Şimdi Ara

1.4 Fire egeam motor soğukken titreme sönme yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 2021 model 1.4fire aracım var. 2 aydır sabahları motor soğukken veya 4 5 saat kullanmayınca ilk çalıştırmada titreyip sönüyor 2. 3. çalıştırmada kendine gelip gaza geçince bir sıkıntısı kalmıyor 2 kere baktırmaya götürdüm bobine ve bujiye bakıldı bir sıkıntı çıkmadı çözümü nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swin12 -- 15 Haziran 2024; 1:47:19 >

• Garantisi yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt

maalesef ağır hasarlı almıştım çok uygun fiyata 7 aydır biniyordum bi sıkıntısı yoktu

• Ateşleme aklima geldi ilk önce ama bakıldı diyorsanız. Boğaz ile ilgili.

• Akü?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lego95 kullanıcısına yanıt

aküde sıkıntı yok yeni aldık

ateşlemelere bakıldı boğazlar derken nasıl tam açıklar mısınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • swin12 S kullanıcısına yanıt

Boğaz kelebeği, rolanti valfi, gaz kelebeği sensörü gibi. Veya boğazdan hava alması vakum ile ilgili bile olabilir.

Aracı sanayi ortaminda henüz iyi tanıyan teşhis koyabilecek usta olabileceğini pek sanmıyorum. Bence servise giderseniz iyi olur. Hem aracı gereksiz kurcalayıp sorunu çözecegim diye daha beter edebilirler.

• tamamdır bir de servisi deneyeyim

• Benzer sorun dizel clioda yakit geri kacirma sebebiyle oluyordu. Lpg de ise gaz regulatoru yakit hattina gaz mi kaciriyordu sanki oyle bir sorun olabiliyordu.
    Su belki denenbilir depodaki gaz bitirilir, arac benzinle bir sefer surulur ve bekleyimce ayni sorun oluyor mu bu kontrol edilebilir.
    Tam emin degilim ama aklima yakit geri kacirma gelmis idi.

• LPG varmı acaba tek sorum bu sonra ilerleyelim

• Aynı konuyu açmak için foruma girdim konuyu gordum. Bende de ayni sekilde 4 aydir ilk calistirma ya da uzun sure park sonrasi calistirmada calisip 1400 devirlerden direk stop ediyor. 2. Calistirmada gaz vererek calistiriyorum cozuluyor.
    Lpg var aracta, lpg sistemi regulator ve enjektorler kontrol edildi, gaz ayari kontrol edildi, aku degistirdim bujiler degisti bu surecte bakima girdi yag ve filtreler degisti sorun devam ediyor. Artik can sıkıcı olmaya basladi.

• Yakıt geri dönüş valfi yakıtı geri kaçırıyordur. Böyle olursa uzun süreli beklemelerde araç zor çalışır.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Yanıt icin tesekkurler, bunu birkac yarim kontak sonrasi calistirarak deneyecegim, boylece yakit pompalanmis olacak ihtimalleri elemis olacagim.

dün gece boğaz kelebegini temizlettim bu sabah bir heyecanla çalıştırdım sonuç yine hüsran artık daha kötü olmaya başladı 2 kere sönüyor 3.de çalıştırıyorum çevremdekiler benzin pompasından diyor benzin pompası olsa neden sadece ilk çalıştırmada yapsın

• swin12 S kullanıcısına yanıt

Yani pompa bozuksa benzin basamayacağı için zor çalışır araç. Az benzinle kullandığınız oluyor muydu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 21 Haziran 2024; 16:7:26 >

genelde tüp kullandığım için sadece benzin ışığı yandığında doldurtuyordum zararı var mı

• bugün tavsiye üzerine arkadaşımın ustasına götürdüm anında benzin motoru dedi. usta ceyrek depoda mı geziyorsun diye sordu sanırım ondan kaynaklı pazartesi malzeme gelecekmis bakalım düzelecek mi

• Ben de 2 gun once biraz yokus asagi bir yere park ettim. Bugun tek marsta calisti. Ya benzin pompasi ya geri donus valfi hocam bizim arizalar.

• sorun yakıt pompasındaymış 2 ay boyunca bobin buji diye diye uğraştırıldım boşuna param gitti en azından 2 3 yere baktırmak en mantıklısı bir de asıl arızalı olan yakıt pompasının içindeki motormuş yeni nesillerde motor değişmediği için direkt yakıt pompasının değişmesi gerekiyormuş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.