Şimdi Ara

1.5 dci Motoru olanlar içeri ÖNEMLİ !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
51.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 ay önce aracıma otostart.com dan bosch bakım paketi satın aldım. Aracımla %100 uyumlu paketi gönderdiklerini söylediler ve bahçelievler bosch servisinde ürünlerin montajı yapıldı. Ne olduysa ondan sonra oldu. Araç 100kmde 2lt fazla yakmaya başladı. Giderken düşük devirlerde sarsıntılı çalışmaya başladı. En son olarak da "enjeksiyon hatası" verdi.

Bunun üzerine aracı delphi servisine götürdüm ( enjektörlerde sorun vardır diye, bosch a güvendiğim için onlara toz konduramadım ). Aracın enjektörleri, mazot pompası, turbosu falan tek tek incelendi. Bilgisayarla hata da bulunamadı. Test sürüşü yapıldı. Ve en son olayın mazot filtresinden kaynaklı olabileceği, bosch mazot filtrelerin dci larda bazen sorun çıkarttığını söylediler.

Bunun üzerine gidip delphi marka alıp ustama taktırdım. Araç resmen kendine geldi. Hatta aldığım yer de "bosch mazot filtresi hava yapar dci da neden gidip aldın" gibisinden laflar söyledi.

Kısacası dci motoru olan arkadaşlar kesinlikle gidip bosch marka mazot filtresi almayın. Delphi ya da Valeo dan şaşmayın derim.

Durumu otostar.com a da mesaj olarak yazdım. Sonuçta bana %100 uyumlu diye sattılar, oysaki dert üstüne dert açtı.

Not: Sorun montajla ilgili değil 1e1 ürünle ilgili bir durum.

Aracım şuan saat gibi çalışıyor ve yakıt tüketimi anında düştü...

• Yapay Zekanın Yanıtı

1.5 dCi Motoru Olanlar İçin Önemli Uyarılar

1.5 dCi motorlu araç sahipleri, aşağıdaki uyarılara dikkat etmelidirler:

• Yakıt Filtresi Kontrol Uyarısı: "Yakıt filtresini kontrol edin" uyarısı ekranda belirirse, yakıt filtresinin tıkanmış veya kirlenmiş olabileceğini gösterir. En kısa sürede kontrol edilmeli ve gerekirse değiştirilmelidir.
    • Yakıt Filtresi Suyunu Al: Yakıt filtresinde su birikebilir ve motor performansını etkileyebilir. Bu nedenle, yakıt filtresindeki suyu???? boşaltmak önemlidir.
    • Mazot Hortumunda Hava Kabarcığı: Mazot hortumunda hava kabarcığı varsa, motor gücünün düşmesine ve rölantide dengesizliğe neden olabilir. Hava kabarcığını gidermek için mazot pompasını kontrol edin ve gerekirse hortumu değiştirin.
    • Mazot Filtresi Boşalttır Uyarısı: "Mazot filtresi boşalttır" uyarısı ekranda belirirse, mazot filtresinin tamamen boşaldığını gösterir. Filtreyi doldurmak ve uyarıyı sıfırlamak için aracınızı bir servise götürmeniz gerekir.

Bu uyarıları göz ardı etmemek, aracınızın performansını ve ömrünü korumak açısından hayati önem taşır.

Not: Ürünler veya hizmetlerle ilgili herhangi bir tavsiyede bulunmuyoruz. Yukarıda belirtilen anahtar kelimeler yalnızca bilgilendirici amaçlı kullanılmıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bosch'ta neymiş. Arabamı yetkili servisten çıkarmıyorum ben. Kafam rahat.

geçmiş olsun bu arada. Neyse ki yakıt filtresi ile kurtarmışsınız olayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Bosch'ta neymiş. Arabamı yetkili servisten çıkarmıyorum ben. Kafam rahat.

+1.

Bu arada konuya ''Aha dCi sorun çıkarmış'' diye girenler hayal kırıklığı yaşayacak.
  • quote:

50-100 TL fazla veriyorum. Her zaman yetkili servisteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

50-100 TL fazla veriyorum. Her zaman yetkili servisteyim.

Alıntıları Göster
    her zaman aracın üzerinden çıkan orijinal parça + oto sanayisindeki kendi ustam.

yaklaşık % 50 daha ucuza mal oluyor. tecrübe ile sabittir.
  • Orjinal bir araçta, orjinal parça kullanmanızı tavsiye ederim. Farklı şeyler denerseniz çoğunda paranız boşa gider.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerz

her zaman aracın üzerinden çıkan orijinal parça + oto sanayisindeki kendi ustam.

yaklaşık % 50 daha ucuza mal oluyor. tecrübe ile sabittir.

Alıntıları Göster
    yakın bir tanıdığımız var filtre ticareti yapıyor
    her filtreyi benden al ama mazot filtresinde orjinalinden şaşma der
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Orjinal bir araçta, orjinal parça kullanmanızı tavsiye ederim. Farklı şeyler denerseniz çoğunda paranız boşa gider.
    Renault 3 veya 4 yaşına kadar olan araçlara Renault marka orijinal yedek parça kullanır. 4 yaşından büyük araçlara da Motrio marka yedek parça kullanır. Motrio markası da Renault güvencesindedir. Renault garantilidir.

Tıpkı Vestel'in Regal'ı gibi.
  • quote:

Renault 3 veya 4 yaşına kadar olan araçlara Renault marka orijinal yedek parça kullanır. 4 yaşından büyük araçlara da Motrio marka yedek parça kullanır. Motrio markası da Renault güvencesindedir. Renault garantilidir.

Tıpkı Vestel'in Regal'ı gibi.

Alıntıları Göster
    Ben de bosch iyidir mantığıyla yaklaştım. İlk kez farklı marka taktırdım o da bosch diye çekmediğim çile kalmadı. Neyse bu da ders oldu bosch moş dememek lazımmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Ben de bosch iyidir mantığıyla yaklaştım. İlk kez farklı marka taktırdım o da bosch diye çekmediğim çile kalmadı. Neyse bu da ders oldu bosch moş dememek lazımmış.

Bosch, boş çıktı desenize.
  • quote:

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    mazot filtresinin farklı olması hiçbişey değiştirmez... yanlış takılma ihtimali olabilir... birde bosch nasıl bizim araca filtre üretiyor? renault a haber vermek zorunda... yani yanlış bir malzeme olamaz... uyumlu olmak zorunda !!!

benim değiştirdiğim filtre... 40binde bir değiştiriyorum... renault sitesinde öyle yazıyor... tabi kaliteli yakıt almazsan durum değişir...

bu arada enjektör sorununun asıl nedeni yakıt katkısı olabilir... yakıt katkıları dolan pislenen enjektör kafalarını açıyor... bu nedenle yıpranıp tıkanan enjektor kafaları açılınca daha geniş mazot püskürtüyor... sonuç enjektör arızası...

kesinlikle yakıt katkısı kullanmayın...

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

40binde bir değiştiriyorum... renault sitesinde öyle yazıyor...

nerede 40bin olarak yazıyor? Her 15binde değiştiriyorum ben. Eğer gerçeği öyleyse 30binde bir değiştireyim bari.
  • quote:

2 ay önce aracıma otostart.com dan bosch bakım paketi satın aldım. Aracımla %100 uyumlu paketi gönderdiklerini söylediler ve bahçelievler bosch servisinde ürünlerin montajı yapıldı. Ne olduysa ondan sonra oldu. Araç 100kmde 2lt fazla yakmaya başladı. Giderken düşük devirlerde sarsıntılı çalışmaya başladı. En son olarak da "enjeksiyon hatası" verdi.

Bunun üzerine aracı delphi servisine götürdüm ( enjektörlerde sorun vardır diye, bosch a güvendiğim için onlara toz konduramadım ). Aracın enjektörleri, mazot pompası, turbosu falan tek tek incelendi. Bilgisayarla hata da bulunamadı. Test sürüşü yapıldı. Ve en son olayın mazot filtresinden kaynaklı olabileceği, bosch mazot filtrelerin dci larda bazen sorun çıkarttığını söylediler.

Bunun üzerine gidip delphi marka alıp ustama taktırdım. Araç resmen kendine geldi. Hatta aldığım yer de "bosch mazot filtresi hava yapar dci da neden gidip aldın" gibisinden laflar söyledi.

Kısacası dci motoru olan arkadaşlar kesinlikle gidip bosch marka mazot filtresi almayın. Delphi ya da Valeo dan şaşmayın derim.

Durumu otostar.com a da mesaj olarak yazdım. Sonuçta bana %100 uyumlu diye sattılar, oysaki dert üstüne dert açtı.

Not: Sorun montajla ilgili değil 1e1 ürünle ilgili bir durum.

Aracım şuan saat gibi çalışıyor ve yakıt tüketimi anında düştü...

4 bakım 1.5 DCI SYMBOLL için boch marka mazot filtresi kullandım

Servis 30.000 km bir dedi ben her bakımda değiştim

En ufak bir sorun yaşamadım

• quote:

quote:

nerede 40bin olarak yazıyor? Her 15binde değiştiriyorum ben. Eğer gerçeği öyleyse 30binde bir değiştireyim bari.

Benim bildiğim 15.000 km ya da bir yıl. Hangisi erken dolarsa.
  • quote:

Senin arabanın bakımını ben yarım satten yaparım taş çatlasa

Yetkili servise verdiğin bakım parası ile DACİA marka olan araba Reno olabilirdi abi

Reno arabaya herkes bakıyor garanti bitince gitmenin hiç bir mantığı yok

40.00 yağ
    5.00 hava
    10.00 polen
    40.00 mazot
    10.00 yağ filtresi

20 işçilik ettim 125.00 allah selamet versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

quote:

Benim bildiğim 15.000 km ya da bir yıl. Hangisi erken dolarsa.

Mazot filtresi 2 bakım da bir değişiyor

30.000 km bir

Vw'de böyle Volvoda her 10.000 km bir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 21 Kasım 2012; 20:59:02 >

• quote:

quote:

http://www.renault.com/SiteCollectionDocuments/Communiqu%C3%A9%20de%20presse/en-EN/Pieces%20jointes/9719_DP-CLIO-GB_complet.pdf

ben 40 binde değiştiriyorum... yanlız son 4 bin kmde egzos tan çiğ mazot kokusu geliyordu... tabi filtre değişince koku gitti...

yakıtıda totalden alın... hem daha ucuz hemde motor sesli çalışmıyor...

• quote:

quote:

quote:

http://www.renault.com/SiteCollectionDocuments/Communiqu%C3%A9%20de%20presse/en-EN/Pieces%20jointes/9719_DP-CLIO-GB_complet.pdf

ben 40 binde değiştiriyorum... yanlız son 4 bin kmde egzos tan çiğ mazot kokusu geliyordu... tabi filtre değişince koku gitti...

yakıtıda totalden alın... hem daha ucuz hemde motor sesli çalışmıyor...

Alıntıları Göster
    bu arada clio 3 mazot filtresi 85 liradır clio 2 mazot filtresinden farklıdır... daha buyuk ve davlumbazın altındadır...

megane 2 lerdede durum bu sekilde... sokup yakması yarım saatten fazla alıyor... ayrıca davlumbazdaki dübellerde çıkartırken parçalandıgı için dübel gerekli...

ben 15binde yağ+ filtre = castrol magnatec diesel 10-40 55tl + yağ filtresi 5 tl = 60

40binde bir delphi mazot filtresi = 85 tl

40binde bir hava filtesi 10tl

40binde bir polen filtresi 5tl

tekrar soylemekte fayda var yenilerinde 20bin km oldugu için yag değişimi kafalar karışmasın... bu motorların hepsinin tam olarak yapısı bir degil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 23 Kasım 2012; 10:24:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

quote:

+1.

Bu arada konuya ''Aha dCi sorun çıkarmış'' diye girenler hayal kırıklığı yaşayacak.

Yahu kardeş ne hayal kırıklığı, ''lan aldık başımıza belayı, buyur'' diye girdim.Neyse ki asayiş berkemal

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.