< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 20 Mart 2022; 11:17:13 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (88. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu modemde, USB ile takılmış hdd'ye, Bilgisayar üzerinden ne kadar hızla dosya atılabiliyor deneyen oldu mu?
-
max 10 mb/s çünkü 100 mbps ethernet destegi ve 5ghz destegi. 2.4 ile çok daha yavaş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Modemler karışmış :) VMG3625-T50B şu gigabit herhalde ama, port hızıyla alakasız olarak genelde inanılmaz düşük oluyorlar.
-
gigabit down ve up dan bahsediyor ama rj45 lerin max bant genişliği 100
rj45 kablonun girişini belirtiyor, gigabit veya 100mbit olabilir.
Dediğim modelde tüm portlar gigabitmiş ama usb hızı çok yavaşmış.
-
ethernet den bahsediyorum zaten ve o modelin o hızlarda gigabit olmasi da zaten İmkansız
-
Yani?? madem gigabit Router neden aktarim hizlari yerlerde o halde açıklar mısın?
3625 modeli ise göremezsin zaten yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8623 hocam
Port hızları gigabit, ama işlemcisi usb'den o hızları işlemeye yetmiyordur veya yazılım sorunu olabilir.
-
Aynen hem işlemcisi yetersiz kalıyor tüm işlemleri yapmaya, hemde usb hızı için bildiğim kadarıyla lisanslı yazılımlarla yüksek hız verilebiliyor. Aynı işlemciye sahip olup, çok farklı usb hızına sahip cihazlar var.
Hep söylerim modemden sadece modem işlevini düzgün yerine getirmesini bekleyin köprü moduna alın. Router ve wifi işini başka cihazlarla halledin tam performans istiyorsanız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 20 Mart 2022; 21:12:42 >
usb 2.0 burdan zaten kaybediyor, yonga mediatek yada Broadcom degil burdan da bir kayip mevcut dolayısıyla o gigabit portlara yazik olmuş..
Vallasne kadar eksik biliyorum bilmiyorum ama usb 2.0 ın yazmı hızı 5-10 Mb arası zaten. Gbit nereden çıktı ? Benim pc usb 3.0 destekli ve usb 3.0 belleğe 32 mbs ile yazabiliyor en yüksek.
Arkadaşlar bu modemin son yazılımı bende wifi ile ilgili bir takım sorunlara yol açtı. Uzun süre de anlayamadım maalesef öyle idare ettim ama çok şükür eski sürüme geçerek sorunlardan kurtuldum. Belki aynı sorunları yaşayan varsa yardımcı olur bu yazı. Daha önce bahsedenler olmuştu ama ben ihtimal vermemiştim yazılım kaynaklı olduğuna bu yüzden idare etmiştim ama baktım olmuyor.
Son sürümde şöyle sorunlarla karşılaştım ve ayarlardan ne yaptıysam düzelmedi
-Wifi 5G sürekli kayboluyordu, 5G yi açıp kapatmak zorunda kalıyordum
-Wifi ile bağlı cep telefonlarında Hepsiburada ve sosyal medya uygulamalarına erişim sorunu vardı
-Wifi ile bağlı cihazlarda Plex ve Emby benzeri uygulamarın sunucularına erişim süreleri çok uzundu
-Wifi ile bağlı cihazlarda Google uygulamarında erişim sorunuyla karşılaştım, senkonizasyon e-posta alımı gönderimi v.s sorunluydu
Aklıma gelenler bunlar ama çok uğraşmama rağmen bir türlü çözemedim ve son aklıma gelen eski sürüm yazılımı yükleyip denemek oldu ve çok şükür şimdi bütün sorunlardan kurtuldum. Belki sorun Turknete özel olan yazılımdan kaynaklıdır. Global sürümde bu sorun olmayabilir ama Turknet global sürümü değil kendi için tasarlanmış olan sürümü yüklememizi tavsiye ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 22 Mart 2022; 11:45:52 >
-
Merhaba arkadaşlar. 3625-t50 için V5.50(ABPM.2)G0 firmware link varsa paylaşır mısınız ?
merhabalar turknetin verdiği modem var ama turktelekom kullanıyoruz eşim evde hom ofis çalışıyor laptop wifi ile bağlı programı devamlı çevrim dışı oluyor dün akşam müşteri hizmetlerini aradım hatta herhangi bir kopmalar olmadığını belirtti 5g dediğiniz gibi bazen gözüküyor bazen gözükmüyor nasıl bir yol izlemeliyim.
-
baska bir Router al onu kullan, modemi kaldir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X