Şimdi Ara

Zyxel VMG3625-T50B Deneyimim ve HG630a(Broadcom) Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün VMG3625-T50B satın aldım. Stock olarak V5.50(ABPM.2)G0 yazılımı üzerinde mevcut. V5.50(ABPM.4)C0 yazılımını nasıl kurabilir, ilgili dosyalara nasıl ulaşabilirim? Cihaz türknetten alınmadığı için telnet üzerinden işlem yapmam gerekecek mi?

Deneyimlerime gelirsek :

Bundan önce TTnet Huawei HG630a modelini kullanıyordum Broadcom işlemcili, downstream 29db'lerde geziniyordu, bu cihazla downstream 22.7'ye düştü. HG630a ile 2.4 Ghzde aynı konum 1 kalıp beton arası 35-36 dbm çekim gücü(vistatumbler üzerinden kontrol ediyordum) elde ederken, VMG3625-T50B ile 2.4 Ghz üzerinden 46-48 dbm arası çekim gücüyle bağlanıyorum. Tabi HG630a'ya soğutucu bakır heatsink(vga cooler) ve 2 adet 5 dbi OMNI anten taktığımı da es geçmemek lazım. Şuan VMG3625-T50B ile 35 megabitlik paketten, 46-48 dbm çekim gücü ve 2.4 Ghz ile 33.50 civarı indirme hızı yapabiliyorum.Önceki modemimde sanırım 32-33 civarıydı ama dediğim gibi çekim gücü farkı; dbm olarak var, ama pratikte hız olarak yok hatta bir tık daha iyi en azından bu mesafeden.

5 Ghz frekansını ilk defa bu modemle kullandığımdan söyleyeceklerim ne kadar gerçekçi olur bilmiyorum ama kendi kullanıcı deneyimim gerçekten iyi, telefonda 2 diş çeken yerde 30 megabitle indirme yaptı, 5 Ghz teknolojisinin ya da 5 Ghz antenlerinin bir güzelliği olabilir bilemiyorum.

Çekim güçlerinden bahsettikten sonra ek olarak pingimin 2-3 ms civarı daha az olduğunu gözlemledim her testte. Fakat dün bilgisayarda torrent kullanırken, telefondan gezmek istediğimde sayfaların geç yüklendiğini farkettim, sayfalar yüklenirken statusbardaki indirme hızı maksimum 150 kbpsyi gördü. Torrentle mi ilgili yoksa cihazın SQM'ye mi ihtiyacı olduğunu bilemiyorum. SQM yüklenebilse çözülür mü onu da bilmiyorum.

meraklısı için rahmetli mutant HG630a :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agmerhamto -- 28 Ocak 2021; 2:51:0 >

• Torrent muhtemelen büyük oranda upload bant genişliğini işgal ettiğinden download bant genişliği kalmıyor. Modem de akıllı olarak internet paylaşımı bant genişliği yönetimi varmı bilmiyorum fakat sanırım yok gibi duruyor ki torrent olayı zorlamış

Kısaca memnun musunuz? Uyguna ucuza gigabit portlu ve 5 ghz den?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 27 Ocak 2021; 20:20:12 >
  • tesekkurler. guzel inceleme olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş nasil yuklendigini anlatmis https://forum.donanimhaber.com/zyxel-vmg8623-t50b-turknet-in-verdigi-yeni-modem-inceleme--142650232-10 sogutucunuz cok guzel nerden aldiniz?

• Hocam zamanında 1 dolara aliexpressten almıştım vga ekran kartı soğutucu / cooler diye geçiyor, ortasında fan vardı biraz sesli çalıştığı için çıkarmıştım.

• merhaba modemden memnun musunuz wifi performansından? keenetic extra dsl aldım wifisi iyi bir deneyim sağlamadı modemi geri iade ettim modem arayışındayım 2.4 ghz performansı nasıl internette pek bir inceleme yok fikir edinemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ZyXEL VMG3625-T50B alınır mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.