Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ciddi mi bu mesaj?

Avrupada en çok satan araçlar fiesta, polo, golf, clio

Vw olanlar da tsi motorlar doğal olarak. Avrupada 1.0 tsi motora talep çok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim anlamadığım herhangi bir aracın az yakması neden tepki çekiyor. özellikle bazı üyeler belli markalara karşı aşırı önyargılı yaklaşıyor ve konu sahibini yalancılıkla suçluyor.

örneğin adam 30 km/h ortalamayla şu kadar yaktım diyor. hemen birisi "o şehir içi sayılmaz" diye saydırmaya başlıyor. ne yapsın yani adam, senin gönlün olacak diye başka şehire mi taşınsın. sürekli mahalle arasında mı sürsün. adamın kullandığı güzergahta onu yakıyor demek ki.

bomboş tartışmalar ne yazık ki. kimse kimsenin yakıt parasını ödemediğine göre bırakın kim ne yakarsa yaksın. siz lpg ile, tsi ile, dci ile, tdci ile mutluysanız boş verin bunları.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Anladım da konu deli gazlama işinin ne kadar mantıklı olup olmayacağı değil. Ben 1.0-1.2 çok yakıyor diyen biri değilim zaten, bunlar az yakan makinalar biliyorum. Adam sana demişki sadece, ver bana gazlayım 14-15lt yaktırıp getireyim. Bunu yapar biliyorsun değil mi? Saçmadır değildir ayrı konu.

Hatta geçen aylarda konu açmıştı biri, 1.0 turbo Fiesta ile uzun yol yapmış Antalya'ya gazlayarak, net hatırlamıyorum ama 11lt gibi birşey yakmıştı eleman, bilen varsa ekleyebilir. Nasıl böyle yakabildi bu minnacık motor konusu idi. Düşün bu ortalamayı yüzlerce km'de yakalıyor adam, 30-40km gazlama ile neler görmezsin? Değil 1.0lt, isterse 0.8 twinair 2 silindir motor olsun. Fiat'ın bit kadar 2 silindir motorla sırf aşırı besleme olduğu için ne biçim benzin yakan adamlar var.

Yaktıramazsınız bu araçlara böyle demek yerine, böyle yakınca ne oluyor desen daha doğru olur mesela. Zira böyle kullanmalık makina değil bunlar en baştan, daha çok sakin gitmek için yapılmış motorlar.

• Gediklii kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi öyle bir şey demiyor. Öyle bir şey dese bu kadar tepki olmaz. Burada eleştirenlerin çoğu dizelin mantıksız olduğunu zaten biliyor. O kadar fark verip dizel almak şu zamanda gerçekten mantıklı değil(sıfır araçlar için).

Ama konu sahibi ayrı dünyada. Tsi(başka motor değil, başka markanın turbo bir motoru değil, tsi) dizelden daha az yakıyor diyor. Dizel otm ceed le 9litre yakıyormuş leonun 6 yaktığı yerde, fluence dizelle daha fazla yakıyormuş tsi den. Buna siz inanıyor musunuz gerçekten? İnanmıyorsanız tepki vermeniz gereken kişi eleştirenler değil, konu sahibi olmalı. Konu içinde tsi'si olan birçok kullanıcı da aksini yazmış zaten ama adam illa fanatiklik yapacak. Laf anlamıyor, sanki babasının markasını savunuyor. Amacını sorsan şaşar kalır. Haliyle tepki görüyor.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    e bunun sonu yok ki ama

ben de dizele 25 yaktirayim. ben ilk mesajdan sapmamaya calisiyorum. yaktirmak istersen ne motorlara ne litreler yaktirirsin. ama rasyonel sekillerde belli motorlar belli litreleri asmaz. tum soyledigim bu

herken anlamak istedigi gibi anlar. yaktiramazsin derken rasyonel kosullardan bahsediyorum. ama bunu kelime kelime yazma ihtiyaci duymadim acikcasi
  • sonuç olarak tsi motor ne kadar dikkatli kullanılsa da dizel kadar yakamaz az yaktığı doğru olabilir ama dizelde de dikkatli kullanıldığında yinede her türlü tsi den az yakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsami -- 9 Ocak 2019; 21:49:59 >
  • Tercüme etmekle uğraşmayacağım. İsteyen translate yazabilir.kitabın yazım tarihi 1988. turbo yeni teknoloji diyenler, verimlilik hikayelerini yeni sananlar, biliyorum anlamayacak ve aynı hikayeleri okumaya devam edeceksiniz ama neyse....
    Bu arada bu adam askeriyeden otomotiv sektörüne kadar pek çok konuda üretilen motorlar için hemen her türlü işte danışmanlığından yararlanılmış birisi. Sizin kadar bu işten anlamıyor yani. Mesela bu adam ARES??'in dediği gibi gücün turbodan torkun hacimden geldiğini bilmiyor.

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 9 Ocak 2019; 21:56:43 >

• ucanoflu kullanıcısına yanıt
    7500 km de Civic manuel aracim 4 km git gel mesafede 9.1 9.3 lt arası geziyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UML

Geç ısınan dizeller demir motor bloğuna sahip olanlar, daha da geç soğuyolar, fiziksel açıklaması ısı sığasıdır.

Malzeme aynı olursa ısı sığası da aynı olduğuna göre, ekstra yalıtım varsa tabi hadi var diyelim gönlün olsun, yalıtım vs bunlar ısınmaya etki etmediğine göre sadece çıplak kuru motor bloğu ağırlığı bizi ilgilendiriyor demektir. Onun için de örnekler verdim, 1.6 hdi 125 kg dedim, 1.4 tsi da 106 kg, yani %18 ağır. Burdan başka hesaba girmiyorum ama kendim yıllardır 1.4 toyota dizel kullanıyorum, ısınma konusunda benzinli araçtan farksız, isteyen varsa dener test eder görürüz.

Alıntıları Göster
    burda paylaşılan ağırlık verilerinin tamamı motora ait değil dizel motorun havayı daha az kirletmesi için başka parçalar mevcut ayrıca şanzıman parçaları ve dişlileri büyük olduğundan yani ağırlığın tamamı motor değil ayrıca benzinin verim oranı %15 ken mazotta bu oran %35 kadardır .

• 2.0 turbo dizel 163 beygir 360 nm tork üreten bir aracım var. Şehir içi bayağı gazlayarak hızlanarak v.s. sürüyorum (kuralları çiğnemeden). Şehir içinde 8 litre civarı yakıyor.

Şehir dışında bayağı agresif sürerim yokuşları bayağı hızlanarak çıkarım zorlarım aracı. 6.5 litre civarı yakıyor.

Araç 2000 motor. 0-100 değeri 8.5 saniye ( manuel ). Görece güçlü (1.0 motora göre bayağı güçlü) bu araçla 1.0 benzinli araç fiyat bazında benzer yakıyorsa neden 1.0 araç alayım ?

Basmamla basmamam arasında 1 litre farkediyor, basmamayı düşünmüyorum bile.
  • etusch kullanıcısına yanıt
    Sevgili ecus konuya yazmayacağım dedim arkamdan yazı yazıyorsun.

Anladik Honda’n var en iyisi o. Sen 120 ye sabitleyip 5 yakıyorum demişsin 1.8 benzinli ile. Ben 1.4 dizel oldukça kondisyonlu aurisimle 110 la 5 yakıyorum. Sen bu araca kötü vs dersin. Şehir içi 6 litre civarı yakiyor bu araç suan. Şimdi senin ne söylediğin beni ilgilendirmiyor. Ben tüketimimi koydum. İstersen dizelinkinide koyayım. Ayni kullanımda çok benzer yakıyorlar. Ha senin araban 5 yakıyordur ipimde degil almayacağım çünkü.

Bak bu iki aracın anahtarı. Ayni kullanımda dizel araciminda ortalamasını atayım istersen. Ben günde borçlar vs hariç 100-200 liradan asagi para harcamıyorum. Ben 3 litre arabaya binsemde yakıtı bana koymaz.

Yazdığında ilgili olarak okuma yazman yokki İngilizce Metini okuyup anlayabilesin. Sen benim neler yazdığımın farkında değilsin ama benim lafımdan alıntı yapıyorsun. Üstelik kendini birsey biliyormuş sanıyorsun. O yüzden seninle bu konuda bir yere varmak imkansız.

Dizelle benzinli aracın ayni ısındığıni söyleyenler olmuş. Ben dizel aracı kullaniyorum. Benzinliye ne zaman binsem şaşırıyorum. Üstelik bunu söyleyen arkadaşın biri benimle ayni dizel aracı kullanıyor gelin deneyelim diyor. Neyini deneyeyim? Bir sende yokki bu meret. Sanki 70 ler turkiyesine tv getirdin.

2 litre dizel aracı ile 1 litre benzinliyi kıyaslayan arkadaş sen 2.0 dizelin sıfır parasını biliyor musun? Bmw i8 hem senin arabadan performanslı hemde daha az yakıyor. Seninkide onla kıyaslayalım. Ha kimi insan başkasının kullanılmış malını sever. Tercih meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 9 Ocak 2019; 23:51:22 >

• Adam 2.0 dızel yerıne neden 1.0 motor alayım demıs hahahah. Daha fazla yazmaya gerek yok bu konuya

Satmamıs olsaydım 1.3mjet punto ıle 1.2tsı leonun aynı kosullardakı yakıtını da ben gosterırdım de neyse zaman kaybı zaten bu kafalara

• KararanBitki kullanıcısına yanıt
    ikisinin de sifir fiyatlarini yazabilir misin sana zahmet?
  • Ben 5 yakıyor demedim bazı ortamlarda 5 görünüyor dedim. Yani bu ortalama 5 anlamak mümkünse benim hatam.

Paylaştığım şeyi anladıysan çevir de görelim bakalım. Kitabın ismi de yazarı da ortada, sen de bulabilirsin aç içinden senin dediklerini doğrulayan birşey bul paylaş sayfayı.

Ben kimseye kendi aracımı ya da Honda araçları satmaya çalışmıyorum. Dizele karşı da hep benzinli tercihim olur. Belki sürekli uzun yol yapsam farklı düşünürdüm. Dizele de nefretim filan yok. Ama benzinli devirli motor seviyorum. Ama bilmediği konularda yalan yanlış sallayanlara cevap veriyorum sen de bunlardan birisin. 2.0 dizelden bahsettinya hadi bakalım 2 lt dizeli 2 lt benzli ile kıyasla ikisi de 2 lt torkları neden aynı değil. Sonuçta tork oradan geliyorya. Utanıp susman gerekirken daha konuşmaya çalışmn ... Tarifi yok
    Ben memurum . Müslüman ve dinine bağlı biriyim. Faiz alıp vermiyorum benim insiyatifimde kaldıkça. Benim kadar maaş alıp sıfır arbalara binenler var hatta Passat vs binen var. Ben şu arabayı bile mesleğe başladıktan üç yıl sonra o zamanlar fiyatı en düşük olanlarından biri olarak aldım. Yani evet senin paran var benim yok. Evet ben başkasının kullandığı arabaya biniyorum. Ama sen hala bu konuda bilgisizsin bu değişmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 10 Ocak 2019; 9:30:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı:ARES007
    Dizelle benzinli aracın ayni ısındığıni söyleyenler olmuş. Ben dizel aracı kullaniyorum. Benzinliye ne zaman binsem şaşırıyorum. Üstelik bunu söyleyen arkadaşın biri benimle ayni dizel aracı kullanıyor gelin deneyelim diyor. Neyini deneyeyim? Bir sende yokki bu meret. Sanki 70 ler turkiyesine tv getirdin.

bu kısmı bana dediğini düşündüm aynı ısındığını iddia etmediğim gibi 2-3 km içinde ısındığını söylüyorum hala lafımında arkasındayım bu olayı hem fiat albea 1.3 multijet hemde opel astra 1.3 cdti de bizzat tespit ettim

zincirli dizel motorlar 2 -3 km ye ısınıyor buda gidilen yola göre düz olduğunu varsayarak söylüyorum gideceğiniz yerde yokuş varsa daha çabuk ısınır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsami -- 10 Ocak 2019; 9:55:9 >
  • 1.2 renault kadjar nasil arkadaslar? yakiti performansi vs? simdiden tesekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: teacheroffclass

1.2 renault kadjar nasil arkadaslar? yakiti performansi vs? simdiden tesekkurler...
    yakıt istiyorsan 1.2 yerine 0.9 al
  • Bnm bildigim motor 1.0 veya 1.2 hatta ve hatta 1.4 olan motorlarin beygileri 90-95 arasi motor kücük oldugunda zorlama olasiliği ve yakit tüketimi fazla olmuyor mu.?? Arabanin yolda zorlanmamasi in motorun en az 1.6 veya 1.8 olmasi lazim değil mi hem nefes almasi hem atilliği fazla hemde motorun zorlanmadan yoldaki performansi atik olsada tüketimi 7 ile 8 arasi oluyo.??

• quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Hayırdır kardeş senin dizel ile ne alıp veremediğin var?

Sürekli olarak dizel daha fazla yakıyor izlenimi vermeye çalışıyorsun.

Dizel her zaman ekonomik, diğer fındık motorlular kullanıma göre ekonomik..
    teneke pejolar hariç hocam onlar 2lt falan yakıyor 140 sabit
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Adam 2.0 dızel yerıne neden 1.0 motor alayım demıs hahahah. Daha fazla yazmaya gerek yok bu konuya

Satmamıs olsaydım 1.3mjet punto ıle 1.2tsı leonun aynı kosullardakı yakıtını da ben gosterırdım de neyse zaman kaybı zaten bu kafalara
    Ben yaptım kardeşim aynı koşullarda

1.3 multijet 90 sabit 4lt
    1.2 TSI 90 sabit 3.8lt
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.