Şimdi Ara

Zor Seçime Yardım Bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni alacağım telefonun seçimi için tercihimdeki birçok parametreyi optimize etmeyi bir türlü başaramadım. Bu seçimi sonlandırmak için yardımınıza ihtiyacım var:

Kullanıcı Profilim:
    Çok fazla mobil değilim, bir nevi klasik ofis-ev durumu. Dışarıda olduğum zamanlar iş gününde 1-2 saati geçmiyor. Ortalama ayda bir kısa süreli olarak şehir dışında olabiliyorum. Hafta sonları ise internete erişimim mevcut, fakat genelde bilgisayar başında değilim. Ofis veya ev içerisinde maillerime rahatça ulaşabiliyorum. İş adamı olarak nitelendirilen kitleden değilim; yani çok yoğun günlük görüşme veya veri alışverişim yok. Kullandığım mailler, kampüsün mail sunucusu ve gmail, hotmail, yahoo gibi servisler. Telefon görüşmelerim günde toplam 10 dakikayı geçmez. Fotoğraf/video özellikleriyle çok ilgilenmiyorum. Wi/fi tercih sebebi, ancak bulunduğum sabit yerlerde geniş bant erişimim oluyor, mobil olduğum yerlerde ise çoğu wi/fi hotspotu şifreli. Evdeki wireless adsl modemi ancak bilgisayarı açmaya üşendiğim için telefonla birlikte kullanabilirim; o da şart değil. Turkcellin minimum kotalı GPRS aboneliklerini kullanarak tüm konuşma harici veri akışını gerçekleştirmeyi planlıyorum. GPS kullanmıyorum, ancak ara sıra gideceğim yerin harita altlığını önceden telefona yükleyip çıkmak isterim. Navigasyon şart değil, google mapsten aldığım imajları kolayca yükleyip çıkabileceğim bir çözüm benim için ekonomik olur. PIM kısmına gelince; ajandamı, kontaktlarımı, yapılacak işler listesini gayet başarılı ve kolay bir şekilde yönetebileceğim bir telefon olmalı. Burada ne yazık ki SAR değeri de önemli bir paramtere. Aradığım cihaz şu özelliklerde olmalı:

Tercih Edilen Özellikler:
    -Sağlam ve kaliteli bir gövde yapısı
    -Bahsettiğim kullanım yoğunluğunda en azından 4-5 gün gidecek şarj süresi
    -Başarılı ve saydığım e-posta servislerini gerçekten destekleyen bir yapı
    -Kamera/video kalitesi hiç önemli değil
    -SAR değeri makul seviyede olmalı. Nokia E serileri, blackberryler ne yazık ki kriterlerimi oldukça aşıyor. Bluetooth kulaklık+Nokia e serilerini ayrıca tartışmaya katabilirsiniz
    -QWERTY klavye tercih sebebi
    -3g servislerini kullanmayacağım
    -Exchange kullanmıyorum, ancak pop3/imap hesaplarından push desteği mümkünse neden olmasın
    -Mümkünse full HTML desteği ve webde gezinmeyi kısmen anlamlı kılacak bir ekran boyutu/kalitesi (2.4 inch veya yukarı)
    -Dokunmatik ekran aramıyorum
    -Bu kriterleri sağlayacak cihazlar zaten mp3 çalma, hafıza kartı v.b özellikleri barındırıyor olacaklardır.

Efendi gibi takılmadan, donmadan çalışan, şu an 4 yıldır kullandığım SE T 610 gibi beni uzun süre memnun edecek, stabil (Symbiana sıcak bakıyorum), görüşme kalitesi sorun yaratmayan bir cihaz arıyorum. Uygun özellikleri bulduğumda fiyatını hak edip etmediği kriterini sonra koyacağım. Araştırmalarım oldu:

-SAR değeri yüksek olmasaydı, Nokia E 66 veya E 71'i hemen gidip alacaktım. E61i ise SAR değeri düşük olmasına rağmen çok, ama çok büyük. Fiyatı ise hala makul seviyelere düşmedi. E65 ise bildirilen arıza performansına bakılırsa, beni uzun süre memnun edecek bir cihaz değil.
    -Asus M530w, fazlaca kısa batarya ömrüne sahip ve WM'den uzak durmaya çalışıyorum.
    -Symbian barındıran samsunglar mevcut. i550, klavyeli ancak trackballu üzerine şikayetlerden ötürü biraz uzak durdum. Kayar kapaklı L-870 modeli yolda. QWERTY olmasa da diğer özellikleri için beklemeye değer, çıkacağı ve kısa dönemde bulacağı fiyatı hak edip etmediği bir soru işareti. L-870de güzel bir HTML browser, son versiyon symbian olacak. Samsung i450 ise benim için soru işareti. Nokia n serisinden de varsa düşük SAR değerli ve uygun fiyatlı alternatif önerilerinizi bekliyorum.

Bütçemin, cihaz gps ve/veya wifi barındırırsa 800 YTL yi, ikisini de barındırmazsa 500-600 YTL yi geçmemesini planlıyorum. Büyük bir ekran ve stabil bir sistemle QWERTY sevdamdan da vazgeçebilirim.

Dostum, sen birşey alamazsın bu kafayla dediğinizi duyar gibiyim. Beni ikna edin javascript:void(AddText('[:\'(]'))

• Herhamgi bir öneri yapılamayacak kadar zor bir soru oldu sanırım :)
  • tamamen se p1i veya w960i tarfi etmiş gibisin... ama dokunmatik ekran ikisi de...
    w960imi satıyorum ilgilenirsen pm atarsın
  • e61i aldım. Tavsiye için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soilman

e61i aldım. Tavsiye için teşekkürler.

yorumlarını bizimle paylaşırmısın.
    hayırlı olsun güle güle kullan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soilman

e61i aldım. Tavsiye için teşekkürler.

güle güle kullan
  • güle güle kullan dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.