Şimdi Ara

1.4 Atmosferik aracım için motor yağ seçimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, aracım 2014 model seat ibiza 1.4 atmosferik LPG'li..

100-150 tl civarında motor yağı araştırıyorum bir kaç seçenek arasında kaldım yardımlarınızı talep ediyorum.

Bu yağlar arasından hangisini tavsiye edersiniz?

Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W/30

Shell Helix HX8 SYNTHETİC 5W/30

MOTUL 8100 ECO-NERGY 5W/30

Lubex Primus C3 5W/30

Şimdiden teşekkür ederim.

• esas yağı 5/40 olmasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben mobil derim yada shell hem uygun hem kaliteli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ibiza 1.4 85 HP için üreticinin belirlediği standart, VW 504 00, bu standardı karşılayan yağlar;
    https://www.epey.com/motor-yagi/spesifikasyon/vw-504-00/

Motor yağı numarasına değil, üreticinin önerdiği standarda göre seçilir.

Yazdığınız yağlar içinde bu standardı sağlayan yağ yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

Ibiza 1.4 85 HP için üreticinin belirlediği standart, VW 504 00, bu standardı karşılayan yağlar;
    https://www.epey.com/motor-yagi/spesifikasyon/vw-504-00/

Motor yağı numarasına değil, üreticinin önerdiği standarda göre seçilir.

Yazdığınız yağlar içinde bu standardı sağlayan yağ yok.
    İnceleyeyim bir teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calbor -- 13 Aralık 2019; 14:25:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calbor

İnceleyeyim bir teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Zaten kullanmanız gereken yağ 5W 30, bu doğru. Ancak, üreticiye göre her 5W 30 yağı değil, özellikle üreticinin belirlediği standartları karşılayan 5W 30 yağı kullanmalısınız. Bu standardın adı da sizin motorunuz için "VW 504 00". Burada üreticiden kastım "Seat". Bu standart aracınızın kullanma kılavuzunda, bakım & yağ kısmında geçer.

Aynı markanın 2 farklı 5W 30 yağından biri bu standardı karşılarken diğeri karşılamayabilir. O yüzden bu işin en doğrusu yağınızı bu standarda göre seçmeniz. Önceki mesajımda sizin motorunuza uygun, üreticinin belirlediği "VW 504 00" standardını karşılayan yağların listesini atmıştım.

• quote:

Zaten kullanmanız gereken yağ 5W 30, bu doğru. Ancak, üreticiye göre her 5W 30 yağı değil, özellikle üreticinin belirlediği standartları karşılayan 5W 30 yağı kullanmalısınız. Bu standardın adı da sizin motorunuz için "VW 504 00". Burada üreticiden kastım "Seat". Bu standart aracınızın kullanma kılavuzunda, bakım & yağ kısmında geçer.

Aynı markanın 2 farklı 5W 30 yağından biri bu standardı karşılarken diğeri karşılamayabilir. O yüzden bu işin en doğrusu yağınızı bu standarda göre seçmeniz. Önceki mesajımda sizin motorunuza uygun, üreticinin belirlediği "VW 504 00" standardını karşılayan yağların listesini atmıştım.

Alıntıları Göster
    Lubex SVW 5W/30 LA 4 Lt tercih edeceğim sanırım 120 tl fiyatıyla rakiplerinden bir hayli uygun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calbor

Lubex SVW 5W/30 LA 4 Lt tercih edeceğim sanırım 120 tl fiyatıyla rakiplerinden bir hayli uygun.

Alıntıları Göster
    Hocam azıcık kâr için değmez. Araca uygun, Motul, Castrol, Mobil gibi adam akıllı bir yağ alın.
  • quote:

Hocam azıcık kâr için değmez. Araca uygun, Motul, Castrol, Mobil gibi adam akıllı bir yağ alın.

Alıntıları Göster
    Tekrardan merhaba, valvoline 502-505 koysam sorun olur mu? 504-507 yerine..
  • Bilemiyorum hocam, ilk defa duydum bu yağı.
  • Calbor C kullanıcısına yanıt
    Valvoline kalitelidir ama katalogta vw kodunu taşıyan yağı koymalisiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Motul 5w30 eco tavsiyemdir tasarrud bile etiricek yağ pişman olmazsin 1.4 era 5w40 kullandim tüketim 7 iken 8 lt cikti bidahakine motul 5w30 kullanicam

• Vw 504 standardına sahip yağ koymanız lazım. Bu tip yağlar da pek ucuz değil. Koyabileceğiniz en iyi yağ ise castrol edge 5w30.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.