Şimdi Ara

1.33 corolla life alıyorum sorularım var beyler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
9.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: doblocu_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

quote:

Orijinalden alıntı: bydark0506

Karadenizdeyiz ve denize pikniğe gitmek için yokuşlar tırmanıyoruz bilemedik yani kararsız kaldım

Hiç bulaşmayın 1.4 atmosferikten 1.4 turboya geçmiş biri olarak söylüyorum uzun yolda konforu kat ve kat artırıyor turbo. Yokuşu tırmanmayı geçtim atnosferikle yokuşta sollama yapmak tehlikeli ve sıkıcı özellikle kamyon tır felan sollayana kadar yol bitiyor.

Ben 1.6 16v 103 bg atmosferikten 1.4 tsi ya geçtim ve fark muazzam.

Marea'dan mı geçtin hocam?

stilo. motor güçleri aynı olsa da motor farklıymış (ben motordan falan anlamam da öyle diyorlar).

Tahmin ettim hocam. Aynı motorun bir varyantı da benim doblo da var. Kaputu açıp bakarsan aynı görünüyor ama aynı değil bobinleri hatırlıyormusun hocam? Motorun yanında mıydı yoksa bujinin üstündemiydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Karadenizdeyiz ve denize pikniğe gitmek için yokuşlar tırmanıyoruz bilemedik yani kararsız kaldım

Hiç bulaşmayın 1.4 atmosferikten 1.4 turboya geçmiş biri olarak söylüyorum uzun yolda konforu kat ve kat artırıyor turbo. Yokuşu tırmanmayı geçtim atnosferikle yokuşta sollama yapmak tehlikeli ve sıkıcı özellikle kamyon tır felan sollayana kadar yol bitiyor.

stilo. motor güçleri aynı olsa da motor farklıymış (ben motordan falan anlamam da öyle diyorlar).

Tahmin ettim hocam. Aynı motorun bir varyantı da benim doblo da var. Kaputu açıp bakarsan aynı görünüyor ama aynı değil bobinleri hatırlıyormusun hocam? Motorun yanında mıydı yoksa bujinin üstündemiydi?

valla bi tek suyunu koymayı bilirim. başka da bişey bilmem...

• lkrycl kullanıcısına yanıt
    Merhaba lkrycl,

bende sizin gibi megane,corolla ve elantra benzinli baz donanımları arasında gidip gelmekteyim. Elantrayı tercih etme sebebiniz ve şu ana kadar olan gözlemlerinizden bahsedermisiniz (motor,yakıt,lpg,konfor,yoltutus..) birde aracınızı ne zaman ve ne kadara aldınız acaba ?
  • 2,5 yıldır her gün kullanmak üzere 1.33 sahibiyim. LPG takmadim. Ayni fiyata octavia jetta varsa hic durma onu al. Ben alirken fiyatlar çok yakindi. Hata ettim turbosuz aldim.

Performans ne öldürür ne güldürür. Sattiracak kadar kotu değil.

Turbolu kadar az yakar ama o kadar gitmez.

Genişlik olarak super. Bagaj kullanisli.

Direksiyon, debriyaj ve süspansiyon yumuşak

Terim sesi var ama yumuşak lastiğe geçince çok faydasi oldu.

LPG takacaksan dizelden az yakar.

• 2016 Aralık 15'te teslim aldığım 1.4 D-D4 touch M/M aracı kullanıyorum.

Özetle alınmaz... turbolu dizeli bile gitmiyorken atmosferik 1.33'ü hayal bile edemiyorum
  • şimdi motoru araç için ne çok vasat ne çok iyi tam arada kalmıs güç olarak çok basarsan gidiyo 215 yapmıstım ben otobanda dahada 1 tık bile ilerlemedi ibre,konfor olarak bence çoğu arabaya göre rahattır gerek arka gerek ön alanlar geniş kalıyo yeni üretilen bi ton araca indim bindim hiç biri bu kadar iç geniş hacim ve saklama gözü bulundurmuyo bacak rahatlığına ekstra katkı ve eşya gözün olmuş olur direksiyon manuel elle indir kaldır ileri geri yapılabiliyor istersen cruze control taktırabilirsin takılmaz takılmaz dediler 100 liraya bağlattık kendi serviside şok oldu tabi otomatik vites olmadığından ufak sıkıntılar çıkarmıyo değil bunun dısında ne denebilirki yakıt tüketiminide söyle klimalı klimasız olarak bi açıklayım

klimalı
    şehir içi:12/15 lt

şehir dışı:7/12 lt

şehir içi gaza basıp basmamanla arada 3 litre felan oynuyo ama şehir dışında 2.5 devir 6. vitesdegaza fazla dokunmassan 7 litre yakar, dokunursan hemen 10 12 litre arasına doğru çıkıyo

benim çok hoşuma gidiyor yani kullanımı ve konforu araca alıştırır zaten sizi :D he bide ekleyim araç asfalata yapışsın diye çok sert amotisörleri pat arabanın içinde hissediyosun ayrıca aracın altı yere yakın bizim gibi medeniyetin göbeği aydın insanların oturduğu yerlerde oturuyosan yollarda akrobasi yapman gerekicek her taraf delik deşik çünki burası bir chp belediyesi :D aracın altını hep erketede tutmaya çalıscan

bu arada araca hiç tüp bağlatmadık ve 4.5 yıl civarıda kullandık fiyatına göre alınabilicek en iyisi bence corolla bu fiyata jetta varmıdır bilmiyorum varsa jettanın motoru daha iyidir ama konfor ve yol tutusunda corolloda ısrarcıyım jettadan iyidir aynı model jettadan yani :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 16 Mayıs 2017; 9:51:19 >

• 1.33 motorun kötü olduğunu düşünmüyorum da neden Astra 1.6 sedan değil? Çok daha tok ve kemikli bir otomobil, her anlamda.
  • Bir arkadaşta 1-2 senedir, sıfır aldığı corolla 1.33'lükten var.Memnun değil,bu çekme sorunundan dolayı.Değiştirmeyi düşünüyor...

• Hocam üstüne biraz ekleyip opel astra edition plus alabilirsin. Çelik jant, hız sabitleyici , ön sis farı, 1.6 motor gibi artilari aradaki farka degecektir,

Megane 4 için çok olumlu şeyler söyleniyor ama şahsen araba hakkinda pek fikrim yok

• 2016 auris 1.33 kullanıyorum motor aynı kasa ağırlığı arasında sadece 50 kilo var.

Performans olarak şehir içi bir problem hissetmezsiniz lakin uzun yolda hafif eğimli yollarda araba hızlanmıyorhiç bir şekilde!

Daha aracım 3700 km de ortalama tüketim 9 litre bilginize!

Motor ve yakıt hariç fiyatına göre alternatifi yok

Edit:Bir arkadaşım aynı arabadan aldı farklı bir şehirden uzun yol sabit 90 la 4.9 ile geldiğini söyledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 16 Mayıs 2017; 10:53:50 >
  • en iyi araba yeni arabadır
  • BOR OTOZOÇ ÇOKMOYO OHOOO BOR OLTO TODOOY YOZON BOYGOR OLLOY BO

• Opel Astra J Sedan 1.4 T 140 HP , tartisilan iki modeldende iyi degilmidir ?

Ornek Ilan :https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-izmir-torbali-astra-j-navigasyon-geri-gorus-438275615/detay
  • bu 1.33 e lpg taktıcaksın km de 7 lt falan gider galıba sehir ici bedava
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdzxcas3507

2016 auris 1.33 kullanıyorum motor aynı kasa ağırlığı arasında sadece 50 kilo var.

Performans olarak şehir içi bir problem hissetmezsiniz lakin uzun yolda hafif eğimli yollarda araba hızlanmıyorhiç bir şekilde!

Daha aracım 3700 km de ortalama tüketim 9 litre bilginize!

Motor ve yakıt hariç fiyatına göre alternatifi yok

Edit:Bir arkadaşım aynı arabadan aldı farklı bir şehirden uzun yol sabit 90 la 4.9 ile geldiğini söyledi

Sizinki rodajda oldugundan cok tuketmıs sanırım.

Yokuslarda bayılmamak ıcın yokusa baslamadan once vıtesı 5ten 4 e veya 3 e atın araba bagırsın korkmayın. Canavar gibi cıkar. Bende eski model karburatorlu 2. aracım da var içi full doluyken rampaya 50m kala vitesi kucultur devri yukseltırım rampada bayılmaz 82 hp 1.6 90 model arac lpgli :D

• gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    vasat ne demek biliyor musunuz?
  • Megane iyi bir alternatif, değerlendirin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

valla bi tek suyunu koymayı bilirim. başka da bişey bilmem...

Son 3-4 yıla kadar bende öyleydim, bu motordan anlayan ustaların çoğunluğu emekliye ayrılınca iş başa düştü motor ustası olduk

Değiştirmeseydin bir yeni ustamızda sen olurdun muhtemelen

• quote:

Orijinalden alıntı: gs09gs09

şimdi motoru araç için ne çok vasat ne çok iyi tam arada kalmıs güç olarak çok basarsan gidiyo 215 yapmıstım ben otobanda dahada 1 tık bile ilerlemedi ibre,konfor olarak bence çoğu arabaya göre rahattır gerek arka gerek ön alanlar geniş kalıyo yeni üretilen bi ton araca indim bindim hiç biri bu kadar iç geniş hacim ve saklama gözü bulundurmuyo bacak rahatlığına ekstra katkı ve eşya gözün olmuş olur direksiyon manuel elle indir kaldır ileri geri yapılabiliyor istersen cruze control taktırabilirsin takılmaz takılmaz dediler 100 liraya bağlattık kendi serviside şok oldu tabi otomatik vites olmadığından ufak sıkıntılar çıkarmıyo değil bunun dısında ne denebilirki yakıt tüketiminide söyle klimalı klimasız olarak bi açıklayım

klimalı
    şehir içi:12/15 lt

şehir dışı:7/12 lt

şehir içi gaza basıp basmamanla arada 3 litre felan oynuyo ama şehir dışında 2.5 devir 6. vitesdegaza fazla dokunmassan 7 litre yakar, dokunursan hemen 10 12 litre arasına doğru çıkıyo

benim çok hoşuma gidiyor yani kullanımı ve konforu araca alıştırır zaten sizi :D he bide ekleyim araç asfalata yapışsın diye çok sert amotisörleri pat arabanın içinde hissediyosun ayrıca aracın altı yere yakın bizim gibi medeniyetin göbeği aydın insanların oturduğu yerlerde oturuyosan yollarda akrobasi yapman gerekicek her taraf delik deşik çünki burası bir chp belediyesi :D aracın altını hep erketede tutmaya çalıscan

bu arada araca hiç tüp bağlatmadık ve 4.5 yıl civarıda kullandık fiyatına göre alınabilicek en iyisi bence corolla bu fiyata jetta varmıdır bilmiyorum varsa jettanın motoru daha iyidir ama konfor ve yol tutusunda corolloda ısrarcıyım jettadan iyidir aynı model jettadan yani :D

Bu kadar benzin yaktıktan sonra Astra 1.6 atmosferik alınıp binilir. En azından 1.6 motor. Yokuş çıkarken ineroen her türlü avantajlı.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.