Öncelikle herkese merhaba.Ben 6 gün önce citroen c2 1.4 hdi araba aldım 66bin de.Alırken topkapı fırat oto sanayi sitesinde citroen özel servisine gösterdim bi sorun olmadığını söylediler.3 gün önce aracın egsozunda yoğun bi şekilde siyah duman attığını gördüm arkadaşlara sordum yakıttandır dediler.Onun üzerine bi sürü yakıt aldım değiştirdim ustaya götürdüm egr kromlanmıştır dedi onu temizlettim olmadı yine aynı sorun var.Aynı zamanda yakıtta fabrika verilerinden biraz fazla.Bugün başka bi dizel c3 e baktım(aynı motor) onda hiç bir şekilde o sorun yok.EGR yi temizleyen usta enjektörde bi sorun vardır ozaman dedi.Şimdi ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.Bu arada ilk dizel tecrübem ve ilk arabam.Oyüzden burda size danışmak istedim eğer yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
arabanın çekişinde bi azalma varmı. eğer arabanın çekişinde bi azalma varsa muhtemelen turbo da bir sorun var. ben de dizel albea ile takside çalıştım bi müddet. bir yolcu bindi ve hareket ettim araba biraz sonra çekmemeye başladı gazı yiyor bağırıyor ama performans çok kötü. sonra aynadan baktım baya bi kara duman atıyor araba. neyse gittik ustaya baktı ve turbonun bi kablosu çıkmış ondan dedi. taktı ve araba düzeldi para bile almadı ustamız. dediğim gibi turboda bi sorun olabilir.
arabanın çekişinde bi sorun yok sadece aşırı siyah dumanın yanında yakıtı fabrika verilerinden fazla.
hocam mazot pompası arızalı olabilir pompacıya götürmen lazım detaylı bilgi istersen pm ile ulaşabilirsin