Şimdi Ara

1.3 egea ilk calıstırma motor sallanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunumun şu şekilde. 

Sabahları aracı calıstırdıgımda motor deli gibi sallanıyor ileri geri sürekli sallanma var. 10 15 saniye sonra piston başları ısınınca sallanma gidiyor.

Kızdırma bujileri yeni değişti 4.4V bosch,

Kızdırma rölesi yeni değişti bosch,

Enjektörlere baktırdım hepsi normal,

Sente ayarına baktım hazır bakmışken zincir vs hepsini değiştirdim bunlarda da sorun yok

Ek olarak dpf boş iptal ve egr kör iptal yazılımsal olarakta iptal,

Bakmadığım bişey kalmadı ama ilk calıstırmadaki sallantı ciddi derecede var.

Motor takozlarıda sağlam.

Tecrübe edenleriniz varsa bilgi alabilirmiyim arabadan soğudum resmen

• Yazdıkların yeni değişti ve sağlamsa sorun görünmüyor. Hangi şehirdesin ve hangi yağı kullanıyorsun motorda ve bu sorun ne zamandan beri var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldbeer -- 14 Ocak 2025; 10:54:50 >
  • evet hersey normal sorun 1 2 aydır devam ediyor. oyuzden herseyi denedim yagı bıle ılk once 5w30 selenia ile değiştirdim. Trigeri 2 hafta oncesinde değiştirm onu değiştirirken bu sefer 5w30 castrol magnatec koydum. Ama bu sallanma birtürlü gitmiyor

• Son 2 aydır o şekilde ise soğuklardandır, ısınınca kesiyorsa. Yağ kartere süzülene kadar normal sarsıntı. Neden 5w30 kullanıyorsun peki 0w30 kullanmayı denedin mi? Soğukta daha akışkan olur,hızlı süzülür.

Mazot filtreni de kontrol edebilirsin, değişim vakti geldi ise iyi bir filtre ile değiştir, ve ilk marşda tüm ışıkların sönmesini bekle, yakıt filtre sesini dinle iyice alsın depodan yakıtı öyle çalıştır. Araba sıcakken tekrar çalıştırdığında bu sarsıntı oluyor mu, yoksa sabah ilk çalıştırmada mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldbeer -- 14 Ocak 2025; 11:20:38 >
  • 2016 arac ve 240 bınde oldugu ıcın 0 30a yanasmadım. evet ilk calıstırmada sadece, hafıf ısınınca 15 20 sanıye falan bıdaha stop edip calıstırınca sarsıntı olmuyor. Titiz kullanırım tüm ısıklar söner calıstırır 1dk bekler oyle hareket ederim. Mazot fıltresını degıstırmedım onu denemem lazım

• TcBozkurt T kullanıcısına yanıt

Mazot filtresini değiştir ve bir sonraki yağ da 0w30 kullan, motor sıcakken iki yağın viskozitesi aynı sorun yok, 0w30 motor soğuk olduğunda daha akışkan olduğu için araç daha rahat çalışır. Egea için önerilen yağ da 0w30 diye biliyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldbeer -- 14 Ocak 2025; 11:40:53 >
  • https://forum.donanimhaber.com/1-3-egea-motor-titreme-sorunu--155374212
    Buna bender ayni şikayette varmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 Egea motor titreme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Konuyu okudum orada kızdırma bujısı degişiminden sonra sorun duzelmıs gorunuyor ama bendeki sorun duzelmıyor malesef :)

• İlk caliştirma olmasaydi motor kulaklari öyle durdugu gibi görunmeyebilirdi ama sonrasinda düzelir demen düşündürüyor.Servis dist dan anlayan usta cözer gibi elektriksel olma ihtimalidr yüksek bujiilere elektrik gidiyormu sonuc da isininca gecen bi sorun bilemedim

• Bujılere elektrik geliyor.

Çünkü elektrik geldiğini gördüm fakat şüphelenip yeni röle takmıştım.Ama sorun duzelmedi. Anlamadığım 20 15 sn sonra bu sallanmanın kesilmesi.

Yakıt basıncı düşük olsa yani filtre pompa enjektör vs zor calışır ve calıstıktan sonrada sarsma tekleme olması gerekir.

Bu araç ısınınca düzeliyor. Tekrar çalıştırıncada hiç bir sorun yok taa ki yeniden soğumuş motora marş yapana kadar.

Belki bu problemi yaşayanlar vardır bakalım bie sonuca ulaşmaya çalışacağız

• Tek sorun kaliyor belki iticiler kaynaklida olabilir soguk motor yağ iticileri dolunca isininca kesiyordur.Bidahaki bakim da motor yikama motor engin flash kullan

• Güzel öneri evet bunu not edeceğim 10bin bakımı beklemem genelde bu sefer daha erken yaparım bunu deneyeceğim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.