Şimdi Ara

ZOPO 998 KİŞİSEL YORUMLARIM & TAVSİYELERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ilk olarak belki telefon eskidi (aslında öyle bir hâle gelmişiz ki 7-8 ay önce çıkan telefonlara eski diyoruz) ama ben zopo markasını düşünenlere tavsiye niteliğinde eleştiri yazacağım. Bu modeli alırken çok araştırdım, inceleme ve yorumlar kısıtlı. telefonun test sonuçları ve teknik özelliklerini ayrıntılı yazmayacağım,çünkü bunlar internetle detaylı mevcut. benim burada amacım gerçek kullanıcı olarak telefonun (markanın) kısa bir incelemesi.
    ilk olarak telefonun eksileriyle başlayayım. belki daha ilk olumsuz eleştiride vazgeçecek arkadaşlar olacaktır;onları bu yazının tamamını okutma zahmetinden kurtarayım.

-1) en ciddi sorun GPS..cidden kötü bile değil,rezalet..zaten yerli yabancı yorumlarda bu konu dile getirilmiş ve zopo kargoyu kullanıcının karşılaması koşuluyla ücretsiz GPS anten sağlıyor:
    ÜCRETSİZ GPS
    aslında ürünün Türkiye temsilcisi "digitalmarket" bozuk imajını düzeltmek için bu değişimi yapsa (kargoyu biz karşılarız,onlar teknik hizmet verse yeterli) cidden olumlu imaj edinebilir.

-2) ikinci ciddi problem akıllı kılıf..ürünün orjinal akıllı kılıfı gelen güncellemelerle yarım bile değil, çeyrek akıllı oldu..yazılımsal bir sorun olduğu düşünülüyor çünkü jelly beanda bu kadar sorun yokmuş..değişik rom kullananlar da akıllı kılfın iyi düzeyde çalıştığını söylüyorlar.

-3) ürün temsilcisi "digitalmarket" in imajı..ilk siparişlerin gecikmesi, müşteri yanlısı olmayan tartışmalar firmanın forumdaki imajını düşürmüş..ben bile almak için internet sitelerine bakıyordum ki forumdan bir arkadaşın aldığı ürünü iade etmek istemesine verdiği tavır hoş değildi..ben de gittigidiyor üstünden aldım..düşünün ki zopo'nun Türkiye temsilcisisin; senden güvenip telefon alamıyoruz..burada firmanın bir özeleştiri getirmesi lazım..belki firma olarak bir-iki kişi konusunda haklısınız ama bunu ifade etme tarzı yüzünden her zopo telefon tartışması "digitalmarket" tartışmasına dönüyor..bu hem firma hem biz yorum bekleyenler için iyi değil..

-4) yan ürünler..ürünün kutu içeriği zengin olsa da aksesuarlar kısıtlı..hatta yok.."digitalmarket" sitesinde kılıf vb. ürünler stokta yok gözüküyor..sen 900 tl lik ürün alacaksın,akıllı kılıf sıkıntı çıkaracak ve 5 liralık sert/silikon kılıf bulamayacaksın..çinden sipariş geçtim..mecbur bekliyoruz..yani "digitalmarket" GPS anteni,kılıf satsa makul fiyatlara iyi olurdu..

-5) ben okadar şikayet etmesem de pil ömrü..2400mAh pil var ve kutudan yedeği çıkıyor..evet belki 5000 mAh pilli telefonlar varken bu çok az ama ben bir günü rahat çıkarıyorum..oyun oynamadığım için olabilir..

bu olumsuzlukların ardından olumlu yönleri yazayım:

1) donanım gücü..türkiyeye yasal yolla gelen telefonlar içinde çift hatlılar içinde en iyi f/p sanırım bunda..htc desire, general mobile discovery 2,victor u2 vb. telefonları inceledim..elim gmd 2 ye gidiyordu ki kart desteği olmaması beni bu telefona yöneltti..gmd2 kullanan arakadaşım var,telefonu ciddi anlamda ısınıyor..bu telefonda ise sıcaklık makul düzeyde(hatta bu kadar az ısınmasına şaşırdım).

2) ekranı..5,5" ekranlar çok büyük gelirken gözüme bu telefon makul büyüklükte..ilk önce 5" sandım..kasa estetik değil belki ama çok büyük bir tel gibi durmuyor..kaliteli bir ekranı var..renklerin canlılığı,çözünürlük vb. gayet iyi..

3) çift hatlı olması..gerçekten iyi çalışan bir çift hatlı telefon..gmd 1 kullanıyordum, arada hat ve net gidiyordu..bunda ise pek sorun yaşamıyorum..çift hatlı tel arayanlar için ideal..

4) stabil bir telefon..2 gb ram olması büyük artı..cidden hızlı ve akıcı bir telefon olmuş..

5) "digitalmarket".. hep olumsuz eleştirileri olsa da bu firma sayesinde yasal yollarla 8 çekirdekli,2 gb ram li, iki imei de kayıtlı, garantili bir telefonu indirimlerle 750 civarına alabiliyoruz..aslında firma biraz daha iyi bir imaj çizse cidden satışları artabilir..gmd vb. telefonlar yerine bu marka tercih edilir..değişik markaların benzer özellikli kaçak telefonları bile 700-900 bandında satılırken -eleştirilse bile- yasal ve garantili bir ürünü bu fiyata almak önemli..

6) fiyat..yukarıda açıkladım..bu fiyata markanın amiral gemisi sayılan bir model alıyorsunuz..

7) çok beğendiğim yönü:kutu içeriği..kutudan yedek batarya,akıllı kılıf, yedek jelatin çıkıyor..hatta firma ekran jelatinini takılı yollamış..kutu içeriği cidden çok iyi..

8) malzeme kalitesi..adi çin malı telefonları gibi değil..önceki telim gmd 1 de açma düğmesi iyice yalama olmuştu..şarj soketi desen sürekli sorun veriyordu..bunda ise telefon cidden iyi malzemeye sahip..

9) ek özellikler..nfc,kart desteği vb..

şimdilik aklıma gelenler bunlar..yeni şeyler öğrendikçe/hatırladıkça yazarım..

belirsiz olan konular ise:

1) ürünün yazılım desteği..aslında kağıt üzerinde çok iyi bir telefon ama androidin hangi güncellemelerini alacak belli değil..
    2) performans güncellemeleri..özellikle akıllı kılıf için şart..
    3) ürünün bulma sorunu..sanırım "digitalmarket" elindeki stokları tüketmeye çalışıyor..alt modeller var ama 980 ve 998 zor bulunuyor..yeni modelleri ise daha getirmedi..yani şu an zopo türkiyede üst modelleri alamıyorsunuz..sanırım kısa zamanda son modeller gelir..

kaç liraya mâl ettiğime gelince: gittigidiyor üzerinden aldım..888 tl idi..%10 indirim çeki+50 TL world puan+14 Tl avantajix (üye ekranına yansımış ama çek kullanana vermeyebiliyor) ile 735 TL ye mâl ettim sayılır..belki farklı kombinasyonlar olabilir..doların iyice arttığı günlerde iyi fiyat gibi..telefonu ise alalı 10 gün oldu..

hepinize iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesaplix -- 25 Aralık 2014; 23:17:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.