Şimdi Ara

1.6 MPI 102 Beygir Motor Kullanıcıları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
7.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2010 Passat 1.6 102 hp araç aldım. Ancak motor konusunda hala şüphelerim var.
    Bu motorun iyi bir geçmişi olduğunu biliyorum, FSI, TSI gibi teknolojiler çıkmasına rağmen hala üretilmesi o kadar da kötü bir motor olmadığını gösteriyor.

VW, AUDI, SKODA, SEAT gibi birçok firmadan bu motoru kullanan araçlar mevcut.

Siz bu motoru kullanıyorsanız neler düşünüyorsunuz? Artı ve Eksi yönleri nelerdir?

Motorun LPG ile tam uyumlu olduğunu öğrendim ama aklıma takılan bir soru var; LPG ile girilmesi yasak yerlerde ( Alışveriş merkezi otoparkları gibi) sorun yaşanıyor mu?

Kısa vadede LPG taktırmayı kesinlikle düşünmüyorum ama ilerleyen zamanlarda fikrim değişebilir.

Teşekkür ederim.

Internet'ten bulduğum motorla ilgili birkaç teknik bilgi;

quote:

MOTOR 1.6 lt 102 hp
    Silindir Hacmi (cc) 1595
    Çap ve Strok (mm) 81 x 77.4
    Sıkıştırma Orani 10.5
    Maks. Güç hp (kw) / dd 102 ( 75 ) / 5600
    Maks. Tork Nm / dd 148 / 3800
    Emisyon kontrolü EU4
    Akü (Ah/A) 44 / 60 / 70
    PERFORMANS
    Maks. Hız (km / s) 184
    Hızlanma (0-100) km / s (sn) 11.7
    Hızlanma 0-1000m (sn) 33.5
    YAKIT SİSTEMİ
    Yakıt Tipi Kurşunsuz benzin
    Yakıt Besleme Sistemi Çok Noktadan MPI
    Yakıt Tankı Kapasitesi (lt) 55
    YAKIT TÜKETİMİ
    Şehir İçi (lt / 100 km) 10.4
    Şehir Dışı (lt / 100 km) 6.0
    Karışık (lt / 100 km) 7.6
    CO2 EMİSYON DEĞERLERİ
    Şehir İçi (g / km) 250
    Şehir Dışı (g / km) 144
    Karışık (g / km) 180
    AKTARMA SİSTEMİ
    Şanzıman Tipi 5 ileri Düz

• Güncel motorlara göre daha yüksek yakıt tüketimi ve performans olarak biraz geride kalması bu motorun eksileri.

Artıları ise LPG uyumu ve çok uzun süredir üretildiğinden ciddi kronik sorunu olmaması.

Passat bu motorla çok iyi bir fiyata satılıyor. Bence kafanızdaki soru işaretlerini silin. Oldukça iyi bir araba ve ortalama bir motor satın almışsınız.

Bu fiyata göre ise gerçekten iyi bir arabanız var. Tadını çıkarın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Güncel motorlara göre daha yüksek yakıt tüketimi ve performans olarak biraz geride kalması bu motorun eksileri.

Artıları ise LPG uyumu ve çok uzun süredir üretildiğinden ciddi kronik sorunu olmaması.

Passat bu motorla çok iyi bir fiyata satılıyor. Bence kafanızdaki soru işaretlerini silin. Oldukça iyi bir araba ve ortalama bir motor satın almışsınız.

Bu fiyata göre ise gerçekten iyi bir arabanız var. Tadını çıkarın.

Aracınız hayırlı olsun.

VW grubu birçok farklı araçta bu motoru kullandım. Performans ve yakıt tüketimi haricinde sizi üzmeyecek bir motordur. Passat konforunu performanstan bağımsız yaşamak için güzel bir tercih.

LPG ile öyle Allah vergisi bir uyumluluğu yok. Tüm içtenyanmalı motorlar(direkt enjeksiyon hariç) ne kadar uyumlu ise bu motor da o kadar uyumlu... Bu motorda da düzgün ayar yapılmazsa arıza uyarısı alırsınız. Sonuçta Euro 4 bir motor... Euro 2-3 MPI larda arıza uyarısı da alınmıyordu. Uyumlu söylentileri oradan kalma diye tahmin ediyorum. Ya da başka bir artısı olmadığı için ve VW'de başka direkt enjeksiyonlu olmayan motor olmadığı için hep bu yönü ön plana çıkarıldı...

Güle güle kullanın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 26 Temmuz 2009; 21:34:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Aracınız hayırlı olsun.

VW grubu birçok farklı araçta bu motoru kullandım. Performans ve yakıt tüketimi haricinde sizi üzmeyecek bir motordur. Passat konforunu performanstan bağımsız yaşamak için güzel bir tercih.

LPG ile öyle Allah vergisi bir uyumluluğu yok. Tüm içtenyanmalı motorlar(direkt enjeksiyon hariç) ne kadar uyumlu ise bu motor da o kadar uyumlu... Bu motorda da düzgün ayar yapılmazsa arıza uyarısı alırsınız. Sonuçta Euro 4 bir motor... Euro 2-3 MPI larda arıza uyarısı da alınmıyordu. Uyumlu söylentileri oradan kalma diye tahmin ediyorum. Ya da başka bir artısı olmadığı için ve VW'de başka direkt enjeksiyonlu olmayan motor olmadığı için hep bu yönü ön plana çıkarıldı...

Güle güle kullanın...

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun.Ben de bir 102lik passat kullanıcısıyım.Öncelikle belirteyim ki çok iyi ve doğru bir araç almışsınız tebrik ederim.Ben bugün araba alcak olsam yine 102lik Passatı hiç düşünmedem alırdım,o kadar memnunum yani.

Motora gelince,yakıt konusunda teknik verilerden görüldüğü gibi şehir dışı çok makul.LPG ile de dizel gibi yakıyor zaten.Şehir içi dur kalk çok ise ciddi olarak yakar.

Performansı beklentinize kalmış.Çok şey beklemiyorsanız özellikle yüksek süratlerde keyifli bir araç.İyi viraj alabilmesi,yol tutuşu sayesinde hiz konusunda bence rahatlıkla çoğu aracın üstüne çıkabilirsiniz.Sonuçta D segmenti bir araç..Güle güle kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fan of honda toyota cars -- 27 Temmuz 2009; 0:39:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mahmut Koza
    geçirmek istemeyipte geçildiğim 2-3 araç olmuştur o kadar.10bin küsür km de.Geçmek isteyip de geçtiğim gaza basan 2.0 motorlar oldu.Kısacası 102 hplik gücünün üzerine şoförlüğünüzle hp ekleyebileceğiniz bir araç.Güle güle kullanın

Birazdan savaş çıkacak...

Edit: Alıntıda düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_39 -- 26 Temmuz 2009; 22:37:25 >

• quote:

Ben 10bin küsür km yaptim hepsi uzun yol geçirmek istemeyipte geçildiğim 2-3 araç olmuştur o kadar.10bin küsür km de.Geçmek isteyip de geçtiğim gaza basan 2.0 motorlar oldu.

onların sizin onlarla yarıştığınızdan haberi varmıydı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkma

quote:

Ben 10bin küsür km yaptim hepsi uzun yol geçirmek istemeyipte geçildiğim 2-3 araç olmuştur o kadar.10bin küsür km de.Geçmek isteyip de geçtiğim gaza basan 2.0 motorlar oldu.

onların sizin onlarla yarıştığınızdan haberi varmıydı acaba?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar neden yanlış anlıyorsunuz ne yarışı Trafikte tatlı sert birlikte yol almalar olur.Bir defasında bir Caddy ile 200küsür km beraber yol aldık.Tanımadığım bu araçla önümüze geleni ala ala devam ettik ben benzincide durunca daha göremedim zaten.Ne kavgası ne yarışı eğlence mi arıyorsunuz akşam akşam Demek istediklerimi anlayacak olanlar anlar yeni araç alan arkadaş da anlamıştır kafa karıştırmayalım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.4 mpi motor
    10 yıl önce açıldı
    Civic 1.5 turbo 182 beygir motor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

1.6 8v hitler motor sahibine 2.0 TFSI görünür derler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 26 Temmuz 2009; 23:16:23 >
  • Umarım bu işi sadece bölünmüş yollarda yapıyorsunuzdur, bölünmemiş yollarda bunu yapmanızın neticesinde sizi geçmeye çalışıp da 102 beygirlik motor sayesinde geçemeyen araç kaza yaparsa o kazadan sorumlu tutulursunuz. Geçme esnasında sizi geçen araca yol vermek zorundasınız.(KTK m. 55 vd.)
    quote:

• quote:

10bin küsür km yaptim hepsi uzun yol geçirmek istemeyipte geçildiğim 2-3 araç olmuştur o kadar.10bin küsür km de.Geçmek isteyip de geçtiğim gaza basan 2.0 motorlar oldu.Kısacası 102 hplik gücünün üzerine şoförlüğünüzle hp ekleyebileceğiniz bir araç.Güle güle kullanın

Bu ne ya yenimi dahil oldu bu arkadas tarikata

• quote:

Orijinalden alıntı: kemanci06

Umarım bu işi sadece bölünmüş yollarda yapıyorsunuzdur, bölünmemiş yollarda bunu yapmanızın neticesinde sizi geçmeye çalışıp da 102 beygirlik motor sayesinde geçemeyen araç kaza yaparsa o kazadan sorumlu tutulursunuz. Geçme esnasında sizi geçen araca yol vermek zorundasınız.(KTK m. 55 vd.)
    quote:

Alıntıları Göster
    plantamax güzel özetlemiş.tin tin uzarsın bir çok yerdede sabır taşı olursun,olmak zorundasın fazlasını bekleme üstelik garantin bittiği zamanda LPG olayına girdikten sonra elinde ortalama 90-92 beygirlik D sınıfı bir aracın olmuş olur.o kasanın ideali 1.4 tsı 122ps

TSI passat alamayan içinde TSI jetta bence en mantıklı olanı.

Almışsın Hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

10bin küsür km yaptim hepsi uzun yol geçirmek istemeyipte geçildiğim 2-3 araç olmuştur o kadar.10bin küsür km de.Geçmek isteyip de geçtiğim gaza basan 2.0 motorlar oldu.Kısacası 102 hplik gücünün üzerine şoförlüğünüzle hp ekleyebileceğiniz bir araç.Güle güle kullanın

Bu ne ya yenimi dahil oldu bu arkadas tarikata

Alıntıları Göster
    alanlara hayırlı olsun...bütçe meselesi sonuçta Passat Lüksünü yaşamak isteyen 52 bin çıkamıyorsa bunla yaşasın...Das Auto..

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

vasat ötesi bir performansı var.........945 kg lık tempra motorlu şahinler tarafından tokatlanmaya hazır olun..........jetta tsı 170hp almadan önce; çevremdekiler fsı 115 hp passat önerdiler...........115 hp fsı motor bile passat için yetersiz gelirken; 102hp motorun yürümediğini bayideki satıcılar bile bana söylediler.........gerçekten performans namına vasat ötesi......passatta olması gereken en az motor 1.4 tsı 122hp olmalıdır..........102hp motor felan bildiğiniz şahin performansı............bu işin performans yönü............

motor olarak sağlam ötesi bir motordur...............sorunsuzdur...........lpg o kadar düşük performanslı aleti dahada rezil eder; aksini idda eden %100 sallıyordur buna emin olabilirsiniz.........D sınıfı bir araç ama malesef yürümeyen bir araç.......

hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.......

Ben kullanıcısı olarak herşeyi objektif yazıyorum.VW ve Passat benim babamın sattığı mallar değil,kimseye beğendirme ikna etme zahmetinde değilim Bir araç için sidik yarıştıracak yaşı çoktan geçtim.Bu kulaktan dolma efsanelerin yeri seviyeli DH forumu değil galeriler sanayiler ve sattığı maldan habersiz acentalardır.

Kaç km yaptınız 102likle?Ben neden 1 defa olsun şahin ve benzeri araç tarafından geçilmedim ? Geçin bu efsaneleri beyler.Yukardaki mesajda yazdıklarımın hepsi doğrudur,inanmak zorunda değilsiniz.Tamam araba uçuyor,motor iyi performanslı demiyorum.D sınıfı bir aracın getirdiği yol tutuşu ve üstüne şoförlüğünü de koyarsan performanstan yana derdin kalmıyor.Yokuşlarda ve sollamalarda performansı iyi DEĞİL.Ama verdiğin paranın hakkı Passat kasası içinde bu.Hayıflanacağına arabayı tanır limitlerini ve özelliklerini bilirsen benim gibi memnun olursun Vites atmasını gaza basmasını bilmeyen yada evvelden küçük ve güçlü arabası olana verirsen 1.6 Passatı böyle efsaneler çıkar maalesef.

Passat keyfini kullananlar bilir,102likçiler ellerinde 60000 tl vardı ama 102lik aldı diye bişey yok,paran kadarını alırsın.Paranın yettiği 102lik beklentin çok değilse son derece yeterli,"gitmiyor çakılıyor şahin tokatlıyor" bunlara ancak çocuk inanır.Kimsenin kafasını bulandırmaya hakkınız yok.Allah nasib ederse ben de 102liği satınca ya 1.8T(temizini bulmak samanlıkta iğne aramak) ya da TSI almayı düşünüyorum,102lik ise geçmişte hoş anılarla kalacak

Edit:Arada mesaj atanlar olmuş.Forumda otomobil bölümüne takılanların % kaçı aktif olarak trafikte araç kullanıyor merak ettirdi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fan of honda toyota cars -- 26 Temmuz 2009; 23:19:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forbest

plantamax güzel özetlemiş.tin tin uzarsın bir çok yerdede sabır taşı olursun,olmak zorundasın fazlasını bekleme üstelik garantin bittiği zamanda LPG olayına girdikten sonra elinde ortalama 90-92 beygirlik D sınıfı bir aracın olmuş olur.o kasanın ideali 1.4 tsı 122ps

TSI passat alamayan içinde TSI jetta bence en mantıklı olanı.

Almışsın Hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    namıdeğer das hitler motor aracınızda bulunan uzun sürelersorunsuz hizmet eder ve klasik 1.6 performansı var ve sahipleri lpg iile oldukça uyumlu olduğunu söylüyorlar

• quote:

Vites atmasını gaza basmasını bilmeyen yada evvelden küçük ve güçlü arabası olana verirsen 1.6 Passatı böyle efsaneler çıkar maalesef.

Altındaki arabanın 0-100'ü Doğan SLX 1.6ie ile aynı.

Ne efsanesinden bahsediyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fan of honda toyota cars

quote:

vasat ötesi bir performansı var.........945 kg lık tempra motorlu şahinler tarafından tokatlanmaya hazır olun..........jetta tsı 170hp almadan önce; çevremdekiler fsı 115 hp passat önerdiler...........115 hp fsı motor bile passat için yetersiz gelirken; 102hp motorun yürümediğini bayideki satıcılar bile bana söylediler.........gerçekten performans namına vasat ötesi......passatta olması gereken en az motor 1.4 tsı 122hp olmalıdır..........102hp motor felan bildiğiniz şahin performansı............bu işin performans yönü............

motor olarak sağlam ötesi bir motordur...............sorunsuzdur...........lpg o kadar düşük performanslı aleti dahada rezil eder; aksini idda eden %100 sallıyordur buna emin olabilirsiniz.........D sınıfı bir araç ama malesef yürümeyen bir araç.......

Ben kullanıcısı olarak herşeyi objektif yazıyorum.VW ve Passat benim babamın sattığı mallar değil,kimseye beğendirme ikna etme zahmetinde değilim Bir araç için sidik yarıştıracak yaşı çoktan geçtim.Bu kulaktan dolma efsanelerin yeri seviyeli DH forumu değil galeriler sanayiler ve sattığı maldan habersiz acentalardır.

Kaç km yaptınız 102likle?Ben neden 1 defa olsun şahin ve benzeri araç tarafından geçilmedim ? Geçin bu efsaneleri beyler.Yukardaki mesajda yazdıklarımın hepsi doğrudur,inanmak zorunda değilsiniz.Tamam araba uçuyor,motor iyi performanslı demiyorum.D sınıfı bir aracın getirdiği yol tutuşu ve üstüne şoförlüğünü de koyarsan performanstan yana derdin kalmıyor.Yokuşlarda ve sollamalarda performansı iyi DEĞİL.Ama verdiğin paranın hakkı Passat kasası içinde bu.Hayıflanacağına arabayı tanır limitlerini ve özelliklerini bilirsen benim gibi memnun olursun Vites atmasını gaza basmasını bilmeyen yada evvelden küçük ve güçlü arabası olana verirsen 1.6 Passatı böyle efsaneler çıkar maalesef.

Passat keyfini kullananlar bilir,102likçiler ellerinde 60000 tl vardı ama 102lik aldı diye bişey yok,paran kadarını alırsın.Paranın yettiği 102lik beklentin çok değilse son derece yeterli,"gitmiyor çakılıyor şahin tokatlıyor" bunlara ancak çocuk inanır.Kimsenin kafasını bulandırmaya hakkınız yok.Allah nasib ederse ben de 102liği satınca ya 1.8T(temizini bulmak samanlıkta iğne aramak) ya da TSI almayı düşünüyorum,102lik ise geçmişte hoş anılarla kalacak

Edit:Arada mesaj atanlar olmuş.Forumda otomobil bölümüne takılanların % kaçı aktif olarak trafikte araç kullanıyor merak ettirdi bana

Alıntıları Göster
    Allah tan max beygirini ve max torkunu diğer benzinli motorlara göre daha düşük devirde veriyorda biraz kurtarıyor paçayı

kasayı kaldırmıyor değil ama gaza basıncada gitmiyor kısaca böyle diyeyim.yineden parası tsı ya yetmeyene güzel seçenek.ne olacak sanki yokuşlarda biraz yüksek devirde gidersiniz sollamalarda daha dikkatli olursunuz olur biter.

umarım aracınızda yeni göstergeler vardır.resmi varsa paylaşır mısınız bizimle?

• quote:

quote:

Vites atmasını gaza basmasını bilmeyen yada evvelden küçük ve güçlü arabası olana verirsen 1.6 Passatı böyle efsaneler çıkar maalesef.

Alıntıları Göster
    Bu arada arkadaş passat'ını almış hayırlı olsun ama başka passat düşünen arkadaşlara skoda superb 1.4 TSI'yı da incelemelerini öneririm. Passat 1.4 TSI'a gücü yetmeyenler için bence çok güzel bir alternatif. Üstelik yakıt tüketimi de performansı da konforu da yerindedir...

• quote:

quote:

Aynı mı sizce?

Doğan 1.6 i.e. SLX

1581 cc, 4 silindir
    83 bg 5500 d/d
    123 nm 3000 d/d
    170 km saat son sürat
    0-100: 13.2

Passat 1.6 8v

Max Güç : 102/5600 HP
    Max Tork : 148 Nm/3800 dd
    Maximum Hız : 192 km/s
    0-100 km Hızlanma : 12,7 saniye

Bakın güzel arkadaşlarım,yazmıştım ama yine yazıyorum.Aracın gidişi sadece motora bakmaz,yol tutuşu viraj alma kabiliyeti arada dağlar kadar fark yaratır.Araca da iyi alışırsan memnun olursun.B sınıfı yol tutuşu zayıf bir araca 150 hplik motor takın,performansından nasıl memnun olacaksınız?Sadece ışıklarda fark atarsınız kendinizi tatmin edersiniz.Ama seyahat haline bir ayağınız çukurdadır motorun gücünü konfora yansıtamazsınız.D sınıfı Passat sınıfının özelliklerine sahip ve araca alışınca hızını alınca çok seri yolculuklar yapabiliyorsunuz.Zaten hız limiti 90 iken neyin peşindesiniz?Passatı çoğunlukla şehiriçi kullanacam diyorsanız o noktada rahatsız olursunuz işte.Bunu söylüyorum zaten.

Neyse arkadaşlar ne desem boş kullananlar biliyor kullanmayınca bilemeyeceksiniz zaten.Yeni araç alan arkadaşın kafası karışmasın diye uzun uzun yazdım,o zaten aracını kullandıkça öğrenecek

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Bu arada arkadaş passat'ını almış hayırlı olsun ama başka passat düşünen arkadaşlara skoda superb 1.4 TSI'yı da incelemelerini öneririm. Passat 1.4 TSI'a gücü yetmeyenler için bence çok güzel bir alternatif. Üstelik yakıt tüketimi de performansı da konforu da yerindedir...

Alıntıları Göster
    bu motor 8 valflıydı değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fan of honda toyota cars

quote:

Alıntıları Göster
    Herkes fazla yakıt konusundan yakınmış şöyle düşün arkadaşım güncel motorlu bir arac aldıgında rahat arasında 6-7 bin oynuyor belki o senin kaç yıllık benzin Lpg paran olacak..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.