Şimdi Ara

Zor Yoldan Haskell PDF belgesi düzenledim soruları alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz yaz başlarında programlama üzerine Türkçe doküman bakarken Fransız bir geliştiricinin yazdığı Learn Haskell Fast And Hard blog anlatısının Amerika'da yaşayan Joomy Korkut adlı bir Türk aracılığıyla türkçeleştirilmiş çevirisini buldum. Çeviri Github'ta Markdown formatındaydı. Onu PDF biçemde düzenleyerek yayınlamayı düşündüm ancak PDF çok düzgün olmamıştı. Son bir haftadır geceleri çalışarak PDF'yi biraz düzgünleştirerek yayınlanabilir duruma getirdim. Belgede bir yada birçok yanıl olabilir. Olası yanıllar ilerde düzeltilecektir.

Belge 1.2MB boyutlu PDF dokümanı olarak sağdaki assets sekmesinden indirilebilir:

github
    GitHub - tugkan0153/zor-yoldan-haskell: Turkish translation of Learn Haskell Fast and Hard by Yann Esposito.
    https://github.com/tugkan0153/zor-yoldan-haskell

Zor Yoldan Haskell PDF belgesi düzenledim soruları alabilirim

Bu belgede önemli bir ayrıntı sözkonusu: Belge Türkçe'deki Arapça kökenli sözcüklerden hiçbirini içermemektedir. Belge içinde yer yer, ilk çeviride yer alan Arapça kökenli sözcüklerin üstü çizilip Türkçeleri ile değiştirilmiş olduğunu görebilirsiniz.

Onun dışında bu belge Haskell'i hiçten başlayarak öğrenmek için çok elverişli olmayabilir. Nitekim belgenin orjinal yazarı Yann Esposito, Haskell'i hiçten öğrenmek isteyenler için O'Reilly ile No Starch Press'in "Real World Haskell" ile "Learn You A Haskell" belgelerini önermektedir. Bu belge, Haskell üzerine genel, ilginç ayrıca eğlenceli bir tanıtım olarak düşünülebilir.

Haskell çok bilmiyorum ancak bilenler Haskell üzerine çok iyi nesler söylüyor, anlatıyor. Bu belge onlardan biri. Ayrıca Haskell ile yazılmış çok başarılı popüler uygulamalar var. Uzun lafın kısası Haskell öğrenmek oldukça iyi bir deneyim olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 7 Ekim 2022; 12:3:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Zor Yoldan Haskell PDF belgesi düzenledim soruları alabilirimbunidanoableyoutube
    Simon Peyton Jones talking about the future of programming languages
    https://www.youtube.com/watch?v=iSmkqocn0oQ
  • I0SER_b0y kullanıcısına yanıt
    Esasında bu belgeyi Türkçe özgür belge sayısı çok az olduğu için düzenledim. Haskell 2. planda.

Videodaki Simon Peyton Jones'un İngilizcesi bayağı iyiymiş.

Yakında Türkçe Lisp Belgesi yayınlayacağım. O sadece düzenleme değil, tümünü kendimin yazdığı bir belge olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.