Şimdi Ara

1.6 dizel Otomatik 4x4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yıllardır hobi olarak yerli yabancı forumlarda dolaşırım, başliktaki kombinasyonun günümüzde Türkiye de çok ciddi arandığını/ beklendiğini düşünmekteyim. Malumunuz, bu kombinasyonda bir araç Türkiye'de yok. Yanılmıyorsam Dünya'da da yok.

Şahsen bu kombinasyonun, belirli bir seviye üzerindeki üreticiler / ithalatçılar tarafından temin edilmesi durumunda TR de çok ciddi bir pazar payı elde edeceğini düşünüyorum. Yaptığım araştırmalara göre, henüz bu kombinasyon ile ilgili geleceğe dair bir haber bulamadım.

Sizlerin bu konuda bir duyumu ya da araştırması var mı?

Sizce ilk bu kombinasyonu hangi marka getirir?

Daha önce benzer bir konu açıldıysa kusura bakmayın, taşınabilir.

• Nissan qasqai 1.6 dci 4x4
    Edit:manuel di bu motor pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 30 Aralık 2013; 15:32:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Diğer kombinasyonlar oldukça mevcut

Örneğin :

1.6 " Benzinli" otomatik 4X4 ;

Ford Kuga
    Mini Cooper Countryman
    Subaru XV
    Suzuki S-Cross
    v.s.

1.6 Dizel "Manuel" 4x4;

Nissan Kaşkay
    Dacia Duster
    Suzuki S-Cross

Ama can alıcı kombinasyon henüz mevcut değil, üstelik ufukta da görünmüyor..
  • 1.6 motor dizel otomatik ekonomi yapan ve dayanıklılık sorunu olmayan bir araç şu an ki araç üreticileri için ciddi bir sınav hala geçen olmadı. bu türkiye'de ki vergi sisteminin abukluğundan kaynaklanan bir durum açıkcası ben otomobil şirketlerinin ceo su olsam sadece türkiye için dizel araç geliştirmem ar-ge maliyeti muhtemelen karşılamaz. ancak diğer pazarlarda da bir buna göre bir talep oluşacak ki öyle bunun çalışmasını yapardım. örnek olarak down sizing avrupa ülkeleri için gerekli olduğu için yaptılar yoksa kimsenin türkiyeyi taktığından değil. diceksiniz ki bmw mercede neden 1.6 e segmenti araçlarını getirdi derseniz bu araçlarda ki motor zaten diğer araçlarda var olan bir motordu sadece motoru yerleştirme kısmı ile uğraştılar yani öyle ahım şahım bir ar-ge faaliyetinde bulunmadılar.
  • 4x4 olmasa da qashqai sınıfında 3008 1.6 dizel otomatik var..mevcut kasa güzel olmamakla birlikte makyajlı kasa hoşuma gitti

1.6 dizel Otomatik 4x4
  • Kuga

• Nejoz kullanıcısına yanıt
    Bu kombinasyon ilk önce Ford Kuga da gelir anlamında söylüyorsunuz sanırım
  • Qashqai 1.6 dci cvt 4x4 gelmeyecek mi?

• Sana kalmış bir durum test etme imkanı varsa test et öyle al

• ancakveancak kullanıcısına yanıt
    Merak ettiğim 1.6 ve altı hacimdeki motorlardan benzinli olanlar otomatik şanzızman ve 4x4 olabiliyor da dizel olunca neden düşünülmüyor ya da hangi sebeplerden düşünülemiyor
  • Bildiğim kadarı ile Yeni Kaşkay da 1.6 dci 4x4 "manuel" olarak alınabilecek. 1.6dci CVT de 4x2 olarak alınabilecek. 1.6 dizel otomatik 4X4 yok.
  • yeni vergilendirme sistemi devreye girerse artık 1.6 dizel otomatik 4x4 arama geregi kalmayacak sanırım. ya dizel vergileri yükselecek dizel cazibesi kalmayacak, yada 2.0 motorun yüksek vergisi düşecek cazip olacak. ikisi biraradada olabilir. yani vergiyi CO2 salınımına göre alırlarsa avrupa gibi o zaman burda yazdığımız herşey tarih olacak..... kısacası 1.6 dizel 4x4 otomatik gelene kadar vergi sistemi değişirse beklemey gerekte kalmayabilir.
  • 100bin tl isterer bu kombinasyona.
  • DrPinPrick kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarı ile Emisyon oranına göre vergilendirme çalışması var hükümetin, ancak sadece MTV için diye biliyorum. Yani ÖTV zulmü devam edecek, bu sebeple düşük ÖTV li araçlar dolayısıyla, küçük hacimli motorların cazibesi devam edecek gibi duruyor
  • Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Markasına göre değişmek ile beraber ( Mesela Duster için gelirse bu kadar olmayacaktır ) ben de ana akım markalar için bu civarda olacağını düşünüyorum.
  • ermanitouch E kullanıcısına yanıt
    asıl sorun dizel motorların yapısından kaynaklanıyor fazla tork ciddi dayanıklılık problemlerine sebep oluyor. diferansiyel ve diğer aktarma organı elemanlarının maliyeti 2.0 lt motorlu dizellerle aynı seviyeye yaklaşınca ve talep sadece türkiye de olunca araç üreticileride çok fazla yanaşmıyor. tabi bunlar şahsi kanaatim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkb23

Qashqai 1.6 dci cvt 4x4 gelmeyecek mi?

qashqai 1.6 dizelde 4x2 cvtli olacak 4x4 de cvt yok

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=84463072&p=1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.