Şimdi Ara

Zyxel Modem ve Ps3 Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar zyxel 660HW T1 V2 modemim var ve ps3e her türlü port açıp modemden firewall ayarlarını kapatıp upnp yi aktif yapmama rağmen ps3te upnp not available görünüyor ve makine nat3 oluyor.Nat2 olmadanda online oynayamıyorum.Bilgisi olan yardımcı olabilecek arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.Yoksa son çare modemi değiştirip başka bir marka modem alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superyakup -- 9 Temmuz 2009; 2:02:25 >

• nat3 nedir, nat2 nedir?
  • onlineye bağlanabilirlik seviyesini gösteriyor sanırım.Çok can sıkıcı bir durum ve upnp de not available hep ne yapacağımı bilmiyorum.
  • firewall rules (active) - (permit)

local ip
    adresse type - any veya ip veya ip aralığını gir.
    örnek: 192.168.1.33 veya 33 den.. 43'e..

varış ip (dış ip)
    adresse type - any veya ilgili ip/ip aralığı

service
    any (udp) & any (tcp) (firewall off gibi birşey olacak)
    ya da ilgili portları tek tek girersen, sadece bu portlar açılır)
    apply

firewall general
    firewall - aktif
    bypass triangle route - aktif
    wan to lan için - drop (izin verdiğin portlar hariç)
    restart yap.

belki de aynı işlemleri, lan to wan yönünde de yapman lazım. ama zaten bu yönde seçili olan permit. izin verilmiş durumda.

firewall' i kapatman sorununu çözmediyse, zaten bu şekilde denedim dersen, muhtemelen yazılım sorunlu.
    modemin yazılımını değiştirip deneyebilirsin. (apr3'e)
    clubzyxel
    hardwaremania

(bu da yeni moda oldu .. )

• Evet firewall ı kapatıp denedim ama yine aynı kırasım geliyor şu modemi gördükçe
  • firewall' i kapatmadan dene.
    farklı bir dış ip'e yönelik all udp&tcp port için içten dışa ve dıştan içe izin ver.
    bence sen yapamıyorsun. vakit de geç oldu. gündüz bir denersin artık..
  • yok dediklerini daha önce denedim wan to lan lan to ean herşeye izin vererek denedim şimdi fw update yapıcam artık olmazsa balkondan aşağı sallarım kafam rahat uyurum bu gece
  • quote:

Orijinalden alıntı: superyakup

yok dediklerini daha önce denedim wan to lan lan to ean herşeye izin vererek denedim şimdi fw update yapıcam artık olmazsa balkondan aşağı sallarım kafam rahat uyurum bu gece

nedir son durumun ?en son ps3 sayfasına bu modemle ilgili rehber hazırlayacam.modemde sorunun yok eğer günlüklerini aktif edip bakacak olursan firewall default rule yüzünden drop edecek bağlantını.bu yüzden sıkıntı yaşıyorsun.rule girmen lazım ayrıca aynı cihaz bende var zyxel ile görüştüm ilk farkına vardığımda ki alalı 1 gün oldu:)adam bana fireware bekliyoruz dedi olmuyor yapılmıyor dedi..dün gece iki sularında bu tezi çürüttümzyxele de buradan hörmetler(boru değil sistem mühendisiyiz,acaba zyxel ne iş yapar). akşam rehber yapıcam arkadaşlar şuanda mesai saatlericihazı sakın pencereden fırlatmayın

• Çok denedim, sayfalarca mesaj okudum, Zyxel'den yardım istedim ama nafile. PS3'de Nat Type'ı 3'den kurtaramadım. Gidip Linksys modem aldım ve 2 dk.'da portları açtım.

Zyxel'in bu modemi iyi güzel ama port açma konusunda çok sıkıntılı malesef..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldenShoot

Çok denedim, sayfalarca mesaj okudum, Zyxel'den yardım istedim ama nafile. PS3'de Nat Type'ı 3'den kurtaramadım. Gidip Linksys modem aldım ve 2 dk.'da portları açtım.

Zyxel'in bu modemi iyi güzel ama port açma konusunda çok sıkıntılı malesef..

dostum aksam rehber hazırlıcam gerçi artık senin için iş işten geçmiş fakat birçok arkadaşa yardımcı olacaktır.ben upnp yada bağlantı kopması veya nattype ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyorum çünkü ayarlanıyor.akşam geçde olsa hazırlayıp ps3 başlığı altında vermeyi düşünüyorum.saygılar
  • Rehber hazırlandı.Playstation konu başlıklarında.

http://forum.donanimhaber.com/m_33225385/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.