Şimdi Ara

'0' ayıplı araçta yapılacak süreçler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Doğuş grubuna ait 2013 model "0" araç aldım. Daha doğrusu aracın "0" olduğunu zannediyordum. Aracın bütün işlemleri bitti sonra teslim almaya gittiğimizde aracın kaputunda lekeler fark ettik.

"Böyle lekeler olur, araçlar bize mumlu böyle geliyor, bir pasta çelim temizleyelim" dediler. Sonra lekeler dahada ortaya çıktı. Yanı arabaya gemi, indir bindir...vs bir sey olmuş ve tekrardan boyanmış. Arabayı o an teslim almayacağımız söyledik ve başka araç istedik.

Yeni araç geldi ama gelen aracın plakaları delinmiş ve koltuklarda poşetler yok. Bizimle dalga geçer gibi bu aracı aynı şirketin başka bayisinden getirtiler. Bunuda kabul etmedik. "Bize güven miyorsunuz?" dediler, "valla bu dakikadan sonra kimseye güvenmeyiz" dedik.

3. arabayı İstanbul'dan getirdiler. BU seferde euro arttığı için fiyat farkı istediler vermedik. Sonra yeni arabanın MTV+dosya masrafını istediler vermedik. Ortam biraz gerildi ve en son ben paramı iade edin konusuna getirdim. Ama iade de ise ilk arabanın kendileri tarafından ödenen MTV+dosya masrafını vermeyecekleri söylüyorlar. Ben de tamam dedim, ellerini sıktım, iyi günler dedim çıktım. ama o paranın daha fazlasının, yaptıkları ayıp yüzünden kendilerinden çıkartırdım.

Sonradan aradılar, biz çok üzüldik aracı yarın sabah gelin alın dediler. Neyse şimdi bu anlattığım süreç de para iadesi için yapılacaklarını anlatim:
    1.Ayıplı gelen araç için bayi ve şahıs bir tutanak tutup imzalıyor.
    2.Maliyeye bu tutanak ve bayinin sisteminde aracın ayıplı olduğunu gösterene kayıtlar ile başvuruyor.
    3.Maliye 3. bir teknik kişiden imza istiyor. Bayi birisini bulup, böyle bir sorun olduğunu gösteren bir yazı ile evrakları içine koyuyor. Bu noktada maliye bilirkişi kullanıp kendini iyice güvenceye alıyor.
    4.Tabi bu arada trafiğe de gidip satış iptali olduğunu bir kaç işler daha yapıyorsun, burda imza falan atıyorsunuz.
    5.Maliye bütün evraklar ile ÖTV+KDV bayinin hesabına yatırıyor. Buna dikkat, mtv'yi yatırıp yatırmayacaklarını onlarda bilmiyorlar???. Çünkü aracın plaka çıkmış ve trafikta 1 gün olsa da görünüyor.
    6. Bütün süreç 2 hafta sürüyor. Daha çok evrak maliyede çok bekliyor, işin içinde para iadesi de olunca kimse sorumluluk almak istemiyor.

Bir heyecan ile "0" araba almaya giderken yanınızda bilen birilerinin olmasında ve aracı kontrol etmesinde yarar var.

Vede bu mübarek ayda oruç oruç bu işler ile uğraşmak insanı bitiriyor.

• çok geçmiş olsun..
  • Arac hangi model..hangi bayi hangi il

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sert-aç kullanıcısına yanıt
    Arac 2013 model Leon, bayi konusuna gelince PM attım.

Leon 2013 formunu siz direkt takip ediyorsunuz . Orada başka bir arkadaşta şirketin aynı bayisinden başka bir sorun yaşamıştı.
  • Merhaba,

çok fazla arkadaş kon hakkında pm atıyor. Bayi ismi Adana kavi, bilginize.
  • Hocam son durum ne oldu para iadesi aldın mı yoksa yeni araç mı verdiler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • orlando23 kullanıcısına yanıt
    Ben en son para iadesi yapılsın dedim çıktım. Para iadesinde de MTV dosya masrafı falan kesilecekse kesilsin dedim. sonra ilgili evrakları almak için maliye ve trafiğe gittik. o ara aradılar. "üzüldük, biz tekrar durm değerlendirmesi yaptık. yarın sabah aracı alın dediler.

3.aracta aracı aldık. şimdilik biniyoruz.

inanmazsınız, daha önceki aracımla 65.000 kg yol yaptım, lastiklere hiç birsey girmedi. aynı yolda bu arac ile 150 km olmadan ön ve arka sağ lastiğe çivi girdi :) inanılır gibi değil.

kısa zamanda bir kurban kesmek lazım
  • yaşadıklarınıza üzülmekle birlikte sonradan memnun kalmanıza sevindim arabanız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binmek nasip olsun.bende adana kaviden yeni toledo almak üzereyim tavsiyeleriniz nelerdir hocam ?
  • var bu seat'ta bir şey.

ben de 2 sene önce sıfır ibiza almıştım. çeşitli sorunlar yaşamıştım.

koltuk poşetleri neden çıkartıldı diye sorduğumda, biz böyle teslim ediyoruz demişlerdi.

ayrıca benim aldığım anda arka iki tekerde pullu çivi varmış. sesten dolayı arabayı geri götürüp baktırınca ortaya çıktı. lastiği ücretsiz tamir ettiler. ama jantın en uç kısımlarını çizmişlerdi.

vs vs
  • blackwolves1 B kullanıcısına yanıt
    İyice incelemen alma, en son aldığımda çok şükür sorun yoktu. aldıktan sonra olmadı bir ustaya göster. antep fiyat almayıda unutma :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crawlin'

var bu seat'ta bir şey.

ben de 2 sene önce sıfır ibiza almıştım. çeşitli sorunlar yaşamıştım.

koltuk poşetleri neden çıkartıldı diye sorduğumda, biz böyle teslim ediyoruz demişlerdi.

ayrıca benim aldığım anda arka iki tekerde pullu çivi varmış. sesten dolayı arabayı geri götürüp baktırınca ortaya çıktı. lastiği ücretsiz tamir ettiler. ama jantın en uç kısımlarını çizmişlerdi.

vs vs

Şuan çok kıllandım bende aracı aldığımda ön sağ ve arka sağda aynı çividen çıktı ikiside pullu sanki vidaya benziyordu. tabi ben gidip kendim değiştirdim eski arabamla 65.000 km yaptım birsey olmadı. aynı yolda 200km bitmeden çivi çıktı

• geçmiş olsun yazılanları okuyunca ben bile sinirlendim,umarım arabanıza kazasız,sıkıntısız binersiniz..
  • mr.zabaLa M kullanıcısına yanıt
    2 lastiğe giren civi dışında şimdilik iyi. 5000 km geldik çok şükür sağlıklı bir şekilde biniyorum :)

İyi dilekleriniz için teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.