Şimdi Ara

1.0 Tsi Yoğun Trafik Tüketim verisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
7.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Bende benim dandik fokus 22km/h ortalama hizda 10 11 litre yakiyor diye cok saniyordum arabada motor yok 7.5 litre yakmis
    %25 fark hiç de az değil. Güncel fiyattan 17-18 lira yapar 100 kilometrede. %30 kadar tasarruf için lpg taktırıyor millet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Performans olarak tokatladıgını da ekleyınce adınıza uzucu bı durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • curiolus C kullanıcısına yanıt
    Ben de ıstanbulda oturuyorum. 12 ortalama hızım olsa ya evımı ya ısımı degıstırırdım. Olmadı hybrıd alırdım kesınlıkle. Istanbulun cılesını sız cekıyormussunuz sanırım, halıme sukrettım

• 30 km/saat civarında az yakar bu sefer 30 km şehir içi mi derler 20 km/saat'de az yakar bu sefer İstanbul için yoğun trafikte 20 km/saat çok hızlı ve tüketim az değil ki derler.

Dostlar Dünya'nın her yerinde şehir içi trafik 20-22 km/saat altıdır. Kafanıza göre hız belirlemeyin boş yere. O zaman daha garajdan çıktığımız andaki tüketimi kabul edelim. Benimki 32 litre gösteriyor. Mutlu olacaksanız bu veriyi kullanın 32 litre yakıyorum 100 km'de hadi buyrun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 16 Nisan 2019; 14:54:12 >
  • Volkswagen fanatiği yada karşıtı değilim her arabanın iyi ve kötü yanları var zevkler tartışılmaz isteyen istediği arabaya biner;
    -Volkswagen en düşük yakıt tüketimini 4.0 vermiş sen 3.8 yaktırdım diyosun Volkswagene yazda ödül versin sana ahahahahahahahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTraveler -- 16 Nisan 2019; 14:55:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstediğiniz kadar hız ortalaması alın, yine de hiçbir şey ifade etmez çünkü ne kadar yokuş çıktığınıza, ne kadar dur-kalk yaptığınıza göre bile tüketim değerleri birbirinden çok farklı olacaktır. Boşuna kendinizi yormayın.

Ama deseniz ki; ben şu şu arabayla uzun dönemde aynı güzergahta 10lt/100km yakıyordum, şimdi bu arabayla 7lt/100km yakıyorum. Hah işte, bunun bir anlamı olur. Ona göre de o arabayı alacak kişi hesabını yapar üç aşağı-beş yukarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 16 Nisan 2019; 16:41:1 >
  • Hiç bilemiyorsan, aşağıdaki gibi sitelere bak. Onlarca, yüzlerce kişi, defalarca depo dolumu yaparak verilerini bu gibi sitelerde paylaşmışlar.

www.fuelly.com
    Browse All Cars | Fuelly
    http://www.fuelly.com/car

https://www.honestjohn.co.uk/real-mpg/
    www.spritmonitor.de
    Advanced search - Spritmonitor.de
    https://www.spritmonitor.de/en/search.html

• SkyTraveler kullanıcısına yanıt
    Her araçta yakalanabilir o tür değerler.

Marka size en düşük yakıt tüketim değerini vermiyor. Şehir dışı yakıt tüketimi değerini veriyor. Şehir dışı yakıt tüketimi şöyle hesaplanıyor:

• Sıcak motor ile rölantide 20 saniye bekledikten sonra sakin bir şekilde 41 saniyede 70km/saat hıza çıkılıyor ve bu hız ile 50 saniye devam ediliyor.
    • Daha sonra 8 saniyede 50km/saat hıza düşülüyor ve 69 saniye bu hız ile sabit devam ediliyor.
    • 50km/saat hızdan 70km/saat hıza 13 saniyede çıkılıyor ve bu hız ile 50 saniye sabit devam ediliyor.
    • 70km/saat hızdan 100km/saat hıza sakin bir şekilde 35 saniyede çıkılıyor ve bu hız ile 30 saniye sabit devam ediliyor.
    • 100km/saat hızdan 120km/saat hıza sakin bir şekilde 20 saniyede çıkılıyor ve bu hız ile 10 saniye sabit devam ediliyor.
    • En son olarak 34 saniyede duracak şekilde yavaşlanıyor ve 20 saniye rölantide bekleniyor.
    • 400saniye yani 6 dakika 40 saniyelik tek turlu test sırasında toplamda 6.956mt mesafe ortalama 62.6km/saat hız ile geçilmiş oluyor.

Yani sakin sakin 70-80le giderek şehir dışı fabrika verisi tüketimden daha düşük değerler yakalamak pekala mümkün.

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Honestjohn kullanıcılarına göre fabrika verisine göre daha az yakan yeni teknoloji ürünü polo 1.0 tsi dsg 95hp, gerçek kullanımda honda jazz 1.3, 1.5 130hp, toyota yaris 1.5 111hp gibi çok yakan teknoloji yoksunu atmosferik araçlardan daha çok tüketmiş görünüyor. Bence burada bir sıkıntı var. Bizim forumu baz almalarını öneririm.

Fabrika verisini tutturma oranı polo %74, honda jazz %88, yaris %95. Olacak şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Del Murder

Hem 1.0 tsi Ibiza hemde Toyota Yaris 1.0 kullanıyorum.
    Yaris 0.3-0.4 litre aynı güzergahta daha az yakıyor.
    Ama tsi'ın gidişi çok güzel değer o farka.
    Hocam yariste turbo yok. Turbolu tsi bir araçtan nasıl daha az yakıyor ki? Turbo yeni nesil teknoloji değil mi? Tüketime çok büyük katkısı var diye biliyordum? Yoksa daha çok performans için mi?
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Evet, bu verilere bakınca turbo araçlar fabrika verilerine göre oransal kıyasla atmosferiklerden daha fazla yakıyor diyebiliriz.

Verdiğim linkler iyi birer kaynak olabilir. Şöyle bir göz gezdirmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 16 Nisan 2019; 16:16:30 >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Bilemedim 2.0 160bg aractan daha iyiyse helal poloya

• Hocam depo fullken kac km gosteriyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyTraveler

Volkswagen fanatiği yada karşıtı değilim her arabanın iyi ve kötü yanları var zevkler tartışılmaz isteyen istediği arabaya biner;
    -Volkswagen en düşük yakıt tüketimini 4.0 vermiş sen 3.8 yaktırdım diyosun Volkswagene yazda ödül versin sana ahahahahahahahaha
    Daha teknık verı ne onu bılmıyorsun. Bız de sana cehalet odulu verelım hahahahahah

• Gediklii kullanıcısına yanıt
    Bende focustan memnun degilim acikcasi cok yaktigi icin ve yalitim kotu oldugu icin degistirmeyi dusunuyorum ancak 7.5 cok geldi bana.

• Yine yakıt üretmiş mi diye girip bakayım dedim konuya. Evet yine yakıt üretmiş

• 1.2 TSI kullanıyorum. Aşağıdaki de benim verimdir. Depomu fulleyip(45lt) sayacı sıfırlamıştım. %80’i şehir içi, kalanı çevre yolu = 650 km yapmışım. Depodaki yakıtla 50 daha giderim, düz 700 diyelim.

Ağırlıklı olarak şehir içi kullanıldığını düşünecek olursak bir depoda 700, 45 ltlik yakıt tanklı benzinli bir araç için gayet iyi değer. Düşünenlere öneriyorum.

1.0 Tsi Yoğun Trafik Tüketim verisi

• Kullanılan yolu bilmiyorum ama değerler güzel. Ben Ankara'da manuel 1.6 HDi 115 bg'lik aracımla ortalama 35km/h ile 4.9lt-5.1lt arası değerler de arasında gidip geliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Hocam yariste turbo yok. Turbolu tsi bir araçtan nasıl daha az yakıyor ki? Turbo yeni nesil teknoloji değil mi? Tüketime çok büyük katkısı var diye biliyordum? Yoksa daha çok performans için mi?

Alıntıları Göster
    Turbo motorun daha az yakması için uzun yol ve rampa yukarı olması gerekli bence , yarisle 4. Vitesle çıktığım sabuncubeli tünelini Ibiza ile güle oynaya 5. Vites ile gidebiliyorum.
    Daha az pedala basıyorum, yarisle 4. Vitesle Allah ne verdiyse

Bugün yarise LPG taktırdım bakalım nasıl olacak, ibizayı senede ancak 2000km kullanırız bu gidişle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Del Murder -- 16 Nisan 2019; 17:12:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Bende focustan memnun degilim acikcasi cok yaktigi icin ve yalitim kotu oldugu icin degistirmeyi dusunuyorum ancak 7.5 cok geldi bana.
    Sonuçta dizel kadar az yakamıyor, özellikle dur kalk trafikte. Yine de benzinli bir araç için makul değerlerde bir tüketimi var. Ama mucizeler de beklememek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.