< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
0 Aldığım Aracın Kapısı Değişmiş Çıktı! (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Ya hocam hep diliyorum ki, bu ve bunun gibi rezaletlerin en azından birkaçı üst düzey yargı mensubu veya işine aşık avukat müşterilere denk gelse de gösterseler anyayı konyayı.
Alıntıları GösterÜst düzey yargı mensubuna gerek yok.is yerimde bir ablamın kızı savcı.abla eşiyle araba alıyor galeriden.yasli insanlar.arabadan pek anlamıyorlar.aksamina araba arıza çıkarıyor ,ustaya götürüyorlar.usta diyor bu arabanın masrafı çok ve temiz diye sattıkları araba boya değişen vs.
Galeriyi aradılar.adam arabayı geri alamam dedi dün sattığı arabayı.5 bin TL de altına alırım dedi sattığı fiyattan .bu ana kadar kızının savcı olduguju hiç söylemedi.
Kızı aradı ertesi gün.ben Cumhuriyet başsavcısı xxxxxx annemle babam geliyor,arabayı size bırakıyor sizde size verdiği parayı kuruşuna kadar iade ediyorsunuz dedi ,abla gitti arabayı bıraktı parayı aldı geldi :p
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fabrikada son kontrolde araç kapısında sorun olmuştur hazırda olan başka kapıyı takmışlardır. Otomobil üretiminde çok sık değil ama ara ara olan bir durum. Ayrıca kapılar zaten en az birkez sök tak yapılır fabrikada. Bazı markalar ayrı civata kullanır ki genelde siyah veya mat gri olur bazı markalar mevcut boyalı civatayı olduğu gibi tekrar takar artık aracın boyası ne renk ise. Ayrıca son kontrolde eğer kapılarda ayarsızlık var ise hangi civata takılmış olursa olsun zaten anahtar izi illa ki olacaktır.
Kısacası sizin aracınız da fabrika haricinde yapılan bir işlem yok zaten öyle olmasa servis yukarıdaki kağıtları vermezdi. Fabrikada yasaların haricinde kesinlikle ama kesinlikle üretim yapmaz o yüzden deneyin bakalım ama pek birşey çıkacağını zannetmiyorum.
-
Zaten hatalarını kabul etselerdi şaşırırdık. -
Doğuş otomotiv yıllar geçmesine rağmen bizi şaşırtmamaya devam ediyor Alma Aldırma
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kevser27 -- 9 Mart 2021; 1:4:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son zamanlarda bu tarz olayların sıklaşmasının sebebi ekspertiz sektörünün hızla gelişmesinden kaynaklı. Daha kim bilir ne arabalar vardır bu şekilde de sahiplerinin haberi yoktur.
Olayın bir benzerini kiralama işi yapan bir tanıdığımız yaşadı. Fabrika da İki kez boyanan bir Megane 4'ü 1 yıl sonra fark edilmesine rağmen Renault Türkiye olaya ılımlı yaklaşıp çözüm seçenekleri sundular.
Bunların arasında ; 3 ücretsiz periyodik bakım, 1 gold paket denilen detaylı temizleme pasta polish sermik vb uygulamalar, araca bazı donanımların ücretsiz eklenmesi, servisten çift kat boyalı olduğuna dair yazı aynı zamanda bu yazı aracın şasesine işlenerek tüm Türkiye'deki yetkili servislerden gözükmesinin sağlanması, aracın geri alınıp yeni model yılı olanıyla değişiminde arada oluşacak farkta fiyat indirimi gibi gayet mantıklı ve makul teklifler sundular.
Araç sahibide aracı bayiye geri verip çok ufak bir fark ödeyerek hem model yılını yükseltti hemde daha üst donanımlı araç sahibi oldu.
Malesef Doğuş her seferinde bu konularda sınıfta kalıyor.
Yıllar önce tüm dünyada dsg olayı patlayıp ücretsiz onarım sağlanırken yine Doğuş salak yapıp kullanıcı hatasıymış gibi tavır takınmıştı.
-
Maalesef ülkemizdeki orijinallik olayı fantazi sınırlarını aşmaya başladı. Malum fiyatlar arttıkça vatandaş da parayı nasıl katlayacağının derdine düştü. ikinci el araçtan sıfır fiyatından fazla isteniyor oldu. Otomobil tüketim malından ziyade ziynet eşyasına döndü. Durumu yadirgamiyorum. Elimde imkan olsa bende aynı şeyi yapardım, fakat ekran kartı fırsatçılığından ileri gidemedim daha ;)
Kapının mikron değerinin daha düşük olması onun orjinal olmadığı anlamına gelmez. Sonuçta iki parçayı da aynı fabrika üretiyor. Teorik olarak ikisi de yeni, aynı renk ve uyumlu. Araç üretim standartlarını karşılamadığı için parça değişimine gidilmiştir. Bu standartlar üretici tarafından belirlendiği ve üreticiler de yargı sistemi dışında oldukları (kaldı ki bu tür durumlarda hukukî olarak referans alacağımız, kıyas yapacağımız kalite standartlarımizin da olduğunu zannetmiyorum) için muhattabiniz yine distribütör olacak. Sonuçta bugün Doğuş olduğu gibi yarın başka bir distribütör aynı araçları bize satmaya da devam edecek.
Ne kadar almayın, yandım kardeşim, bulaşmayın deseniz de memlekette tosuncuğa para kaptıran, üfürükçüye şifa niyetine domalan bu kadar ileri zekalı varken durumun değişeceğini zannetmiyorum.
Umarım sonuç umduğunuz gibi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smacuncu -- 9 Mart 2021; 1:46:33 >
-
Fabrika ürettigi aracın satılana kadarki bütün işlemlerini bilir, bayiide bilir,yok yolda bilmem ne olmuşda fabrikada iki kere boyanmışda bu çok normalmiş gibi yutturulmaya çalışılıyor, bu araçlar defolu araçlar hepsi bunu biliyor, eger böyle bir durum varsa müşteriye söyliceksin o aracı indirimli satmayı teklif ediceksin.Sen bi almana kapısı işlem görmüş sıfır araba sat bakalım ne oluyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailcem34 -- 9 Mart 2021; 4:24:39 > -
şu mevzuda ne farkeder hiç anlamıyorum şu milleti, sıfır araba sıfır kapı daha ne olacak bitek bu ülkedemi arabaya tapma olayı var acaba🤔
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ismailcem34
Fabrika ürettigi aracın satılana kadarki bütün işlemlerini bilir, bayiide bilir,yok yolda bilmem ne olmuşda fabrikada iki kere boyanmışda bu çok normalmiş gibi yutturulmaya çalışılıyor, bu araçlar defolu araçlar hepsi bunu biliyor, eger böyle bir durum varsa müşteriye söyliceksin o aracı indirimli satmayı teklif ediceksin.Sen bi almana kapısı işlem görmüş sıfır araba sat bakalım ne oluyor..Alman adama kapı 2 kere boyanmış desen adam demekki ilkinde boyası olmamış 2. De olması gereken hale getirmişler bana farklı ton renge sahip kapı vermemişler der. 2. El değerini vs zaten umursamaz çünkü değeri yine düşecek yine düşecek oranın piyasası gereği.
böyle bir avukat bulun
-
başka ülkede arabanın boyası eksik kötü soluk vs diye fiyatlar kırıyorlar bizde tam tersi boyanırsa fiyat kırıyorlar güneş yanığı fetişi olmuş insanlar güneş yanığı varsa fiyat kırma yok ama ı yanık boyandı ise kırılma var ilginç
Sizde bir çamurluktan dolayı abartmışsınız sanki.
-
Bizim ülkede de durum böyleydi 80 lerde 90 larda, ne zaman tramer belası çıktı, ölücü tipler türedi iş çığrından çıktı, ha piyasada artık belirli bir yaşın üstünde boyasız araç bulmak neredeyse imkansız, piyasada buna adapte oluyor yavaş yavaş.
-
"Koskoca Doğuş otomotiv" mi, şu eblehleri gözünüzde büyütüp durmayın, ticaretten anlamayan, ukala, burnu havada tiplerle dolu bir firma.
Araç alacağım zaman bayiye gittiğimizde yüzümüze bakan satış temsilcisi olmadı, zor bela bir masaya kendimizi attık, durumu anlattık (ÖTV indirimli, tertibatlı araç olacaktı) aaaa oda ne, ST demesin mi biz sadece size aracı satarız, tertibata felan karışmayız, her şeyi kendiniz yaptıracaksınız. Zaten baktığımız araç seat ibizaydı, hanım da çocuklarda beğenmemişti, arkamıza bakmadan çıktık fiat bayine gittik. İlgi, alaka gayet iyiydi, aracı beğendik, tertibatı ücretsiz olarak biz taktırır tüm işlemlerinizi yaptırırız, siz kontağı çevirir gidersiniz dediler ve aracı oradan aldık.
Bir daha doğuş bayilerine uğramak mı? Büyük konuşmayım ama ne kendim giderim ne de bir yakınıma tavsiye derim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: parker48Bizim ülkede de durum böyleydi 80 lerde 90 larda, ne zaman tramer belası çıktı, ölücü tipler türedi iş çığrından çıktı, ha piyasada artık belirli bir yaşın üstünde boyasız araç bulmak neredeyse imkansız, piyasada buna adapte oluyor yavaş yavaş.
hafız bence boyandı ise ve boyası güzel yapıldı ise bu olumlu bir şey
şimdi ev tutacaksın yada alacaksın boyası kötü duvarlar lekeli filan o evde nasıl fiyat kırılıyor yad boyarım kiradan düşerim vs araba da öyle olması lazım
2018 de Doğuş Oto Esenyurt'tan sıfır km Leon aldım, 2019 da satarken sol arka çamurluk boyalı çıktı. Doğuş oto Maslak'a gittik alıcıyla beraber, yalandan baktılar fabrika 2 kere boyamış ondan mikron değeri yüksek dediler alıcı da sorun çıkartmadı öyle sattım.
VAg grubu araç alırken expertiz yaptırmak şart, komple boyayıp verseler bir hak iddaa edemiyorsunuz.
-
Bende sıfır seat leon almıştım. Başıma bu olay gelmişti. Sıfır araba alırkın çok dikkat etmek gerekiyor.
https://forum.donanimhaber.com/sifir-arac-aldim-sase-numarasi-yanlis-cikti--145003079
-
Öncelikle olumlu-olumsuz yorum yazan herkese teşekkür ederim.
Benim yaşadığım sıkıntıları görüp; moral vermeye çalışan, destek olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Bu süreçte çok yıprandım gerçekten. Gitmediğim yer, aramadığım kişi kalmadı. Sanırım bu süreç mahkemeye gidecek ama 3-4 yıl sürüneceğim. Bu süreç sonunda ne olacağı da meçhul. Bu şirket, ülkedeki hukuk sürecini çok iyi bildiği için umurlarında bile olmuyor. Kaybedecekleri hiçbir şey yok. Sadece bu tarz durumlarda susup, kabullenen kişiler işlerine geliyor. Fakat ben bu işin peşini bırakmayacağım. Elimden gelen ne varsa yapacağım ve her yerde sesimi duyuracağım. Karşılarında ezebilecekleri birisi olmayacak.
Olumsuz yorum yapan arkadaşların amacını tam anlamadım. Türkiye şartlarında arabanın herhangi bir yerine yapılan boya veya değişen parça arabanın değerini düşürüyor. Kendi aracınızda olsa temizlik boyası deyip kullanmaya devam mı edecektiniz? Arabayı satıp yatırım yapacaktım, benim ne kadar kaybım ve zararım oldu haberiniz var mı? Üstelik arabayı mevcut değerinden 10-12 bin tl aşağısına neden satayım? Benim hatam olmayan bir durum bu sonuçta.
Avrupa'da arabaya yapılacak bir boya arabanın değerini arttırdığı aşikar. Fakat olumsuz yorum yapan arkadaşlar Türkiye'de yaşıyor, ona göre yorum yapsınlar. Biz burada birbirimizi desteklemeliyiz. Gün gelir sizin de başınıza gelir. Yermek ve küçük görmek yerine insanın halinden anlayın lütfen.
-
Hocam efsane vallaquote:
Orijinalden alıntı: degobarböyle bir avukat bulun
Yalnız zaten bunu yapanların dini imanı olmadıkları için avukatın çabası nafile
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X