Şimdi Ara

1.0 Yaris Lpg

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
9.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, 2006 model Toyota yaris 1.0 , 3 silindir, 70bg ve 9nm tork a sahip aracıma Sıralı sistem Lpg taktırmayı düşünüyorum.
    hangi markayı tercih edeceğim konusunda tereddütlerim var.Daha önce 1.0 corsa ya lpg taktıran arkadaş hiç performans kaybı olmadığını ve çok memnun olduğunu söylüyor.
    Birkaç Sorum var :
    1.Hangi marka ???
    2.Açık hava filtresi ve performans egzos takılırsa lpg nin yazılımı ona göremi uyarlanır ? Lpg den dolayı oluşabilecek performans kaybı bu şekilde tölere edilebilirmi ?
    3. 3 silindirli yeni kasa Toyota yaris e daha önce uygulayan yada uygulamasını gören varmı ? Yoksada bu araç için uygulama problemi olurmu.
    4. Emin değilim ama sanırım aracımda gaz teli yok, Pedalın altındaki bişürden beyine gaz sinyali gidiyor, problem olurmu ?
    5. Kaskoya ilave için nekadar masraf ederim ?
    6. Sizin eklemek istediğiniz bir soru varmı :)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: aytaral

Selam arkadaşlar, 2006 model Toyota yaris 1.0 , 3 silindir, 70bg ve 9nm tork a sahip aracıma Sıralı sistem Lpg taktırmayı düşünüyorum.
    hangi markayı tercih edeceğim konusunda tereddütlerim var.Daha önce 1.0 corsa ya lpg taktıran arkadaş hiç performans kaybı olmadığını ve çok memnun olduğunu söylüyor.
    Birkaç Sorum var :
    1.Hangi marka ???
    2.Açık hava filtresi ve performans egzos takılırsa lpg nin yazılımı ona göremi uyarlanır ? Lpg den dolayı oluşabilecek performans kaybı bu şekilde tölere edilebilirmi ?
    3. 3 silindirli yeni kasa Toyota yaris e daha önce uygulayan yada uygulamasını gören varmı ? Yoksada bu araç için uygulama problemi olurmu.
    4. Emin değilim ama sanırım aracımda gaz teli yok, Pedalın altındaki bişürden beyine gaz sinyali gidiyor, problem olurmu ?
    5. Kaskoya ilave için nekadar masraf ederim ?
    6. Sizin eklemek istediğiniz bir soru varmı :)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

MERHABA;
    SORULARINIZA CEVAP BULMAYA CALISACAGIM
    1-E-GAS SIRALI SISTEM KESINLIKLE BENIM ONERECEGIM DONUSUM KIT MARKASIDIR.
    2-PERFORMANSA YONELIK YAPACAGINIZ MODIFIYE ISLEMLERINDE KESINLIKLE E-GAS SIRALI SISTEMDE AYRICA BIR AYARA IHTIYACINIZ OLMAZ VE DUSUNDUGUNUZ ISLEMLERLE ILGILI CALISMA PRENSIBINDE HIC BIR SIKINTI OLMAZ.E-GAS KALIBRASYONU ARACIN KENDI ELEKTRONIK KONTROL UNITESI UZERINDEN ONLINE OLARAK YAPAR KISACASI AYAR ISLEMINI KENDISI OTOMATIK OLARAK SUREKLI YAPAR.
    3-ARACINIZIN SILINDIR SAYISININ 3 OLMASI HIC ONEMLI DEGILDIR 4 ZAMANLI OLMASI YETERLIDIR.
    4-GAZ TELININ OLMAMASI E-GAS SIRALI SISTEMDE KESINLIKLE ONEMLI DEGILDIR.
    5-KASKO FIRMALARA GORE DEGISIKLIKLER GOSTERIYOR.30 YTL ILE 150 YTL ARASINDA EK KULFIYET DOGURMAKTADIR.
    6-URUN GARANTI KOSULLARI NEDIR? -2YIL YEDEK PARCA ,10 YIL AYAR GARANTISI ,7/24 TEKNIK DESTEK TURKIYENIN HER NOKTASINA 48 SAAT ICINDE ULASIM GARANTISI ,CEKICI HIZMETI ,INTERNET VERIYABANI UZERINDEN SAGLANAN GARANTI TAKIP ILE TURKIYENIN HER NOKTASINDAKI SERVISLERDEN SORUNSUZ VE GUVENLE FAYDALANABILME KOLAYLIGI ,AYRICA BENZINE GORE %43 YAKIT EKONOMI GARANTISIDE VERILMEKTEDIR.

SAYGILARIMLA
    GUVENLI VE SAGLIKLI SURUSLER DILEGIYLE.

• yaw kardeş 1.0 motorun nesine gaz taktırıyon anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: dursunn

yaw kardeş 1.0 motorun nesine gaz taktırıyon anlamadım

Motor 1.0 olsada,az yaktığı aşikar olsada çok kilometre yapınca dezavantaj haline dönüyor.Aylık 600 ytl ye yakın benzin parası veriyorum.
    Ayrıca 1.0 araç lpg ile hiç gitmez diyecek olursanız şu anki haliyle piyasadaki 1.6 araçların çoğunu aynada görüyorum. Dolayısı ile lpg ile performanstan pek fazla bişey kaybedeceğimi düşünmüyorum.
    Şu an yaktığımın en az yarısı kadar daha ekonomik olacağını düşünürsek neden olmasın ? parayı yolda bulmuyoruz sonuçta
  • quote:

quote:

Motor 1.0 olsada,az yaktığı aşikar olsada çok kilometre yapınca dezavantaj haline dönüyor.Aylık 600 ytl ye yakın benzin parası veriyorum.
    Ayrıca 1.0 araç lpg ile hiç gitmez diyecek olursanız şu anki haliyle piyasadaki 1.6 araçların çoğunu aynada görüyorum. Dolayısı ile lpg ile performanstan pek fazla bişey kaybedeceğimi düşünmüyorum.
    Şu an yaktığımın en az yarısı kadar daha ekonomik olacağını düşünürsek neden olmasın ? parayı yolda bulmuyoruz sonuçta

Göz var nizam var akıl var mantık var kağıt kalem degerler vs..

1.6 CC olupta 100 HP nin altında araba yok. Onlar seni aynalarında görüyor olmasın

• Yaris 1.0 0-100:15.7sn bence bu değerle 1.6ları aynada görmen zor bir ihtimal olsa gerek
    quote:

Orjinalden alıntı: Pregnancy

quote:

quote:

Göz var nizam var akıl var mantık var kağıt kalem degerler vs..

1.6 CC olupta 100 HP nin altında araba yok. Onlar seni aynalarında görüyor olmasın

• 1.0 litre motor ve LPG

iyi değilsen alttan alalım

FLASH FLASH FLASH

0.002 litrelik motora sahip bir araba piyasaya sürüldü hemde LPG li koş vatandaş kooooş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan_TEKİN -- 6 Haziran 2007; 17:13:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cruze 2.0 Dizel Sahipleri
    9 yıl önce açıldı
    CLİO 4 1.2 TURBO EDC LPG
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Okan_TEKİN

1.0 litre motor ve LPG

FLASH FLASH FLASH

0.002 litrelik motora sahip bir araba piyasaya sürüldü hemde LPG li koş vatandaş kooooş

arkadslar adamin arabasi istedigini yapar bilgi sahibi olanlar neden yazmiyo ister lpg takar ister gaz yagi istersede benzin doker yakar bu onun bilecegi is
    arkadasim performans olarak dusus olmaz merak etme o konuda suphen olmasin takarsan 60 70 bin yakar heralde tam super olur o zmanda

• çok faydsını görürsün lpg nin amacı tasarruf değilmi zaten, azı çoğu önemli mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: omer49

quote:

Orjinalden alıntı: Okan_TEKİN

1.0 litre motor ve LPG

FLASH FLASH FLASH

arkadslar adamin arabasi istedigini yapar bilgi sahibi olanlar neden yazmiyo ister lpg takar ister gaz yagi istersede benzin doker yakar bu onun bilecegi is
    arkadasim performans olarak dusus olmaz merak etme o konuda suphen olmasin takarsan 60 70 bin yakar heralde tam super olur o zmanda

ömer arkadaşa katılıyorum. bana da senin araban zaten 1.4, zaten az yakıyor, yok yeni, yok zarar verir diyorlardı. keşke aldığım ay taktırsaydım. 1.0 motorda arkadaş belki %40-45 yerine %30 tasarruf sağlar. 600 ytl aylık benzine vereceğine 420 gaza verir. kalan farkla da taktırdığı sistemin aylık taksidini öder. yani bedavaya tüp taktıracak işte.

• Dostum bak ben tekrar hatırlatıyorum 40 milyonluk gazla 488 km

1.0'lik corsaya taktıran kişiyim 3 silindirli corsada tek enjeksiyonu çıkarıyorlar 3 enjeksiyonla tüpü takıyorlar.
    performansda sıfır kayıp
  • motora bile lpg takıyorlar 1.0 araca neden takılmasın
  • Abi adama demezlermi , madem lpg taktıracaktın 1000 motor araba niye aldın diye, ama tercih senin saygı duymak lazım.kolay gelsin.
  • Taktır tabiki.Aylık yakıt masrafın 600'den 300-400'lere iner.Senin de dediğin gibi parayı sokaktan süpürmüyoruz.1450 Ykr'a lpg alıp bol bol gezmek varken neden benzine 3000 Ykr ödeyesin?
  • 1.0 olunca hava mı yakıyor neden karşısınız?
  • Bende bunu anlamıyorum,yok o arabaya lpg takılırmı zaten az yakar FALAN FİLAN.Beyler kimse kimsenin yakıt parasını ödemiyor vatandaş niçin lpg taktırmasın.% 40 fazla yakıt parası ödeyenlere aferinmi diyorlar yoksa madalyamı takıyorlar.Değil 1000 cc motor 100 cc motorada lpg takılır.EKONOMİ ekonomidir.Türkiye çokmu zengin.
  • Toyota servisinde çalıyor olmamdan sebep daha yarisin ilk kasasından bu son kasasına kadar binlerce 1000 modor yaris kullandım. Gerçi diğerleri üç değil dört silindir di fakat tüp taktırak kimse ne duydum ne gördüm yarise. Hem bizim servisinde kayıtlı müşteri sayısı 20 binin üzerinde.

Amacım o arabaya tüp takılmaz falan demiycem cünkü bende şimdi bir corolla alıcam alır almaz hemen tup taktırmayı tasarrfuf açısından acil olarak halledicem ama benim aracım garanti dışında bir araba. Ama senin araban garantisi hala devam eden bir arac. Taktırdığın tüp motorda aşırı bir aşınma enjektörlerde katalizörde vb motor donanımında tahribat zarar vs masraf çıkartır bişiler acarsa başına bu garanti olayına dahil olmaz. YAni kaç yapayım derken göz cıkartma ihtimalin var. Birde dediğim gibi arabayla ilgili tüp konusunda bir bilgi yok uyum sağlarmı sağlamazmı konusunda. Başka bir orneği olsa oradan da dayanak olabilir bu fikrine ama

yinede son söz senin.

2006 model bir arabanın garantisi göz ardı edilmemesi daha dogru bence.

• kardes lıtresı 3ytl olduktan sonra arabalar ne yapsın arabaların yakıtları o kadar cok degıl aslında dunya standartlarında ama benzın fıyatı sagolsun dunyanın o kadar ustukı
    quote:

Orjinalden alıntı: CROSS TEKNİK

Bende bunu anlamıyorum,yok o arabaya lpg takılırmı zaten az yakar FALAN FİLAN.Beyler kimse kimsenin yakıt parasını ödemiyor vatandaş niçin lpg taktırmasın.% 40 fazla yakıt parası ödeyenlere aferinmi diyorlar yoksa madalyamı takıyorlar.Değil 1000 cc motor 100 cc motorada lpg takılır.EKONOMİ ekonomidir.Türkiye çokmu zengin.
  • sen kimseyi dinleme taktır.

zaten az yakıyor güzel neden daha ekonomik kullanma fırsatın var tepesin. açıkçası ben bir aralar imzadaki arabayı satıp corsa eco alıp lpg düşünüyordum. bu aralar biraz abarttım civic hybrid alıp ona taktırmayı bile aklımdan geçirdim

küçük motorluya lpg ne gerek mantığı aynı hamburger menü alıp yanında diyet kola almaya benziyor. zaten bir ton kalori yüklüyoruz, kolayla azaltma fırsatı varken niye yapmayıp kalori hamallığı yapalım.

memlekette zaten herkes herşeye muhalefet, herkes bildikleri olsun bilmedikleri olsun ilk olarak bir karşı çıkma psikolojisinde. şu araba iyi denildiği anda 40 kafadan "oo bunun şusu kötü, şusu böyle..." yeter ya

• Öncelikle fikrime mantıklı yaklaşan ve olmadık yere muhalefet olmayan arkadaşlara teşekkür ederim.
    Aracımı pazartesi günü servise bırakıp lpg yi taktırıcam, ama kafamdaki soru halaa landi renzo mu Brc mi ?
    korkarım buna son anda yazı tura ile karar vermek zorunda kalıcam.
    Yorumlarınız için teşekkür ederim, Dönüşümü yaptırdıktan sonra bu başlık altında Görüşlerimi sizinle paylaşıcam.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytaral -- 9 Haziran 2007; 14:28:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.