Şimdi Ara

Zotac 9600GT AMP & WoW: FPS inip çıkıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha yeni Zotac 9600GT AMP aldım. Şöyle bir durum var. World of Warcraft oynuyorum. Tüm grafik ayarları maksimumda (gerçi denedim, en düşük ayarda da oynasam aynı şeyler karşılaşıyorum).

Oyun sırasında belirli aralıklarla fps'de bir düşme yaşanıyor. Mesela normalde 60 fps ise birden 30-40 fps oluyor. Bu durum yaklaşık 1 sn sürüyor ama yani oyun oynayış zevkini kaçırıyor. Yaklaşık 10 sn de bir 1 sn'lik fps düşüşü cidden can sıkıcı oluyor.

Son driver'ı yükledim. Yine aynı sorun.

Acaba bu durumu nasıl düzeltebilirim?
    Windows Vista 64 bit kullanıyorum. Bunun bir etkisi olabilir mi?

Kısaca Sistemim:
    - Intel Core2Duo 1,8 ghz
    - 3 gb DDR2 ram
    - Zotac 9600GT AMP

• İnternetinizden Kaynaklanan Bir Sorun olabilir.Diğer Oyunlardada Deneyin Derim.
  • Diğer oyunlarda bir sorun yok. Sadece WoW'da oluyor.
    Ayrıca WoW'u oynadığım eski ekran kartımda böyle bir durum yoktu.
  • bende de fps sorunu var ultra mode da oynuyorum bende ama sanırım bios tan bişeyleri açmak gerekiyordu
  • İşlemciye o/c yapmayı denediniz mi?
  • İşlemci arada bir tökezliyor olabilir Mr.kiLLerMan'in dediğini dikkate alabilirsin..

Benim sistem panelimde, Ultra ayarlar ve 8xAA'da oynuyorum hiç bir sıkıntı yok Bir tek Ashenvale'da eğer reduce input lag açıksa sürünüyor
  • Bende Warhammer Online oynadığım zamanlarda daha iyi grafiklere sahip olmasına rağmen ani fps düşmesi olmuyordu WoW'un grafikleri çok basit seviyede ani fps düşmesi ekran kartından değil serverda lag oluyorsa ondan kaynaklanıyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Mayıs 2009; 17:59:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GT 420 Fps sorunu NVİDİA
    9 yıl önce açıldı
    GTX 1080 Ti 4-Way Sli Oluyor Mu?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belkide kimsenin düşünemediği fakat aklıma ilk gelen şu:Blizzard geçen yıl ATI ile bir anlaştı. Buradan yola çıkabilirsin.
  • Nasıl bir anlaşma bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TryAgain

Belkide kimsenin düşünemediği fakat aklıma ilk gelen şu:Blizzard geçen yıl ATI ile bir anlaştı. Buradan yola çıkabilirsin.

Benim nVidia kartta problem olmuyor.. O yüzden anlaşma yüzünden olacağını sanmıyorum Tamamen donanımsal bir şeyden kaynaklanıyordur...

Ayrıca arkadaşlar, server laginden dolayı FPS düşmesi yaşanmaz. 2 metre yürürsünüz, sizi eski yere atar vs.. FPS tamamen kullanılan donanımlara göre değişen bir değişkendir.
  • Evet lag ile alakası yok çünkü lag tamamen dediğin gibi bir olay WoW gibi bir oyunda yapması ilginç çünkü yüksek sistem istemeyen bir oyun
  • Dostum, yaşadığın sorun'un bir benzerini ben GTX280 Amp ile de yaşıyordum. Sorun tamamen ekran kartı ve Ram'lerinden kaynaklanıyor.
    3GB Ram 'in var ve eğer Vista kullanıyorsan zaten oyuna 2GB Kalıyor demektir ki rahat bir çalışım için ben 4GB öneriyorum.
    İşlemcin zaten yetersiz, eğer değiştirebilecek bir durumun yoksa, OC ile maksimum günlük kullanım limitini bul ve öyle dene.
    Ekran kartın Ultra düzey için yeterli değil fakat yine de ultra'ya alarak İşlemcini de overclock yaparsan devam edebilirsin ki şunu da belirtmek isterim Bende Q6600 ve GTX 280Amp varken 1920x1200x8A ve High Detail (o zamanlar High vardı)de 25M'lerde 30-40FPS arası oynuyordum bu gayette doğal... ;)
  • Vista 1 gb kullanıyor fakat lazım olduğunda boşaltıyor o ram'i.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.