Şimdi Ara

Zotacı nasıl bilirdiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben hep ati kullandığım için nvidia kartları ile alakalı hiç bilgim yok. 5850 alamadığımdan Zotac Gtx 460 1gb 256 bit almayı planlıyorum.

fakat ekran kartlarından çok çektiğimden içimde bir huzursuzluk var. Örneğin kimse bana Sapphire ve Powercolor marka ekran kartı aldıramaz çünkü çok kalitesiz sogutucuları oldugunu dusunuyorum. 3 adet ekran kartımı kaybettim sogutucuları yüzünden. Fakat His markasına güvenim tam. His den aldıgım ekran kartımı 5 sene rahat kullandım:)

Şimdiki merakım ise Zotac nasıldır? resimlerden şöyle bir baktımda powercolorun soğutucuları gibi gözüktü gözüme:( Kasa olarak nagas g6 550 w kullanacagım üstten 2 önden 1 arkadanda 1 olmak üzere kasada 4 fan bulundurmayı dusunuyorum. Bu kartla o/c yapmakta şart oldugundan zotacı nasıl bilirdiniz? diyorum:)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Gördüğüm kadarıyla Zotac 1 GB GTX 460'ta standart nvidia soğutucusu var. yani özel tasarım soğutucu veya pcb olmadığı için firmanın pek bi önemi kalmıyor. Dilerseniz Gigabyte GTX 460 da düşünebilirsiniz çift fanlı güzel bi soğutucusu vardı.

Sapphire de özel tasarım kartlarda gayet iyi bir firma ama eğer 2xxx veya 3xxx serisi radeonlarda tek slotluk referans soğutuculu kart aldıysanız arıza çıkmış olabilir doğrudur. ama vapor-x, toxic serisi baya iyi bana kalırsa.
  • evet sapphire dediğiniz versionlarda aldım ve daha öncesi ama hepsi yandı. onun dısında 3 4 tanesının fanı calısmıyor. Ben internet cafe işlettim ordan biliyorum. Ayrıca evimede sapphire almıştım oda gitti. Nerden baksanız 5 adet sapphire sogutma arızalı kartım var... üstüne powercolor 650 liralık kartımda yandı... Kartı 3 sene kadar kullandım sanırım. Fakat 1 tane His marka varki süper 5 yıl oldu hiçbir sorun yok:))

Şimdi bilgisayarı alacağım firmada gtx 460 olarak sadece Zotac var. Başka yerden alma durumum yok maalesef.

Biraz forumu araştırdım 90 derece zotac kart sıcaklıgı yaşayanlar var bu nasıl olabilir? Üstelik bu normal deniliyor... normali benim bildigim 60 65 derecedir.
  • ZOTAC cok ısınır standart fan a oc yapıp amp diye iteler ama bozulmaz
  • Saphire ve Zotac aynı firmanın 2 markasıdır

Pc partner adlı firmanın ATI kart markası Saphire - Nvidia markası Zotac'dır

Ben şahsen 2 kere düşünürüm bu 2 marka karttan kullanmaya
  • Zotac da referans tasarım yok Heralde elinde kalan eski soğutma ziyan olmasın diye kullandı ama sıcaklıklar feci zaten Mesut beyin incelemesine bakabilirsiniz (Ref tasarım sparkle 460 ın incelemesi de forumda mevcut)

Soğutma beğenilmemiş olacakki dün zotac yeni ac 4 ısı borulu gtx460 ını duyurdu ki baya sağlam soğutması var forumda konusuda var

Referans soğutma nispeten daha iyi onun yanında gigabyte,msi asus un soğutması da iyi
  • Ayrı bi hayvani ısınır zotac.Ama en çok sempati duyduğum marka
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zotac 1gb 460 ten uzak durmanızı tavsiye ederim.http://ht4u.net/reviews/2010/zotac_geforce_gtx_460/index8.php
    Isınma sorunları 1gb lık modelden uzak durmanız için yeterli.

Tavsiyem Gigabyte 460 1gb - Msi 460 1gb , yada biraz daha beklerseniz ve + 35-50TL gözden çıkarırsanız özel soğutmalı Zotac 460 2gb modeli.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=41797918
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=41800940

• zotac kesınlıkle onerırım.önceki kartım 8800 gts zotac kartım 2 metre yerden betona çakıldı sogutucu yamuldu pcb eğildi biraz.takır takıtr çalısıyor.şimdiki kartım zotac 9600 gt.nvidia kart alacaksam zotac-gigabyte-asus bu 3 ünden başka almam
  • Zotac iyi marka ancak GTX 460 modeli için soğutmasının zayıf kaldığı testlerde görülüyor. Bunun yerine çift fanlı gigabyte modelini almak daha iyi bir seçim olacaktır.
  • Nvidia alacaksanız eğer, kasa soğutmanızın çok iyi olmasını öneririm, aksi halde istediğiniz kadar özel soğutmalı model alın beklentinizi karşılamayabilir malesef ısınıyorlar ve yükte de oldukça güç çekiyorlar, bunun yanı sıra kasa powerının da iyi olması şart tabi...

Düzeltme: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 3 Ağustos 2010; 10:57:53 >
  • Zotac yıllardır diğer kartlara nazaran daha fazla ısınma ve ses sorunuyla gündeme gelen ama performansta sorun yaşatmayan bir karttır, teknik servis açısından sorun yaşatmaz.
  •  Zotacı nasıl bilirdiniz?  Zotacı nasıl bilirdiniz?

Zotac'ın GTX amp serisi eskilerine nazaran çok iyi iş çıkarmış.Bu seriye sıcak çalışıyor demek biraz abest kaçar arkadaşlar..Boşta sıcaklık 37,furmak'da ise max. 69 derecede çalışıyor..Kasanın kapağı kapalı,oda derecesi 25 derece'de sabit..

• İYİ BİLİRİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Nvidia alacaksanız eğer, kasa soğutmanızın çok iyi olmasını öneririm, aksi halde istediğiniz kadar özel soğutmalı model alın beklentinizi karşılamayabilir malesef ısınıyorlar ve yükte de oldukça güç çekiyorlar, bunun yanı sıra kasa powerının da iyi olması şart tabi...

gtx 460ı diğer gtx modelleriyla karsılastırmaya gerek yok ama
    gtx 460ın ne kadar az güc cektigi ve ısındıgı gösterilmisti
  • PALIT Sonic 1GB

http://www.techspot.com/review/299-palit-inno3d-geforce-gtx-460/page13.html

Güç tüketimi; 126/320
    Isı değeri: 32/74

Zotac'ın soğutmasının da Sonic' teki gibi olmadığını düşünürsek bu değerlerin biraz daha üzerinde olacağı beklenebilir.
  • Başlığa bakınca ZOTAC kapanmış sandım yaw...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Nvidia alacaksanız eğer, kasa soğutmanızın çok iyi olmasını öneririm, aksi halde istediğiniz kadar özel soğutmalı model alın beklentinizi karşılamayabilir malesef ısınıyorlar ve yükte de oldukça güç çekiyorlar, bunun yanı sıra kasa powerının da iyi olması şart tabi...

His HD5850 alacaktım ve yanına althon x4 635 fakat bütceyi cok sıkıştırdıgından kasaya bütce kalmıyordu şimdi ise ZOTAC gtx 460 1 gb ve yanına phenom x4 945 alayim diyorum kasayıda nagas g6 yapma sansım oluyor boylece. Nagas g6 iyi sogutma verir zannediyorsam. Fakat Zotacın ustundeki sogutucuyu gorunce hayal kırıklıgına ugradım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Saphire ve Zotac aynı firmanın 2 markasıdır

Pc partner adlı firmanın ATI kart markası Saphire - Nvidia markası Zotac'dır

Ben şahsen 2 kere düşünürüm bu 2 marka karttan kullanmaya

böyle bir şey yoktur bu bilgi yanlışdır 2side ürünlerini pc partner firmasına yaptırıyor burası doğru sadece ama yönetim olsun mühendisler dağıtım kanalları ve ithalatçıları bile farklıdır... 2si farklı firmadır...
  • sapphire türkiye müdürü hasan yücelden daha iyi biliyorsun yani?

bilmiyorsan öğren videonun 8dksından sonrasını izle...

http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=1418

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.