Şimdi Ara

1.33 corolla life alıyorum sorularım var beyler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
9.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Megane Sedan alırdım ben çok fiyat farkı yoksa
  • yorumlarda geçen araçlara göre bende bilgi sahibi olacak kadar kullandığım araçlar hakkında yorum yapayım :)
    1.6 astra 2015 j sedan
    1.33 corolla 2016 2 tane
    1.6 2010 cruze (opel motor oda)
    1.6 2008 şuan kulanmakta olduğum civic fd6 var

kesinlikle 1.6 astra ve 1.33 corollanın gidişi aynı cruze da aynı motordu ama o daha hantaldı fakat bana hiç masraf açmamıştı 85 binde almıştıım 25 bin km eşeğe biner gibi tarla tapan dahil bindim yani ecotech motorda korkulacak bir motor değil kesinlikle :)
    iç dizayn olarak benim hoşuma astra gidiyor sanırım cruzumdan aşinalık olduğu için :)
    ferahlık olarak corolla daha ferah arkası geniş içi bej fakat astraya göre daha boş geliyor benim gözüme tabii bunlar gööreceli şeyler
    corrolla yakıtta daha cimri bir araba
    lpg hepsine oluyo fakat astra da 60-70 bin km sonra subab sorunu olur oda 1 defaya mahsus 1500 tl civarı bir masraf çıkarır çokta sorun olmaz sağladığı ekonomisine göre :)
    buna ek olarak otomatik civic gerçekten iyi bir performansa sahip diğer saydığım araçlara göre ama konsol falan diğerleri daha kaliteli bunda heryer sert plastik anahtar dümdüz falan fakat binip biraz kullanınca unutturuyor hepsini :)

• Hocam selamun aleykum. Gercekten yardima ihtyacin olduğuna inandigim icin uzun uzun yazacam sende fikir sahibi ol.
    Ben bu 1.33 life 2015 model son kasa corollayi uzuuun bi zaman kullandim.
    Bu hafta sonu tekrar kullandim ve araba fikrimi oldukca değistirdi.
    Yaşadigim sehir Bursa arabayi genellikle Çevre Yolu gibi tabir edilen yollarda onüm arkam boş ve maksumum 2 kisi (80+80kg) kullandim.
    Bu hafta sonu bu arabayi gelin arabasi olarak ve Bursanin leş yokuşlarla dolu mahallesinde bilenler icin Mollafenari ve Kuştepe mahallelerinde kullandim.
    Düz yollarda beni cok memnun eden hoşnut eden araba resmen saç baş yoldurdu.
    Ben dahil 5 kişi binince arabaya resmen saç baş yoldurdu yokuşlarda cikmiyor düz yolda en fazla 3. 4. Vites gidiyosun. Klima falanda acinca resmen bitiyo.
    Bu ctesi ve pazar resmen bitmek bilmedi. Bende 1.6 atmosferik ASX var onun geri yokuş yukari balata kokusuz yanaştigim yere bu araba yanaşamadi leş gibi balata koktu siyirmamak icin zorlamadim baska yere koydum.
    Durum bundan ibaret performans anlaminda. Tek kisi falansaniz ideal ama aileyle olunca is sikinti.

Tuketim anlaminda benjm 1.6 asx in karma tuketimi uzun donem 70.000 kmnin ortalamasi 7.2 corollanin 30.000 km ortalamasi 7.6 lt/100 km
    Guvenlik anlaminda corolla kusursuz diz hava yastigina kadar var.
    Bagaj enfes
    Arka koltuklar rahat.
    Ses sistemi berbat (dokunmatik ekran takildi serviste)
    Klimasi cok iyi isitip sogutuyor.
    Yokuş kalkis sistemi cok salakca calisiyor corollanin.
    Size şöyle diyim az evvel Bursa-Orhangazi-Altinova otoyolundan 1.6 asx in icinde 7 yetiskin geldik Corollanin boş hali gibiyei araba.
    Performans anlaminda bu arabadan uzak durmanizi öneririm.
    Gidin 62.000 e edition plus astra alin megan 4 alin.
    Ama tavsiyem Astra olue
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaklasik 1.5 senedir bu araci kullaniyorum. Herkesin bahsettigi gibi yokus problemi disinda pek bir sorun yasamadim. Yokus tirmanmiyor diye birsey yok tabi vites dusurup tirmaniyorsunuz ama herkes sizi yokusta patakliyor :) Ses sistemi de biraz dandik. Eger aracta performansa cok onem vermiyor isen rahat guzel arac sahsen ben memnunum.

• Kararımı verdim almıyorum 1.3 araba bize gelmez saten sadece haftasonlari denize giderken lazım olacak onun içinde sıfır arabayı evin önüne çekip biri vurdumu ettimi diye düşünmeyecem bu aralar 1.6 accent blue lara bakmaya başladım baya performanslı araba gibi geldi 1.6 135 bg 270 nm tork var nasip işi bu işler yazan elleriniz dert görmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: gs09gs09

şimdi motoru araç için ne çok vasat ne çok iyi tam arada kalmıs güç olarak çok basarsan gidiyo 215 yapmıstım ben otobanda dahada 1 tık bile ilerlemedi ibre,konfor olarak bence çoğu arabaya göre rahattır gerek arka gerek ön alanlar geniş kalıyo yeni üretilen bi ton araca indim bindim hiç biri bu kadar iç geniş hacim ve saklama gözü bulundurmuyo bacak rahatlığına ekstra katkı ve eşya gözün olmuş olur direksiyon manuel elle indir kaldır ileri geri yapılabiliyor istersen cruze control taktırabilirsin takılmaz takılmaz dediler 100 liraya bağlattık kendi serviside şok oldu tabi otomatik vites olmadığından ufak sıkıntılar çıkarmıyo değil bunun dısında ne denebilirki yakıt tüketiminide söyle klimalı klimasız olarak bi açıklayım

klimalı
    şehir içi:12/15 lt

şehir dışı:7/12 lt

şehir içi gaza basıp basmamanla arada 3 litre felan oynuyo ama şehir dışında 2.5 devir 6. vitesdegaza fazla dokunmassan 7 litre yakar, dokunursan hemen 10 12 litre arasına doğru çıkıyo

benim çok hoşuma gidiyor yani kullanımı ve konforu araca alıştırır zaten sizi :D he bide ekleyim araç asfalata yapışsın diye çok sert amotisörleri pat arabanın içinde hissediyosun ayrıca aracın altı yere yakın bizim gibi medeniyetin göbeği aydın insanların oturduğu yerlerde oturuyosan yollarda akrobasi yapman gerekicek her taraf delik deşik çünki burası bir chp belediyesi :D aracın altını hep erketede tutmaya çalıscan

bu arada araca hiç tüp bağlatmadık ve 4.5 yıl civarıda kullandık fiyatına göre alınabilicek en iyisi bence corolla bu fiyata jetta varmıdır bilmiyorum varsa jettanın motoru daha iyidir ama konfor ve yol tutusunda corolloda ısrarcıyım jettadan iyidir aynı model jettadan yani :D

Şehir içinde 12 Lt yakan 1.33 motor araç tansiyon hastası yapar adamı...

Hocam dediğin rakamlar çok fahiş tüketimler... Bir önceki kasa Cıvıc Otm. şehir içinde 9-10 lt ancak yakıyor. Çok yakıyor diye adı çıkmış Cruze deseniz aynı 10-11 lt'ler ile geziyor ki 1.6 lt motor hacmine sahip araçlar bunlar... 1.33 ün çok daha makul yakması lazım onlara göre...

1.33 lük makine nin 12 lt yakması büyük sıkıntı... evlat olsa sevilmez valla o harcama ile...

• 1.33 ile 1.6 arasında ki fark 16 bin tl den başlıyor, bence değecek bir fark değil, 1.33 iş görür, yada 60 bine 1.6 astra.
  • 1.33 motor ve 12lt yakıt. sürekli 4000 devir ve üstü gitmeniz lazım. Bu araç 10lt yi bile görmüyor şehir içi. Şehir dışı isteseniz de 7lt zor. Ya ben başka araca biniyorum ya da siz fazla devirli gaz fren şeklinde kullanıyorsunuz.

• Sakin kullanacaksaniz guzel tercih hocam. Tam bir aile arabasi ve bu kasasi da gercekten cok hoş, hem de ömürlük olur sizin icin
  • ByCaKaBo B kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

En öncelikli tercih etme sebebim bunlar arasında güvenlik oldu açıkçası (Ncap değil) IIHS testlerine göre. Yakıt olarak hepsi benzer miktarlarda yakıyor. Konfor c sınıfı konforu ne eksik ne fazla, ne beklediğinize bağlı biraz. Motor olarak bunlar arasında daha iyi. Yol tutuş olarak değerlendiremeyeceğim. Corolla hariç 6. vites olayıda var artı olarak diyeceğimiz. Memnun olmadığım yol bilgisayarı filan berbat manuel olan versiyonda. Motor sesi içeri hiç gelmiyor gibi ancak yol sesi mevcut araçta, belki lastiklerdendir. Mart ayında 63'e aldım.

Yani var olan paramla sıfır araç olacak şekilde en mantıklı seçimi yaptım kendimce.

İyi günler.
  • Biraz daha para verip 1.0 octavia veya 1.2tsi jetta almak(ikinci el bile olsa) ruh sağlığı ve keyif açısındna çok daha mantıklı olur. Atmosferiğin yapısı gereği 1.6 motor altından hiçbiriniden tatminkar bir performans alamazsınız. Atmosferin çekişi hacmiyle alakalıdır. Hacim küçüldükçe çekiş düşer. 1.6lar bile vasatken 1.33 diyoruz. Maksimum güö önemli dğeil hacim daha önemli. 3 litre 200hplik bir araç, 2litre 240hplik bir araçtan çok daha rahat yürür, tecrübeyle sabit. Güçlü olan daha hızlı gidebilir belki ama sürücüye hissettirdikleri, çekiş performanslarında büyük hacim net öne çıkar.

1,33 c sedan almak mantıksız iş. Yukarıda arkadaş yazmış şehir içi klima 8.2 diye. Çok yüksek bir oran. Çoğu 1.6 atmosferik hemen hemen o kadar yakıyor zaten. 1.0,1.2tsi turbo motorlar daha da az 7,5larda yakıp çok daha iyi çekişe sahip araçlar. 1.33e gayet iyi gidiyor diyenler 1.4tsi araç sürseler çıldırırlar demekki. Kimse arabası kötülemez bizim forumda, birkaç arkadaş objektif yazıp eleştirebilmiş araçlarını. Bunlara göre göre tutup hala 1,33 corlla alan da kendi bilir.

Birkaç bin farkla bayilerden 216 model 0km 1.0 tsi octavia alınır. Malzeme kalitesi, izolasyonu, tokluğu corolladan çok daha iyi, çekişi yakıtı daha iyi. İç mekanı daha ferah. Bagajı daha iyi ve liftback. 200nm tork var hiç üzmez. Yine 5-6bin km civarında hatasız jettalar 66lara alınabilir. O da aynı şekilde rahat, ferah, büyük bağajlı, daha kaliteli ve iyi motorlu bir araç.

Yukarıda millet corollanın şusu kötü, busu kötü, şu da iyi değil ama onun dışında çok iyi araç sağlam demiş. E abi ne kaldı ki zaten? Motor tırt, malzeme tırt, işçilik tır, iç mekan tırt, izolasyon tırt, vites kutusu laçka tırt, otomatiği tırt. Toyotadan sağlamlık sorunsuzluk olayını çıkar, nesi kaliyor arabalarının? Toyotadan alınacak tek araçlar chr ve land cruiser benim gözümde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 17 Mayıs 2017; 8:51:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lkrycl

Merhaba;

En öncelikli tercih etme sebebim bunlar arasında güvenlik oldu açıkçası (Ncap değil) IIHS testlerine göre. Yakıt olarak hepsi benzer miktarlarda yakıyor. Konfor c sınıfı konforu ne eksik ne fazla, ne beklediğinize bağlı biraz. Motor olarak bunlar arasında daha iyi. Yol tutuş olarak değerlendiremeyeceğim. Corolla hariç 6. vites olayıda var artı olarak diyeceğimiz. Memnun olmadığım yol bilgisayarı filan berbat manuel olan versiyonda. Motor sesi içeri hiç gelmiyor gibi ancak yol sesi mevcut araçta, belki lastiklerdendir. Mart ayında 63'e aldım.

Yani var olan paramla sıfır araç olacak şekilde en mantıklı seçimi yaptım kendimce.

İyi günler.

Bu güzel bilgiler için çok teşekkürler.

Alanlardan şikayet eden daha olmadı.motorun 1.6 olması,konfor ve dizaynın güzel olması tercihlerde 1 numaraya oynuyor aynı zamanda da lpg uyumlu olması. Benim gözümde şuanda tek eksisi sanırım hız sabitleyicinin olmaması. Sanırım oda sonradan takılabiliyormuş araştırmak lazım.

• Bir soruda benden;
    1.33 yerine hemen hemen aynı fiyata temiz 40-60 binde 2013 Avensis 1,6 manuel alınır mı?

Benzer bir ikilemde kaldığım için bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.
  • Bir soruda benden;
    1.33 yerine hemen hemen aynı fiyata temiz 40-60 binde 2013 Avensis 1,6 manuel alınır mı?

Yok mu fikir paylaşabilecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetben1234 -- 18 Mayıs 2017; 9:12:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Biraz daha para verip 1.0 octavia veya 1.2tsi jetta almak(ikinci el bile olsa) ruh sağlığı ve keyif açısındna çok daha mantıklı olur. Atmosferiğin yapısı gereği 1.6 motor altından hiçbiriniden tatminkar bir performans alamazsınız. Atmosferin çekişi hacmiyle alakalıdır. Hacim küçüldükçe çekiş düşer. 1.6lar bile vasatken 1.33 diyoruz. Maksimum güö önemli dğeil hacim daha önemli. 3 litre 200hplik bir araç, 2litre 240hplik bir araçtan çok daha rahat yürür, tecrübeyle sabit. Güçlü olan daha hızlı gidebilir belki ama sürücüye hissettirdikleri, çekiş performanslarında büyük hacim net öne çıkar.

1,33 c sedan almak mantıksız iş. Yukarıda arkadaş yazmış şehir içi klima 8.2 diye. Çok yüksek bir oran. Çoğu 1.6 atmosferik hemen hemen o kadar yakıyor zaten. 1.0,1.2tsi turbo motorlar daha da az 7,5larda yakıp çok daha iyi çekişe sahip araçlar. 1.33e gayet iyi gidiyor diyenler 1.4tsi araç sürseler çıldırırlar demekki. Kimse arabası kötülemez bizim forumda, birkaç arkadaş objektif yazıp eleştirebilmiş araçlarını. Bunlara göre göre tutup hala 1,33 corlla alan da kendi bilir.

Birkaç bin farkla bayilerden 216 model 0km 1.0 tsi octavia alınır. Malzeme kalitesi, izolasyonu, tokluğu corolladan çok daha iyi, çekişi yakıtı daha iyi. İç mekanı daha ferah. Bagajı daha iyi ve liftback. 200nm tork var hiç üzmez. Yine 5-6bin km civarında hatasız jettalar 66lara alınabilir. O da aynı şekilde rahat, ferah, büyük bağajlı, daha kaliteli ve iyi motorlu bir araç.

Yukarıda millet corollanın şusu kötü, busu kötü, şu da iyi değil ama onun dışında çok iyi araç sağlam demiş. E abi ne kaldı ki zaten? Motor tırt, malzeme tırt, işçilik tır, iç mekan tırt, izolasyon tırt, vites kutusu laçka tırt, otomatiği tırt. Toyotadan sağlamlık sorunsuzluk olayını çıkar, nesi kaliyor arabalarının? Toyotadan alınacak tek araçlar chr ve land cruiser benim gözümde.

octavia tip olarak ta daha güzel.

• Toros sahinle karsilastirmaya gerek yok o devir bitti ama siz bu arabaya aslinda az uz para vermiyorsunuz alinca ilk aylar memnun olursunuz ama uzun yola cikinca ya da rampali bir sehirde kullanirsaniz cok pisman olursunuz o zaman sahin toros zevki verir sadece rampayi kendiniz cikmis gibi yorar sizi psikolojik olarak.o arabalar zaten reklam amacli en uygun fiyatli pek de satmayan giris motoru.yoksa birazcik daha buyuk motorlu 1.6 ile arasinda o kadar fiyat farki olmazdi en fazla 2 bin lira fark olurdu ki bu sefer de kimse zaten 1.6 vergisi verecegi 1.33 motorluyu dusunmezdi.kg hp olarak hesaplarsaniz 3te biri fiyatindaki clio nuz ondan daha atiktir diye tahmin ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetben1234

Bir soruda benden;

Yok mu fikir paylaşabilecek?

Ayni durum onda da gecerli o yuzden tutulmuyor 1.6 avensis.ikinci el fiyatlari corolla duzeyinde bu sebeple.d sinifi modelli araba aliyorsaniz ya konfor ya guc ya estetik ararsiniz bunlarin 3u acisindan da zayif avensis

• 1.33 Yaris olur ama Corolla olmaz.

1.6 Şahin oluyordu ama 1.4 olmadı.

1.6 Astra oluyordu ama 1.4 olmadı....

... gibi

Güç ağırlık oranı tutmayınca araba da tutmuyor.

Satılmıyor. Satılanlar da "Koskoca x firması mühendisi düşünmemiş mi bu kasaya bu motorun zayıf kalacağını canım" avuntusu ve kasanın beğenilmesi ve ucuz olması nedeniyle satılıyor. Sonra ikinci elde hep zayıf kalıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyatanın atmosferik motorları yokuşlarda gerçekten üzüyor ,

1.6 benzinli verso var akrabada , otabanda bir yokuşa denk geldimi , viteş küçültmek gerekiyor ve 4 bin devir çevirmessen araba ivmelenmiyor .

Ha tabi hiç sorunu yok ama , 130 beygirlik bir araba gibi değil Toyota lar.

Kia sportage bile daha ayık mesela

• Keşke 1.33 corollanın 2.eli olmasa da akrabalara alabilsek. 2013de 48, 2015de 50, 2016da 55e sıfırı olan 1.33 corollanın 2.eli en az 50bin Tl. Perti bile 45e gidiyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.