Öbürünün rengi nispeten solmuşken seninki ilk günkü gibi canlı kalmış olur.
  • cevap biraz geç oldu kusura bakmayın..öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok sağolun.genelde bu tür uygulamara para tuzağı deniyor fakat benim arabam kırmızı renk..ve parlıyor bu parlaklığını koruması içinde bu işlemi yaptırmalıyım diye düşünüyorum...
  • Ankara'daysan gel benim arabayı gör, benimki de kırmızı. Diamond gloss yaptırmıştım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.