Şimdi Ara

Zyxel P-660HW-T1 ADSL modem access point yada repeater olarak kullanılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde bir adet Zyxel P-660HW-T1 ve bir tane de P-660HW-T1 V2 adsl modem var.
    Modemin birini telefon hatına bağlı iken diğerini kablosuz repeater olarak kullanabilir miyim?
    İki modemi birbirine kablo ile bağlama imkanım yok.
    Airties modemle yapanlar var ama Zyxel'de nasıl olur çözemedim.

• hw t1' de wds özelliği yok sanırım. telnetden baülan ve dene..

(wlan wds set)
    wlan wds set 1 xx:xx:xx:xx:xx:xx

(wds mode ON):
    wlan wds enable 1 1

(wds mode OFF):
    wlan wds enable 1 0

en fazla 4 tane destekliyor v2 modeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

hw t1' de wds özelliği yok sanırım. telnetden baülan ve dene..

(wlan wds set)

(wds mode ON):
    wlan wds enable 1 1

(wds mode OFF):
    wlan wds enable 1 0

Cevap için teşekkürler. Dediğiniz komutu girip wds'yi açtıktan sonra hangi modeme bağlanacağını, wireless şifresini falan nasıl belirleyeceğim?
    (Telnet'den 192.168.1.1 ile bağlantı kurunca çıkan menüde wds ile ilgili birşey görünmüyor)
  • tamam işte v2 modelinde var, diğer modeli daha eski ve onda wds mode yok sanıyorum ayrca arayüzü de web aryüzü tarzında.
    manuel' e de baktım göremedim. wireless iss adı ve şifresi ile şifreleme türü (wep128 destekliyor v2 modeli, wpa desteklemiyor) ikisinde de aynı olacak.
    her iki modemin mac adresi de telnet üzerinden birbirine kayıt edilecek. mac adreslerini silmek için de mesela wlan wds set 1 00:00:00:00:00:00 girebilirsin.
  • quote:

tamam işte v2 modelinde var, diğer modeli daha eski ve onda wds mode yok sanıyorum ayrca arayüzü de web aryüzü tarzında.
    manuel' e de baktım göremedim. wireless iss adı ve şifresi ile şifreleme türü (wep128 destekliyor v2 modeli, wpa desteklemiyor) ikisinde de aynı olacak.
    her iki modemin mac adresi de telnet üzerinden birbirine kayıt edilecek. mac adreslerini silmek için de mesela wlan wds set 1 00:00:00:00:00:00 girebilirsin.

P-660HW-T1 modelinde WDS komutu yok(wlan yazınca wds komutu listede çıkmıyor). Bu yüzden wds'yi açamıyorum.
    P-660HW-T1 V2 modelinde ise WDS komutu var. Bu durumda iki modemi birbirine bağlayamaz mıyım?

Eski modeli telefon hattına bağlasam, sadece V2 modelinde wds'yi açıp eski modemin MAC adresini girsem olmaz mı?

• adı üstünde wds özelliği. senin dediğin tarzda olsaydı bu olaya bir ad vermzlerdi sanırım. istersen bir dene demeye doğrusu dilim varmıyor. çünkü bağlanmaya çalışacak olan pc değil bir router yani donanım olacak yine diyelim. bu durumda sen v2 ye kablosuz bağlandığında öbüründen ip alman lazım. v2 ye takılıp kalırsın. bende var bir tane v2 yakında olsan ver eskiyi al yeniyi derdim de.. yani benle uğraşana kadar ikici el bölümünde satan var. fahiş fiyatlarda hemde.. ordan kap bir tane..
  • İkinci eldekiler 60-70 lira fiyat çekiyor, ben de o paraya gider sıfır access point alırım dedim.
    İlk aldığım Tp-link TL-WR340G router olmadı, daha sonra yine Tp-link'in TL-WA701ND Access Pointi ile değiştirdim. Firmware upgrade, ayar gayar derken başardım çalıştırmayı
    Universal Repeater modunda şimdilik sorunsuz çalışıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hw t1' de wds özelliği yok sanırım. telnetden baülan ve dene..

(wlan wds set)

(wds mode ON):
    wlan wds enable 1 1

(wds mode OFF):
    wlan wds enable 1 0

merhaba,

yazdıklarınızı telnette uyguladım lakin, biraz daha açıklar mısınız? telnette komut satırına girip

wlan wds set 1 xx:xx:xx:xx:xx:xx (mac adresi yazdım) sonra
    wlan wds enable 1 1 de yazdım

üstad sonra ne yapmam lazım :)
  • konu horlayacak ama wds özelliği bende var t1 v2 var ama ana modemin mac ını girdim ama tık yok normal router olarak süper çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackthunderx

konu horlayacak ama wds özelliği bende var t1 v2 var ama ana modemin mac ını girdim ama tık yok normal router olarak süper çalışıyor

Wep şifre kullanman gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maalesef olmuyor nedense wds modemde aktif ancak mac no giriyom şifre felan hiç birşeyde çıkmıyor havadan aldığım wifiyi hotspot edip dağıtıyorum
  • bende de var yaptım çalıştı.şöyle bi resim buldum belki incelersin kardeşim yada ürünü resetleyip bi yeniden kur ve güncellemesine bak.

ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/ADSL_Modem/2.%20Aray%FCz/P-661HW-D1%20WDS%20WEB.JPG
  • Arkadaslar bu konuyu çözen yok mu böyle bir şey mümkün mü wds yi açılıyor açılmasına fakat karşı modemin çekip çekmediğini modem belirtmiyor kısaca search kısmı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.