Şimdi Ara

Zotac AMP! Extreme Edition or Gigabyte G1 Gaming ? [GTX 970]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
2.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neredeyse 3 haftadır GTX 970 almaya çalışıyorum. Gigabyte'ın stoklara gelmesini bekliyordum ve sonunda geldi. Ama Vatan'a baktım Zotac ön siparişe açılmış ve 28'inde stoklarda olacakmış. İkisi arasında kaldım, sizce hangisini alayım?

http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx970-amp!-extreme-edition-gddr5-4gb-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-kar.html
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10137

http://www.zotac.com/products/graphics-cards/geforce-900-series/product/geforce-900-series/detail/geforce-gtx-970-amp-extreme-edition.html
    http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5209#ov

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeh -- 18 Ekim 2014; 7:03:05 >

• Kuzeh kullanıcısına yanıt
    Bana göre her 2 kart aynı anda stokta olsa dahi gigabyte tercih edilir.
  • coax47 kullanıcısına yanıt
    Gigabyte olduğu için mi yoksa Zotac olduğu için mi ?
  • G1 gaming.
  • Gigabyte tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Gigabyte tabiki
    zotac bu seri de iyi is cıkarmıs diye duymustuk ama ben de olsam zotac yerine gigabyte tercih ederim.Gigabyte lar 3 sene garanti olayı sogutması zaten tartısılmaz.Zotac ta da garanti süresi bir ara 5 seneydi en son ne yaptılar bilmiyorum ama gigabyte alınır bence
    ZOTAC AMP! EXTREME
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

ZOTAC AMP! EXTREME
    Zotac işin uzmanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcrex

Zotac işin uzmanı

Alıntıları Göster
    ikiside çok yakın ;
    giga 3 yl garantili olması lazım zotac da kayıt edersen 5 yıl oluyor diye biliyorum seçmek zor ikisi de iyi kart.
    vakit bulur incelemelere bakabilirsem yazarım buraya .

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

ikiside çok yakın ;
    giga 3 yl garantili olması lazım zotac da kayıt edersen 5 yıl oluyor diye biliyorum seçmek zor ikisi de iyi kart.
    vakit bulur incelemelere bakabilirsem yazarım buraya .

Alıntıları Göster
    Zotac amp! de voltaj engeli vardı araştırın o konuyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Zotac amp! de voltaj engeli vardı araştırın o konuyu.

Alıntıları Göster
    Zotac tabikide.
    Bence gigabyte tercih edebilirsin, kullanıyorum çok serin sessiz ve stabil kart, overclock ile ilgim olmuyor ama denedim, hiç V. veya power targete dokunmadan GPU +150 ramler ise +400 gibi çalışabiliyor, +50mv. ve targeti 110 yaptığımda GPU +225 ramler +550 olarak sadece watch_dogs ta 45dk. kadar denedim ısı durumunu görmek için, bu süre zarfında 68c de sabitlendi ve hız düşmesi yaşamadı, demekki bu ayarlar ile bu şekilde kullanılabilir fakat dediğim gibi overclock ile alakm olmuyor ama bu durum kartın mevcut hızlarında nekadar stabil çalıştığı dolayısıyla uzun ömürlü bir kullanım sunucağı hakkında bana fikir vermiş oldu, bu arada bendeki kartın ASIC değeri kaydadeğer verimidir bilemem fakat yüksek değilmiş gibi geldi.
     Zotac AMP! Extreme Edition or Gigabyte G1 Gaming ? [GTX 970]

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

ZOTAC AMP! EXTREME

Hayırdır üstad, hiç düşünmeden Zotac Amp! Extreme demişsin Özel bir nedeni var mı ?
  • DhanTE kullanıcısına yanıt
    Bu kart +225 mhz. yaptığınızda, boost olrak kaç mhz. de çalışıyor oyunlarda fln ?
    Ben ısı durumunu kontrol için msıafterburner ile oyuna girdiğimde, eğer program düzgün oluyorsa 1575mhz. olarak görünüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

Ben ısı durumunu kontrol için msıafterburner ile oyuna girdiğimde, eğer program düzgün oluyorsa 1575mhz. olarak görünüyordu.
    Kullanıcı yorumlarını görmek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Kullanıcı yorumlarını görmek gerekir.

Alıntıları Göster
    Zotac AMP! Extreme'yi kim incelese zaten düşünmeden aha bu kart der. Burada Gigabyte G1 diyenlerin çoğu AMP! Extreme'yi incelemediği için bunu demiş ya da kullanıp memnun kaldığı için vs. Ancak kartı inceleseniz, Giga. g1 kullansanız bile AMP! EXtreme'yi önereceğinizden eminim.

Amp Extreme, Amp Omega ile karıştırılmamalı. Kaldı ki AMP! Omega da çok iyi bir kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 18 Ekim 2014; 13:33:34 >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    1 inceleme linki varsa bizde bakıp inceliyelim, bana göre janjanlı 1 görünüm dışında zotac'ın çokta iddialı 1 kart yapabiliceğini düşünmüyorum, genelde zotac amp tarzı kart yaptığında'da, hız olarak limitlere yakın değerler'de oluyolar ve o.c anlamında fazla ileriye gidemiyolar, mesela şöyle 1 inceleme buldum, boost olarak voltage fln verilerek 1445mhz. görünüyo, ve testlerde 1405mhz. de bile zorlandığı ve bu hız'da stabil kalabilmesi için de 1.212mv verildiği fln yazıyo. kısaca GPU olarak +100mhz.'i zor yapmış (hatta 90mhz.'i,) halbuki bu boost değerlerine gigabyte'lar voltage vermeden bile çıkabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 18 Ekim 2014; 14:40:58 >

İncelemeden kastım kartın PCB, soğutucusu, saat hızları vs. Bunlara baksa bile alacak kişi kartın gigabyte'tan üstün olduğunu düşünüp bu kartı tercih eder. 5 yıl uzatılabilir garantisi de epey cezbedici. Kart pcb anlamında inanılmaz. Görüntüsü harika. Saat hızları da en yükseği. Bu da onu direk kağıt üstünde en iyi gtx970 yapıyor. Normal bir kullanıcı için bunlar bu kartı seçmede yeterli. Aslında extreme kullanıcılar için de yeterli. Belki fazla bile...

Bu kartlar için +12mv ve %110 güç limiti pek bir şey ifade etmiyor. Buna ben oc demem bu kartlar için. Ancak buna rağmen iyi oc olan gpu'lar 1690mhz'leri görebiliyorlar. Bunlar gpu'nun üretim kalitesine bağlı, kartın direkt kendisine değil. PCB olarak AMP Extreme en iyisi olsa bile gpu dandik oldu mu o pcb pek bir şey ifade etmez. Aynı şekilde soğutma da... Böyle olunca da yapacak bir şey yok. Yani firmalar gidip gpu'ları genelde seçemezler. Yani bakıp bilemezler oc oluyor mu olmuyor mu diye genelde. Ancak belli bir seriyle ilgili bilgi alınabilir ya da stok haldeki çalışma gerilimleriyle ilgili bilgi edinilebilri ve o parti gpu'yu seçebilirler belki, bilmiyorum.

Bahsettiğin incelemeyi görmedim. Öte beri baktım ama gözüme pek bir şey çarpmadı. Dediğin gibiyse olay, bu her kart için söyelenemez. Yani o karttaki gpu takozsa diğer amp'lar da öyledir diyemeyiz. Ya da giga g1 1690mhz görmüş hepsi görür diyemeyiz. Stok haldeki hızlara bakıyor çoğu kullanıcı bir de görüntüye, garantiye vs. Extreme bir kart AMP. G1'den de daha iyi bir kart. Ama gpu konusunda şans yaver gitmezse yapacak bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

İncelemeden kastım kartın PCB, soğutucusu, saat hızları vs. Bunlara baksa bile alacak kişi kartın gigabyte'tan üstün olduğunu düşünüp bu kartı tercih eder. 5 yıl uzatılabilir garantisi de epey cezbedici. Kart pcb anlamında inanılmaz. Görüntüsü harika. Saat hızları da en yükseği. Bu da onu direk kağıt üstünde en iyi gtx970 yapıyor. Normal bir kullanıcı için bunlar bu kartı seçmede yeterli. Aslında extreme kullanıcılar için de yeterli. Belki fazla bile...

Bu kartlar için +12mv ve %110 güç limiti pek bir şey ifade etmiyor. Buna ben oc demem bu kartlar için. Ancak buna rağmen iyi oc olan gpu'lar 1690mhz'leri görebiliyorlar. Bunlar gpu'nun üretim kalitesine bağlı, kartın direkt kendisine değil. PCB olarak AMP Extreme en iyisi olsa bile gpu dandik oldu mu o pcb pek bir şey ifade etmez. Aynı şekilde soğutma da... Böyle olunca da yapacak bir şey yok. Yani firmalar gidip gpu'ları genelde seçemezler. Yani bakıp bilemezler oc oluyor mu olmuyor mu diye genelde. Ancak belli bir seriyle ilgili bilgi alınabilir ya da stok haldeki çalışma gerilimleriyle ilgili bilgi edinilebilri ve o parti gpu'yu seçebilirler belki, bilmiyorum.

Bahsettiğin incelemeyi görmedim. Öte beri baktım ama gözüme pek bir şey çarpmadı. Dediğin gibiyse olay, bu her kart için söyelenemez. Yani o karttaki gpu takozsa diğer amp'lar da öyledir diyemeyiz. Ya da giga g1 1690mhz görmüş hepsi görür diyemeyiz. Stok haldeki hızlara bakıyor çoğu kullanıcı bir de görüntüye, garantiye vs. Extreme bir kart AMP. G1'den de daha iyi bir kart. Ama gpu konusunda şans yaver gitmezse yapacak bir şey yok.
    O nasıl bir tasarım öyle ya müthiş cidden Özellikleride iyi ben olsam Zotac tercih ederdim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.