Şimdi Ara

1.6 TDI 115 HP motorlar nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vag grubunun yeni araçlarında kullandığı bu motorlar nasıl acaba? bilgisi olan var mı?

• Sıfır km Octavia 1.6 TDI DSG kullandım, 1100 km. Şehir içi/uzun yol karışık. Ekonomi yapmak adına bir an olsun düşüncem olmadı. Klima sürekli açık. Allah ne verdiyse bastım. 6.5 lt yaktı.

Octavia'da 0-100 km/h 9-10 saniye arası. Maksimum 190 km/h çıktım, tabi ki devamı vardır.

DSG ne kadar etkili oldu bilmiyorum ama ben yakıtından ve performansından memnun kaldım.

Insignia 136 hp de kullanmıştım, onun da ara hızlanmaları çok iyi ama vites geçişleri performansı törpülüyordu.
  • Piyasadaki 130-136 beygirlik, 300-320 torklu dizellere göre güçsüz, 0-100 değerleri iyi görünüyor ama klasik vw sahtekarlığı, tutmuyor o veriler. Ama yakıt tüketimi iyidir. Zaten yıllardır olan bilindik 1.6 tdi motor, ufak ufak geliştiriyorlar, 5 beygir ekleye ekleye piyasaya sürüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 3 Ağustos 2017; 9:37:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Piyasadaki 130-136 beygirlik, 300-320 torklu dizellere göre güçsüz, 0-100 değerleri iyi görünüyor ama klasik vw sahtekarlığı, tutmuyor o veriler. Ama yakıt tüketimi iyidir. Zaten yıllardır olan bilindik 1.6 tdi motor, ufak ufak geliştiriyorlar, 5 beygir ekleye ekleye piyasaya sürüyorlar.

yazılım iyi gider mi hocam bu motora
  • Gider tabi, 140 beygire falan çıkartılır. Tabii ne kadar sağlıklı olur orasını bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Gider tabi, 140 beygire falan çıkartılır. Tabii ne kadar sağlıklı olur orasını bilemem.

araç yeni, riske değer mi acaba?
  • Vallahi orası size kalmış ama ben yaptırmazdım. 115 hp, uçup kaçma niyetiniz yoksa gayet yeterli gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.0 TDI 177 hp motor hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Senin gibi trollerin bu foruma girmesi bile yasaklanmali.

Konuyu sikayet ettim.

trollükle ne alaka animeci otaku kardeş

ben de seni hakaretten şikayet ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glambor

quote:

Konuyu sikayet ettim.

Komik oldugunu saniyorsun?

Tesla kac yakiyor konusu acan sen?

Yok bu mu iyi yok su mu iyi konusunu acan sen?

Almayacagin araba konusunu acan sensin?

Birde bana laf yapiyorsun?

Bu arada hakaret sikayet ettin eyvallah ta hakaret iceren cumlemi bana da gosteribilecek misin?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Glambor

quote:

Konuyu sikayet ettim.

Komik oldugunu saniyorsun?

Tesla kac yakiyor konusu acan sen?

Yok bu mu iyi yok su mu iyi konusunu acan sen?

Almayacagin araba konusunu acan sensin?

Birde bana laf yapiyorsun?

Bu arada hakaret sikayet ettin eyvallah ta hakaret iceren cumlemi bana da gosteribilecek misin?

yeni aldığım sıfır araç 115 hp dizel. illa foto mu atak.

elektrikli araçlar ne kadar yakıyor merak ediyorum. konunu açmak için illa sahip olmak mı lazım?

"troll" kelimesi hakarettir.

• 1.6 tdi leon alcam gibi bugun yarin,yazilim dusunuyorum ben de ama dsg cortlarsa sikinti.

• quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

1.6 tdi leon alcam gibi bugun yarin,yazilim dusunuyorum ben de ama dsg cortlarsa sikinti.

Hocam benim araç da leon ama dsg'ye güvenmediğim için manuel aldım. Yazılım yaptırsam mı yaptırmasam mı bilmiyorum garantiden kesin çıkar mı ki

• Glambor G kullanıcısına yanıt
    Ya vag grubunda farkli bir port uzerinden yazilim yapildigi icin garanti disi kaliyormus sanirim. 2cr yazilim sirketinin facebook sayfasinda okumustum. Suanki aracim 1.4t astra ile 1.6 leonlari geciyorum kalkista,yazilimsiz uzer gibi biraz. Yakit olarak yuzde 40 azalacak o yuzden alincak leon :D

• quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Ya vag grubunda farkli bir port uzerinden yazilim yapildigi icin garanti disi kaliyormus sanirim. 2cr yazilim sirketinin facebook sayfasinda okumustum. Suanki aracim 1.4t astra ile 1.6 leonlari geciyorum kalkista,yazilimsiz uzer gibi biraz. Yakit olarak yuzde 40 azalacak o yuzden alincak leon :D

aynı paraya leon fr var zaten. tdi biraz tasarruf amaçlı üretilmiş bir motor. bunun farkında olup tercih ettim zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fat304h

Bende 2012 Passat vardi manuel 105hp 270nm

Araba iyi gidiyordu tuketim sehirici 6.5 lt

Uzun yol en dusuk 3.8lt olmuştu

Cok rahat ettirmişti yakit acisindan bana.

Almadan once hantal vs dedilerdi fakat sehiricindr cokta seriydi.

Şu an 530d var bu zaten yer uçağı:)

250nm.
  • fat304h kullanıcısına yanıt
    120 den sonra can çekişiyordu o motor. 120 oldu da az biraz kendine geldi araç.

• Tüketimi 1.6 multijet ve 1.6 crdi ünitelerden daha düşük. Performans konusunda beygirinin hakkını veriyor. Ama 1.6 CDTi kadar performanslı değil.

Ben 105liğiyle bile 136 bg Hyundai i30u geçtim, i30 2 kişiydi tabi

Top speed olarak yokuş aşağı 233 gördüm, düz yolda 210u geçiremezsiniz.

• Aslında sadece olaya tork ve beygir üzerinden bakmamak lazım.
    VAG grubu kağıt üzerinde 105 hp veya işte 110 hp 90 hp gibi rakamlar veriyor hızlanmalar ise diğer dizel araçlardan daha iyi oluyor yakıt konusunda da öyle. bunun sebebi sadece motor degil diger kullanılan parçalar, aktarma parçaları performansı büyük oranda etkiliyor VAG bu konuda gayet iyi bir firma. Zaten benim kesin düşüncem olayın aslında budur. Çünkü piyasaya bakıyoruz 1.6 dizeller arasında en düşük güç bunda ama en hızlısıda bu Şöyle örnek veriyim punto multijet aracım ile uzun yolda 110km hız ile giderken 2500 devir çevirirdi ve dizel için biraz bağırtıyordu arabayı, şimdi polo 1.2 tdi ile 110km hız ile 2000 devir çeviriyor ve oldukça ekonomik oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fat304h

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24.

120 den sonra can çekişiyordu o motor. 120 oldu da az biraz kendine geldi araç.

Kişinin beklentisine bağlı.

Bu motorlar performans amacli uretilmis motorlar degiller,alirkende bunu bilerek almak gerek.

Gitmiyor değil gidiyor. 120Den sonra hizlanmasi yavas fakat benim için o performansida iyiydi. Kisiden kisiye değişir almadan denemek gerek.

Bana bu forumda 1.6tdi gitmez 0 100 15 16 saniyede cikar fabrika verisine bakma falan dendi.Arabaya bindim bi baktim gayet seri sehiricinde 250nm tork var turbo var ve fabrika bunu bilmiyormu uretirken.

Ben ekonomi yapmak icin aldim sorunsuz bindim,cokta az yakiyordu.Sehiricinde otomatik e39 528,e46 328,1.9tdi passatlar vs tabiri caizse kalkacam diye debelenirken ben cok seri birsekilde geçiyordum. Şoförlük ve manuel olmasida etken.

1.3 95hp lik line mıdır nedir. Onu bile geçemiyor bu araç. Gidiyor diyorsanız öyle olsun.

• yusuf24. Y kullanıcısına yanıt
    O kadar da değil, abartmayalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.