Şimdi Ara

0 arabayı ne zaman almalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yeni modeller en zaman çıkıyor? Duyduğuma2008 modeller çıktığında bayiilerin ellerinde kalan 2007 model arabaları daha ucuza sattığını söylüyor. doğrumu dur? doğru ise bu dönem ne zamandır?

• Araba fiyatlari gercekten daha dogru yukselis gosteriyor. Su an kullandigim arabam satilik yeni arac bakiyorum. Fiyatlar yukari dogru gidiyor. Firmalarin 2008 Modelleri yazin ortasina dogru cikmaktadir. Yazin sonlarina dogru veya ellerinde kalmissa sonbaharin ilk aylarinda bahsettigin araclari bulman mumkun. Benim de alacagim arac %80 ihtimal Cabrio olacak fakat ters zamana denk geldim fiyatlar yukari dogru gidiyor.
  • Biz dün kuzene a4 aldık 33000euroya :) araba full ve a3 fiyatına geldi kampanyadan dolayı.Normalde 41000euro falandı.
  • yani bu aralar almak için iyi diyorsun
  • Aralık en iyi ay. Bir de 2008 ler çıktıktan 3-4 ay sonra bulunabilen 2007 ler uygun olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Biz dün kuzene a4 aldık 33000euroya :) araba full ve a3 fiyatına geldi kampanyadan dolayı.Normalde 41000euro falandı.

Hocam çok iyi almışınız ya benim amcamda araştırıyordu bunu umarım kampanyadan haberi vardır..
  • arkadaşım yıl sonunu beklemek senin de söylediğin gibi çok doğru
    üstelik eğer büyük bir ildeysen; yani çok satış yapan ve şirketleşmiş bir yetkili satıcı varsa; yıl sonunda aldıktarı prim miktarını artırabilmek için bazen bazı araçları "hiç kullanılmadan" kendi şirketlerinin üzerine geçirebiliyorlar (yani araç aslında sıfır; ancak (atıyorum) 1000 araç için %5; 1001. araçtan itibaren %7 prim alıyorlarsa 1001. araca ulaşabilmek için aradaki kalan miktar kadar aracı kendi şirketleri adına satın alıyorlar; hem primden kazanırken hem de tam ayrıntısını bilmemekle beraber şirketlerine yıl sonunda gider gösterip vergiden düştükleri için "çift taraflı" kazanmış oluyorlar) ve bu aracı sen alırsan ikinci el göründüğü için bir önceki yılın sıfırının çok daha altına bir fiyata alabilirsin (satarken bu ekstra bir dezavantaj "kesinlikle" teşkil etmiyor)
    bulunduğum ilde 2006 model "sıfır" bir colt 1.5 için 30 milyar istiyorlardı 2 ay öncesine kadar; 2007 si de sanırım 36 civarıydı; bu aracı bir de kendi üzerlerine geçirdiklerini düşünürsen aynı araca belki 27-28 milyara sahip olma şansın olacak...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Biz dün kuzene a4 aldık 33000euroya :) araba full ve a3 fiyatına geldi kampanyadan dolayı.Normalde 41000euro falandı.

a4 üretimden kalkmak üzere kampanya yapılmasının sebebi o,

yoksa yaz başı hem 2. el fiyatlar hem de 0 km fiyatlar yükselir,

çünkü yazın hem tatil vs sebebleriyle araba almak isteyen insan sayısı artar, hem de yaz gelmesi dolayısı ile giderlerde (yakacak-giyecek-yiyecek vs) büyük azalma olur, dolayısı ile otomobil almak tüketiciye daha kolay gözükür, bu da fiyatlara yansır.

2008 modeller ağustos 15 den sonra çıkıyori dolayısı ile eylül ekim gibi 2007model araçlar uygun fiyatlarla alınabiliyor.

yeni model alınacaksa, en uygun zaman aralık ayı.
  • Kasa yenileyecegini biliyorum ama o fiyata ondan donanımlı bulmak cok zor , deri döşeme sunroof , xenon plus , esp vs. baya dolu 1 arac.
  • 0 araç aracın kasa yenileme kararı alındıktan sonra fiyatların düşmesi ile en iyi fiyata alınır.
  • abim dün 2007 model Ferrari aldı F1..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymuratcan -- 21 Mayıs 2007; 21:01:15 >
  • 1.model için ağustosta 2. kampanya için aralıkta alınır.ha 2007 olsun sıfır olsun dersen yine ağustos gibi alınabilir.kasa değişimden önce ise en iyi fiyat olur.faka yeni kasa beğnilirse eski kasa çok değer kaybeder.aslında bi arabanın sıfırı kasanın 2. yılında aralıkta alınırrsa daha iyi olur.yeni kasanı avantajı dezavantajı ortaya çıkar.sende 3-4 sene rahat binersin kanımca.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bymuratcan

abim dün 2007 model Ferrari aldı F1..

helal olsun be abine
  • bana sorarsan 0 araba hiçbir zaman alınmaz

bile bile zarardır yanii
  • arabay bi yatırım olarak değil de zevk oyuncağı olarak görmeye başladığın zaman sıfır araç almanın tam zamanı :)
  • Sıfır arabayı aralık ayında almak en doğru seçimdir.Çünkü aralık Ayında bayiler ve firmalar kota doldurma ve yılı en iyi şekilde kapatma yarışına girerler.Mükemmel kampanyalar olur.Alacağınız araba için 2-3 bayiden fiyat alın,bayiler arasında fiyat farkları oluyor.İyice pazarlık yapın,bunlar büyük bayi bunlarda pazarlık olmaz diye düşünmeyin.
  • arkadaşlar da söylemişler zaten nedenlerini, tabiki aralık ayı
  • aralık ayı en uygun ay
  • eğer yeni kasa açısından bakıyorsan bence 2009 u falan beklemelisin.ancak kompakt sınıfların kasası o zaman değişir.o kadar beklemek mantıksız olduğundan şu an kasa açısından sorun yok,alabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Veloci

eğer yeni kasa açısından bakıyorsan bence 2009 u falan beklemelisin.ancak kompakt sınıfların kasası o zaman değişir.o kadar beklemek mantıksız olduğundan şu an kasa açısından sorun yok,alabilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.