Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam bir gti ile konu basligindaki 1.0-1.2 tsi kiyaslanir mi?

bu mantikla 3.0 dizel ile ayni seyleri yapsak 11-12 de gorulur. boyle bir kullanim yok ki :)

konu dagiliyor bu sekilde

adam performansli kullanimda tsi ile 12 14 gorursun demis. gormesi icin gereken sartlari yazdim ben. gorsun koysun fotosunu :)
  • Dizel araç evet az yakar bu doğru ama dizelin ömrü kısa artık kullanımdan kalkacak ve benzin de aynı şekilde wv grubu 2027 yılında artık benzinli arabalar üretmeyecez diye bi söylemde bulunmuş artık elektirikli araçlar devir alacak yakın zamanda bence güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

hocam bir gti ile konu basligindaki 1.0-1.2 tsi kiyaslanir mi?

bu mantikla 3.0 dizel ile ayni seyleri yapsak 11-12 de gorulur. boyle bir kullanim yok ki :)

konu dagiliyor bu sekilde

adam performansli kullanimda tsi ile 12 14 gorursun demis. gormesi icin gereken sartlari yazdim ben. gorsun koysun fotosunu :)
    1.4 tsi falan geçince dedim ben de çıkayım aradan
  • quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

arkadas bastigin zaman demis, performansli kullanimda demis.

sehiricinde benzinde 14 u gorecegim kullanim tarziyla...ki mumkun degil...dizelde de 11 gorulur

ama dedigim gibi mumkun degil. he varsa sehirici 12 14 goren, tekrar bi ehliyet kursuna gitsin derim

varsa boyle bi ortalama fotonuz, inceleyelim.

not: 8 sene 1.4 tdi, 6 sene ve halen 1.4 tsi, 2 sene ve halen 1.6 turbo benzinli kullaniyorum.
    cevap yazınızda zaten.
    basınca yani performanslı kullanınca....
    dizelde aynı şekilde kullandığınızda 10 lt yi geçemezsiniz. tsi da 14lt hatta 15lt bile görebilirsiniz.
    1.5 sene 1.2 tsi
    1.5 sene 1.4 tsi kullandım
    şu anda tdi kullanıyorum. öncesinde type-r lara imprezalara uzanan geçmişim mevcut(siz yazdınız diye yazdım geçmişi)

herkesin bildigi bir gerçek var. TSİ çok basınca çok yakar. tsi kullananın gazı okşaması gerekir. tdi kullanan yarın olmayacakmış gibi gazlar :)

2015 320 bmw ile 80 km lik bir yolda 4.3 lt yakalamıştım ve şaşırmıştım. bmw bile soft kullanıca az yakıyor diye. ama gazlayınca ibreler yetmiyor bmw de :)

• quote:

Orijinalden alıntı: teknisye

Dizel araç evet az yakar bu doğru ama dizelin ömrü kısa artık kullanımdan kalkacak ve benzin de aynı şekilde wv grubu 2027 yılında artık benzinli arabalar üretmeyecez diye bi söylemde bulunmuş artık elektirikli araçlar devir alacak yakın zamanda bence güzel
    bencede artık tsi tdi tartışması boş

elektriikliler gelince ikiside silinecek

10 seneye elektriklilere binmeye başlarız
  • önceki aracım 1.2tsi manuel golf7, şimdiki 1.6tdi dsg.
    ikisinide kullanmış biri olarak;
    şehir içinde 1.2tsi ekonomik, 1.6tdi 1.2tsi den biraz daha az yakıyor. geç ısınma, kısa mesafe kullanımdan dolayı. kısa mesafe, düşük devir kullanımdan dolayı dpf temizliği yapıyor araç.
    şehir dışı uzun yolda 1.2tsi normal 90-100km hızda ekonomik, 120yi geçince ve devirli kullanımda motor hacminin düşük olmasından dolayı yakıtı su gibi içiyor (7-8lt), çok yakıyor. 1.6tdi 90-100km hızda yakıtı kokluyor, az yakıyor(4lt altında), 120km hızı geçince 5-6 litre bandına çıkıyor, yinede 1.2tsi motora göre çok ekonomik.
    kısaca şehir içi kısa mesafe kullanımda 1.2tsi, şehir dışı uzun yolda 1.6tdi.
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Bir iki sayfa geride adam 1.0 tsi ibiza ile şehiriçinde 9-10 litre yakıyorum diyor. Azıcık bassa 15 litreyi de görür. Yok yapamazsın edemezsin diyorsan getir senin aracını sakin kullanımda 11-12 litre yaktırayım.
  • 1.3 multijetle 65 km hız ortalaması sert kullanımla ş.dışı 6.1 yakmış. 120 altına düşmedi ve yer yer çok hızlı gidildi ve yokuşlar çok. Tırmanmak için basıldı yani. [8D. Ama yakıt ortalaması 6.1 sen o tsi motorla sert sürüş yap bakalım ortalama ne yalacak [8D. Kandırmayın kendinizi. Ama ben lpg tercih ederim her zaman yeni araç alırken önceliğim lpg olacak

• Türküdiyar T kullanıcısına yanıt
    1.3 Mj ile 6.1 şehir dışı yakan kişi 1.0 araç ile 15 litre altına düşmez :D ki piyasanın en az yakan serisi mj tir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Bir iki sayfa geride adam 1.0 tsi ibiza ile şehiriçinde 9-10 litre yakıyorum diyor. Azıcık bassa 15 litreyi de görür. Yok yapamazsın edemezsin diyorsan getir senin aracını sakin kullanımda 11-12 litre yaktırayım.
    Dostum aracına fabrika verilerinde ort. yakıt verisi 6 lt yazmasına rağmen 9-10 yaktıran adam varsa, sorunu araçta değil kendisinde aramalı. Esas tüm tartışma buradan kaynaklanıyor. Benim aracın fabrika verisi 6 lt. olmasına rağmen 2300 km'lik verimde 6.9 yakmışım fotosu bir önceki sayfada mevcut. Ben verimi yaklaşık 1 lt fazlasıyla tutturmuşum. O da normal sayılabilir. Peki 10 lt yaktıran adam bunu düşünmüyor mu hiç? Bence düşünmesi lazım.
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    1.3 multijet 6.1 yakıyorsa TSI kesin 20 yakar

4 sene 1.3 multijet kullandım. Şu an da da pederde 1.3 mutijet var biliyoruz yani ne yaktığını çok laf ebeliğine gerek yok.

Hiç bir TSI yüksek süratlere çıkmadan uzun yolda 6.1 yakmaz net. 120 nin altında TSI a 6.1 yaktıran gitsin aracını servise göstersin
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    doplodan bozma multijet motorlu ageya sahibine bu söylediklerim sinek vızıltısı gelir, bilirim. onun için hiç gocunmuyorum. insanları anlamak, empati kurmak tamamen kültür meselesi, bilmem anlatabildim mi? benim mesajlarımı takip edecek kadar boş vaktiniz varsa, yazın doplonuzla aman ageanızla pikniğe neyin gidiniz, karpuz, şamyel lastik, 1 araca 8 kişi binmeler falan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydn06

Kardeş ben de TSI almadan önce 1.6 TDI düşünüyordum. Hatta vallahi de billahi de başka araç almam diyordum. İş yerinde bi ara kullandım motor sesi harici bir de vites kolunun afedersin kazık gibi olması hariç araç çok hoşuma gitmişti. Yakıt olarak dizeller gayet iyi bunu inkar etmemek lazım. Ancak TSI'nin de yakıt olarak dizelle aralarında dağlar kadar fark olmadığını hesap edince, kendi kafamda hesap kitap yapıp yok mtv yok şu yok bu derken TSI almayı daha uygun buldum. Hatta bir tane 2013 1.6 TDI bulmuştum daha 50 bindeydi. Adam araçta kaza boya vs. olmayınca 70'den aşağı düşmedi. Ben de kafamda hesap edip gittim 60'a daha 37'binde manuel 2015 TSI aldım. Ancak dediğim gibi aralarında yakıt farkı öyle aman aman olmadığı için ve biraz da sağdan soldan aldığım fikirle, yılda da en fazla 15 bin km yapacağım için TSI almayı daha mantıklı buldum. İyi ki de almışım diyorum.

Alıntıları Göster
    evet hocam tam üstüne bastınız ben de burda bunu anlatmaya çalışıyorum ama bu forumda mesajlarımı provoke edip kendince egolarını tatmin etmeye çalışan saygısız insanlar var.. o sebepten ne desem anlayana davul ya da saz.

• irresponsible kullanıcısına yanıt
    Yazık yemin ederim, ipliği pazara çıkınca ne yazacağını şaşırdı doblo moblo saçmalıyor

Mesajlarını takip etmiyorum, ne kadar tutarsız, malının kölesi bi adam olduğunu biliyorum yaris mevzusundan, yine şaşırtmadın tebrikler. Böyle trajik ifşalar yapıyorum ki birisi seni ciddiye alıp yorumuna itimat etmesin...

"Dediğin gibi" dizel alacak parası olmayanların avuntusudur tsi, güzelce avut kendini emi

Haydi selametle, bi daha böyle sıkıp durursan yine ifşa ederim üzülürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 7 Ocak 2019; 15:31:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaklaşık 5 yıldır 1.2 tsı golf kullanıyorum şehir içi kısa mesafede 7 lt yakıyor ortalama. uzun yolda 100-120 arası kullanımda 5.5 lt yakıyor.

• Kalıpları pek sevmem ama ciddi derecede araba almış satmış biri olarak, çok km yapıyorsanız dizel.. Ayrıntıların pek önemi yok benim için.
  • Cebindeki paranın ve keyfinin tasasını başkası taşıyor

• Yav niye tartışıyorsunuz anlamıyorum. Biri TSI almıştır hesabına gelmiştir biri dizel almıştır hesabına gelmiştir. Birbirinize laf sokunca mutlu mu oluyorsunuz?

Dizelcinin biri çıkıp "parası yetmediğinden tsi almış fakir ehi ehi" muhabbeti yapıyor. Adam da ona cevaben çıkıp "tsi'nin yakıt verilerini görünce dizele fazladan para verdiği için kendisini enayi gibi hissettiğinden dolayı tsi'cilere çemkiriyor" diyecek, oradan lpg'ci biri atlayacak "ulan ikiniz de avelsiniz lpg candır, sizin yaktığınız yakıtın yarısına yol yapıyorum" diyecek en sonunda elektrikçinin biri gelip üçüne birden saydırıp iş uzadıkça uzayıp gidecek.

Gerek yok böyle şeylere. Adam akıllı seviyeli tartışmak bizim kültürümüzde olmayacak mı yahu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ydn06 -- 7 Ocak 2019; 15:48:38 >
  • Yıl 2020 oldu insanlar hala 2 litre az yakıyor diye 20 bin lira fazla verip traktör motoruna biniyor utanmadan bir de bunu savunuyor, tuhaf gerçekten.
  • nabaki kullanıcısına yanıt
    burada tsi falan cok onemli degil aslinda. tsi avukati degilim.
    1.0-1.6 motor 3-4 silindirli bir aracla, herhangi bir benzinliyle, yuksek hizda basarak 14-15 litre ortalama fotosunu koyun, sizden ozur dileyip forumdan ayrilicam. iddia ediyorum goremeyeceginizi.

basinca her benzinli yakar deseniz anlarim, basinca zaten dizel de yakar. ne kadar performans o kadar yakit. ama tsi veya baska benzinli ile 15 ortalama absurd

boyle farazi yazarak olmaz bu isler. ustelik 2012den beri 1.4 tsi sahibiyim. kullanmadigim arac olsa neyse.

ornek foto ekte. 1 saat gitmisim, yarim saat sabit 100, yarim saat sabit 200 diyelim (max 235 gordum)

ortalama 151 km ile 10 litre yakmisim. hem de bahsettiginiz arac ile. siz bu ortalamayi bana 15 yapin, dileyin benden ne dilerseniz. hem de 1.2 falan ile :)

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.