Şimdi Ara

1.4 HDI siyah duman problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba.Ben 6 gün önce citroen c2 1.4 hdi araba aldım 66bin de.Alırken topkapı fırat oto sanayi sitesinde citroen özel servisine gösterdim bi sorun olmadığını söylediler.3 gün önce aracın egsozunda yoğun bi şekilde siyah duman attığını gördüm arkadaşlara sordum yakıttandır dediler.Onun üzerine bi sürü yakıt aldım değiştirdim ustaya götürdüm egr kromlanmıştır dedi onu temizlettim olmadı yine aynı sorun var.Aynı zamanda yakıtta fabrika verilerinden biraz fazla.Bugün başka bi dizel c3 e baktım(aynı motor) onda hiç bir şekilde o sorun yok.EGR yi temizleyen usta enjektörde bi sorun vardır ozaman dedi.Şimdi ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.Bu arada ilk dizel tecrübem ve ilk arabam.Oyüzden burda size danışmak istedim eğer yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

• tahminen aracınızın enjektörleri ile alakalı bir sorunu var benim 1.4 tdci ford fusuon umda başıma geldi bildiğiniz gibi aynı motor malesef aracı sattım fazla kurcalamadan çünki enjektör maliyeti sadece parça değil enjektörlerle beraber çok parça değişiyor ve işçiliği çok yüksek benden alan kişi enjektörleri yaptırdı sorun kesilmiş aracım 60.000km deydi aracınızı bulunduğunuz ilde bir bosch dizel servisine götürün inanın yetkili servisten daha fazla dizel bilgisine sahipler internette bosch un sitesinde adres ve telefon bilgisi bulabilirsiniz hayırlı günler
  • Anladım peki sizin arabanızda da yoğun duman atıyormuydu ve çekişinde bi problem varmıydı.Birde enjektörleri temizletmişmi değiştirmişmi?
  • turbo basıncı düşmüştür..

küçük bi ayarla telafi edilebilir..

benimle irtibat ageçebilirsiniz..
  • Sizi yanış yönendirmek istemem ama benim fazla yakıt yakması, duman atması ve çekişten düşmesi problemlerini servis egr ve elektro vana değiştirerek gidermişti. aracım 2003 c3

quote:

Orijinalden alıntı: dudbster

Öncelikle herkese merhaba.Ben 6 gün önce citroen c2 1.4 hdi araba aldım 66bin de.Alırken topkapı fırat oto sanayi sitesinde citroen özel servisine gösterdim bi sorun olmadığını söylediler.3 gün önce aracın egsozunda yoğun bi şekilde siyah duman attığını gördüm arkadaşlara sordum yakıttandır dediler.Onun üzerine bi sürü yakıt aldım değiştirdim ustaya götürdüm egr kromlanmıştır dedi onu temizlettim olmadı yine aynı sorun var.Aynı zamanda yakıtta fabrika verilerinden biraz fazla.Bugün başka bi dizel c3 e baktım(aynı motor) onda hiç bir şekilde o sorun yok.EGR yi temizleyen usta enjektörde bi sorun vardır ozaman dedi.Şimdi ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.Bu arada ilk dizel tecrübem ve ilk arabam.Oyüzden burda size danışmak istedim eğer yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

• Benzer problemleri bende turbodan dolayı yaşadım. Turbo boruları patlamış. Bir anda araç siyah duman atmaya başladı, çekiş düştü. Borular değiştikten sonra normale döndü...
  • arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.sorun kısmen bulundu(tam anlamıyla duman kesilmediği için) sorun hava debimetresindeymiş o kirlenmiş onu temizlediler oldu sonra tekrardan aynı yoğun dumanı atmaya başlamıştı kısmen duman kesilmişken sonra baktılarki oraya hava götrüren turbo hortumu yarılmış orayı kaynattılar temizleyip tekrar taktılar oldu ama siyah duman tam anlamıyla kesilmedi dedikleri şeyse 100km yaptıktan sonra kesilir şimdi araç biriken krumu atcakmış falan bilmiyorum ne kadar doğrudur eğer bu hava sensörü sorunuyla karşılaşan arkadaşlar varsa onu temizlettikten veya değiştirdikten sonra duman tamamen kesilmişmiydi??birde yakıt tüketimi hala anormal geliyor bana belki normalinde kullanmadım ondandır ama fabrika verileriyle aynı değil!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.