Şimdi Ara

1.3 CDTi Opel Astra Nasıl Bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
34.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Bi tanıdığımız aracını satıyor. 2008 1.3 CDTi Astra. Bu araçları nasıl bilirsiniz. Alırken özellikle dikkat etmek gereken bir konu var mı?

42500 gibi bir fiyat vermiş 40 a almayı düşünüyoruz. İlanını açmamış henüz.

2008
    145 Binde
    Siyah
    Enjoy Paket

• Orijinal KM ise, bakımları düzgün yapıldıysa, çok fazla hasar kaydı yoksa güzel arabadır ama motor kasaya göre hantaldır biraz. Performans beklentiniz varsa vazgeçin. Standart beklenti ve aile içinse güzeldir.
  • Motor çöp sehir içi gücüne göre cok yakıyor kasadan dolayı
  • 10 sene kullandık. En cok şikayetçi olduğumuz nokta -ozellikle klima açıkken- motorun zayif kalması. Onun dışında cok cüzi miktara yapilabilecek kronik hatalar vardı bizde onun dışında sapa saglam bir araba. Detaylı baktırın ekspertize sonra karar verin.
  • arkadaşların da belirttiği gibi hantal bir araç.özellikle klima açıkken baya hantal ben klima açıkken sport moda atmadan süremiyordum öyle düşün. (benim sürdüğüm y.otomatik bir araçtı)
  • Araçta Yazılım varmış. Dr Ecu. Ne kadar etki eder bilmiyorum gerçi. Aracı çok yakın bir arkadaşım için bakıyoruz. Ben şahsen yazılımlı aracı tercih etmem ancak onun için problem teşkil etmiyormuş. O yüzden baktık. Öyle çok performans beklentiside yok zaten. Uno dan sonra ne alırsa uçak gibi gelecektir ona zaten. Yakıt tüketimi nasıldır acaba ortalama.
  • 40 a alacağın bir araç için motorunun gücünün iyi olduğunu düşünüyorum c segment bir araç aynı fiyatlara b segmentinde dizel almaya kalksan 1.2tdi 70hp polo , 1.4 tdci fiesta 68hp vs bulursun ektrem bir tercih yapmadıkça (cruze 2.0d 160hp) bu bütcedeki dizel motorlara göre 90bg ünite yeterli gelir...

Daha önce essentia konfor paketli sürmüştüm galiba enjoy daha dolusu veya konfor paketlisine denk içerik olarak üzmez esp de var diye hatırlıyorum (cosmolarda kesin varda enjoyu tam hatırlamıyorum. Varsa o paraya daha ne istiyorsun derler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle performans beklemiyorsan ki zaten beklememen lazım 10 numara araç. C sınıfı konforu ve az yakmasıyla beraber mis gibi araç.

O aracın mantığı az yakması ve ailenle bir yerlere gidebilmen ( yavaş şekilde ) Başka şeyler arayan lütfen bu araca bakmasın.
  • 1. viteste ve 2000 devir altı hantal eleştirileri yaygındır. onun dışında gayet iyi gidiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=5J7ceOQYyfE
  • yazılımlı nasıldır bilmiyorum ama daha iyi olabilecegini düşünebiliriz. Piyasaya çıkan hic bir araba yokuşta takilmaz denilen devrin baslangici bu arabalarla başladı. Tatmin etmez ama uzmez de ayni sekilde yakıtı. Dikkat edildiğinde az yaktığını söyleyebilirim hele ki o zamanın şartlarına kıyasla iyidir. Cok yokuş veya sürekli klimada kullanmadığı sürece yakiti memnun eder diye düşünüyorum.
  • ben olsam oynanmış araçla uğraşmam yazılımın ne kadar iyi yapıldığını bilemem. aracın yakıt tüketimi bence gereğinden fazla. fazla dememin sebebi gitmeyişine göre fazla. bilmiyorum belki bende tuhaflık var ama yanlış hatırlamıyorsam o zaman klima açıktı spor modda performans beklemeden kullandığımda 6-6,5 arasıydı sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaViTz

Motor çöp sehir içi gücüne göre cok yakıyor kasadan dolayı
    çok yakıyordan kastınız nedir acaba? rakam verebilir misiniz?
  • 30.000 km/1Yıldır kullanıyorum. 2006 model 1.3 CDTI.

Bu araca hantal diyenlere gram akıl erdiremedim. 90 beygir bi araba nasıl gidiyorsa bu araçta öyle gidiyor. 1230 kilo olan ağırlığı c segmentine göre ne hafif ne ağır tam ayarında. Tek sıkıntısı multijet tabanlı olduğu için 1750 devir altında ölü. Onun dışında hantal falan değil gayet de güzel yürüyor. 136 beygirlik astra k performansı verecek hali yok herhalde. Ekstra olarak sunu soyleyim süspansiyonları aşırı sert pek bi konfor beklentiniz olmasın. Ayrıca yol tutuşu gayet iyi esp olmamasına rağmen ray gibi oturuyo yola. Ve sunu da söyleyim elektrik aksamı problemli araç durduk yere cok lamba patlatıyo. Yakıtı da dikkat ederseniz gayet iyi. Çorum ankara sehir ici yok aynı gun gidip geldim ortalamam 4.3 ve 110 la gidip gelindi.
  • Yazılım olayını ben olsam büyük ihtimalle yaptırmazdım ama hantal gelirse yaptırıp bir tık daha keyifli hale getirilir.Onun dışında ekonomik, sağlam, kaliteli bir araç, temiz ise kaçmaz.
    Araca bakarken önerebileceğim şey ise motor sesi, 1.3cdti sesine aşinaysanız alacağınız araçta motor sesi farklıysa ben olsam uzak durur veya çok detaylı inceletirdim nedenini.
  • yazılımın şart olduğu araç.

varmış. temizliğine bakıp alabilirsiniz.
  • 2010 modelini 100.000km kullandım. Tek bir problem bile yaşatmadı. Motoru saat gibi çalışıyordu. Turbo devreye girene kadar biraz hantal kalsada devrinde kullandığında güzel ve tok bir araç. Ben Astra J' ye geçeceğim için satmıştım. Sattığımda 5.4 lt/100km ortalaması vardı. Aynı kullanım tarzı aynı yolda Astra J ile 6.5 lt yakıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkinen -- 2 Temmuz 2018; 17:11:16 >
  • Motor kucuk koltuklar kutuk donanim yuksek yakit dusuk vergi dusuk.

Isin turkcesi: iyi yanida var kotu yanida

Alinir mi dersen ? Tabi ki
  • Edit : Yanlış mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 4 Mayıs 2019; 23:23:52 >
  • 2005 yılında 2005 model olarak birkaç ay 6 ileri manuel vites olanını kullandım. Motor hacminden ve 1500 devir altında aşırı düşük güç üretmesinden dolayı kalkışlarda kesinlikle 90 hp bir araç gibi değil, çok hantal, arkada beton blok yüklü hissine kapılıyorsunuz. Bunu aracı klima kapalıyken ve tek kişi kullanırken söylüyorum. Klima açıkken ve içinde üç yada dört yetişkin varken yada yokuş yukarı birkaç kez dur kalk yaparken epey can sıkar.
    Eğer İstanbul şehir içi trafiğinde kullanacaksanız sürekli dur kalk trafikte oldukça sabırlı olmanız gerek. Ancak kalktıktan sonra 90 hp bir araç nasıl gitmesi gerekiyorsa o kadar gidiyor. Özellikle uzun mesafelerde kullanım açısından hiçbir sıkıntısı yok.
    Motor çok uzun ömürlü ve sorunsuz Fiat Multijet motor. 2005 yılında segmentinin en az yakan araçlarından biriydi ancak bugünkü 1.6 dizel araçlardan fazla yakar.
    Şehiriçi serilik ve ekonomi anlamında denk olmasa da Peugeot 301 yada Citroen C-Elysee tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 2 Temmuz 2018; 18:24:30 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.