arkadaşlar merhaba agustosun ilk haftası sıfır doblo almayı planlıyorum.1.3 multijet olanlarından.kafamı kurcalayan konu ise yakıt tüketimi ve çekişi nasıldır.motor yeterli mi.1.3 multijet palio kullandım hoşuma gitti ama doblo nasıldır.bilemiyorum.bayide test sürüsü yaptım ama 1.9 multijet varmış test aracı onu kullandım torkları arasında 10 Nm fark var.cekişte çok fark yaratırmı.yardımcı olursanız sevinirim.bide 1.3 multijet doblo kullanan arkadaşlar yakıtları ne seviyelerde bilgi verebilirlerse çok iyi olur.
http://forum.donanimhaber.com/m_20772820/mpage_172/tm.htm doblo takımı olarak buradan yardımcı olmaya çalışırız. mümkünse 1.3 multijetide test etmeye çalışın. palio ile aynı motor olmasına rağmen arada epey kilo farkı var.ama performans olarak bence yeterli.
biz 2,5senden beri kullanıyoruz arabanın çekişi çok güzel araba yokuşlarda yük olsa dahi bayılmıyor yakıtı bence çok az şehir içi 6,5 7litre filan yakıyor biz bi depo ile şehir içi enfazla 950km gördük yakıtı çok iyi çekişide harika
doblo teame bekleriz
1.9 motor ile 1.3 motor arasında tork farkı sadece 10 ama inanın standart sürüşte 1.9 motor 1.3 motora göre çok iyi bir çekiş verir. Yani içinizden dersinizki 1.3 motor 190 tork ise bu rahat 300 tork vardır. ama sadece 10 fark. 1.9 motorun motor hacmi büyük olduğu için daha rahat yürür özellikle alt devirlerde daha kuvvetli olur.
Şunu söyleyeyim 1.3 albea kullanmıştım inanın performansı hiç hoşuma gitmedi. Doblo da bu performans kesinlikle %30 daha az olur. Artık iki motoru test edin ve kararınızı verin. Benim gönlüm 1.9 dan yana.
quote:
Orjinalden alıntı: multijet
biz 2,5senden beri kullanıyoruz arabanın çekişi çok güzel araba yokuşlarda yük olsa dahi bayılmıyor yakıtı bence çok az şehir içi 6,5 7litre filan yakıyor biz bi depo ile şehir içi enfazla 950km gördük yakıtı çok iyi çekişide harika
doblo teame bekleriz
gerçekten çok az yakabilir ama bu arabanın çekişine nasıl harika dersin anlamıyorum. Zaten 2200 devire kadar araba tabuttaki ölü gibi.
İkisini de kullanmış biri olarak;
Palio 1030, Doblo 1320 kg. Bu önemli bir etken. Çekişi palio gibi değildir, ama size trafikte fazlasıyla yetecek performansı verir. Doblo yüksek hızlara çıkmada (130 dan sonra ) biraz nazlıdır. Palioda bu durum böyle değil. 160 a kadar kararlı bir şekilde hızlanır. Palioyla 100 km hızda çıktığınız rampayı dobloyla 80 le çıkarsınız. 1.9 alın diyeceğim ama onun da 1910 cc olayı var. Vergisi fazla. 1.3 ile 1.9 arasında azımsanmayacak bir performans farkı olduğu doğrudur.
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.1,3 ü denesem sanırım daha iyi karar verebilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: 06MRT06
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.1,3 ü denesem sanırım daha iyi karar verebilirim.
En doğrusunu yaparsın.
hem güç hem ekonomi istiyorsan 1.9 jtd al derim.dizel de hacim nekadar fazla olursa sıhhati okadar iyi olur,beygire torka falan aldanma,hepsi elektronik destekle elde ediliyor,yani zorlamayla
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme