Şimdi Ara

1,600 TL LİK FOTOĞRAF MAKİNASI TAVSİYESİ , İLGİLENİRSENİZ SEVİNİRİM ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Maximum 1600 Tl gibi bir bütçem var bu fiyat aralığında bir fotoğraf makinası tavsiye edermisiniz , Fotoğrafçılık konusunda yeni başlıyacağım , Bu düşüncemle bana hangi model makinaları önerirsiniz, Benim aklımda Sony a35 modeli var bu model nasıldır acaba ... Bilgisi ola arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim

Link :http://www.vatanbilgisayar.com/Dijital%20Kamera/sony-slt-a35-slt-a35-(18-55-mm-lens)-dijital-fotograf-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=56300 Bu ürünü media markt ta 1600 Tl ye yaptılar .. Bilmiyorum arkadaşlar fotoğraf makinası konusunda hiç bi bilgim yok şuanda, Makina alırken nelere dikkat etmem gerekiyo , Bu konuda da yardımcı olursanız çok teşekkür ederim , Yardımlarınızı bekliyorum...

• Hocam kendim 550D kullanıyordum tavsiye ederim zaten yorumlarını okursanız herkes çok beğeniyor bunların yanına alternatif olarak

nikon D 5100
    canon 600D
    pentax k-r

düşünebilirsin hepsi birbirine yakın güzel makinelerdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: snatch1903

Hocam kendim 550D kullanıyordum tavsiye ederim zaten yorumlarını okursanız herkes çok beğeniyor bunların yanına alternatif olarak

nikon D 5100
    canon 600D
    pentax k-r

Bu fiyat aralığında ve bu sınıfta kesinlikle Pentax KR
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Bu fiyat aralığında ve bu sınıfta kesinlikle Pentax KR
    Hocam tavsiyeniz için öncelikle teşekkür ederim , Pentax Kr ile Sony a35 arasındaki fark ne acaba bilgilendirirseniz sevinirim, Tekrar sağolun .
  • quote:

Hocam kendim 550D kullanıyordum tavsiye ederim zaten yorumlarını okursanız herkes çok beğeniyor bunların yanına alternatif olarak

nikon D 5100
    canon 600D
    pentax k-r

Hocam sizin pentax k-r ile ilgili düşünceleriniz nelerdir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12ugur06

quote:

nikon D 5100
    canon 600D
    pentax k-r

Hocam sizin pentax k-r ile ilgili düşünceleriniz nelerdir ?

Alıntıları Göster
    Pentax Kr genel anlamda daha iyi imaj kalitesi verir
    (Sony de bulunan 16mp e karşılık Pentax 12mp ile aynı sensör boyutunda daha iyi imaj kalitesi)

Bunun yanında Pentax'ta tüm üst sınıf D-SLR gövdelerdeki gibi aynalı (pentamirror) vizör kullanılır.
    Sony A-35 te ise kompakt slr-like modellerdeki elektronik vizörlerden bulunur.
    Yani vizörden gözünüzü dayayıp baktığınızda Pentax KR de daha aydınlık ve gerçek aynadan yansıyanı görürsünüz
    Son A35 te ise küçük bir ekrandan gelen görüntüyü görürsünüz ki bunu SLR kullananların çoğu istemez.

Pentax KR de daha hızlı 11 sensörden 9'u çapraz sensör, (neredeyse hepsi yüksek kalitede ölçüm yapar)
    (Sony de 15 sensörün sadece 3 tanesi çapraz tip sensördür buda düşük ışıkta netleme kalitesine direkt etki eder)
    1/6000sn perde hızı ve saniyede 6 kare RAW ile (sınıfında en iyi)

gibi özellikleri ile A35 den daha üstündür. Aynı sensör boyutunda daha yüksek MP kaliteden ödün verilmesinin

yanında ISO performansınıda olumsuz etkiler (foto diyotların boyutları daha küçük olduğundan)

Bu nedenle Pentax KR daha iyi ISO performansına sahiptir. Bunu bizzat kendim kullanarak gördüm.

Bu iki makinede kullanılan yeni nesil dahili konvertör barındıran APS-C CMOS Exmor Sensörlerin ikiside

Sony üretimidir ancak Pentax içinde bulunan sensör Pentax mühendisleri tarafından tasarlanan ve kendine

ait imaj işleme algoritması kullanan bir sensör olduğu için özellikle RAW (Ham - işlenmemiş) karelerde

çok daha üstün imaj kalitesine sahiptir. Pentax bunun yanında daha yaygın lens ve daha kaliteli genel optik

konusundada avantajlıdır. Sony'de ancak Zeiss lens kullanırsanız (ki çok pahalıdır) bu kaliteye yaklaşabilirsiniz.

Pentax KR - Sony Alpha 35 karşısında fotoğraf konusunda özellikle detaylarda ve derinlikte daha iyi doku kalitesi

ile ne kullanırsanız kullanın daha iyi sonuçlar verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 27 Ekim 2011; 14:57:12 >

• quote:

Pentax Kr genel anlamda daha iyi imaj kalitesi verir
    (Sony de bulunan 16mp e karşılık Pentax 12mp ile aynı sensör boyutunda daha iyi imaj kalitesi)

Bunun yanında Pentax'ta tüm üst sınıf D-SLR gövdelerdeki gibi aynalı (pentamirror) vizör kullanılır.
    Sony A-35 te ise kompakt slr-like modellerdeki elektronik vizörlerden bulunur.
    Yani vizörden gözünüzü dayayıp baktığınızda Pentax KR de daha aydınlık ve gerçek aynadan yansıyanı görürsünüz
    Son A35 te ise küçük bir ekrandan gelen görüntüyü görürsünüz ki bunu SLR kullananların çoğu istemez.

Pentax KR de daha hızlı 11 sensörden 9'u çapraz sensör, (neredeyse hepsi yüksek kalitede ölçüm yapar)
    (Sony de 15 sensörün sadece 3 tanesi çapraz tip sensördür buda düşük ışıkta netleme kalitesine direkt etki eder)
    1/6000sn perde hızı ve saniyede 6 kare RAW ile (sınıfında en iyi)

gibi özellikleri ile A35 den daha üstündür. Aynı sensör boyutunda daha yüksek MP kaliteden ödün verilmesinin

yanında ISO performansınıda olumsuz etkiler (foto diyotların boyutları daha küçük olduğundan)

Bu nedenle Pentax KR daha iyi ISO performansına sahiptir. Bunu bizzat kendim kullanarak gördüm.

Bu iki makinede kullanılan yeni nesil dahili konvertör barındıran APS-C CMOS Exmor Sensörlerin ikiside

Sony üretimidir ancak Pentax içinde bulunan sensör Pentax mühendisleri tarafından tasarlanan ve kendine

ait imaj işleme algoritması kullanan bir sensör olduğu için özellikle RAW (Ham - işlenmemiş) karelerde

çok daha üstün imaj kalitesine sahiptir. Pentax bunun yanında daha yaygın lens ve daha kaliteli genel optik

konusundada avantajlıdır. Sony'de ancak Zeiss lens kullanırsanız (ki çok pahalıdır) bu kaliteye yaklaşabilirsiniz.

Pentax KR - Sony Alpha 35 karşısında fotoğraf konusunda özellikle detaylarda ve derinlikte daha iyi doku kalitesi

ile ne kullanırsanız kullanın daha iyi sonuçlar verir.

Alıntıları Göster
    Kr hakkında söyledikleriniz dikkat çekici ve gerçekten olumlu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

Kr hakkında söyledikleriniz dikkat çekici ve gerçekten olumlu.

Alıntıları Göster
    http://www.vatanbilgisayar.com/pentax-k-r-k-r-12.4mp-prime-ii-hdvideo-3.0-lcd-16000-iso100-25.600-li-ionaa-sr-18-55mm-bl/productdetails.aspx?I_ID=56485 Bende buradan %25 indirim ile alacağım 1500 TL'ye lens bulabilecekmiyim bilmiyorum sen nereden alacaksın
    Sanırsam Pentax K-R Karar verdin

• quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

http://www.vatanbilgisayar.com/pentax-k-r-k-r-12.4mp-prime-ii-hdvideo-3.0-lcd-16000-iso100-25.600-li-ionaa-sr-18-55mm-bl/productdetails.aspx?I_ID=56485 Bende buradan %25 indirim ile alacağım 1500 TL'ye lens bulabilecekmiyim bilmiyorum sen nereden alacaksın
    Sanırsam Pentax K-R Karar verdin

Alıntıları Göster
    Spot almayı düşünürsen canon 600D 18-55mmIS - 55-250mmIS almanı öneririm 1900-2200TL arası bulabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: noproblem05

Spot almayı düşünürsen canon 600D 18-55mmIS - 55-250mmIS almanı öneririm 1900-2200TL arası bulabilirsin

Alıntıları Göster
    canon Eos600d nikon 3100 Giriş Seviyesi İçin Uygun Cihazlar 3100de geçen hafta teknosa marketlerinde güzel kampanya vardı bitti eos 600 ise spot olarak 1700 liradan veriliyodu son olarak düşünürsen bir arkadşımızda var 600d 1700 pozda 2 yıl garantili satıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: noproblem05

Alıntıları Göster
    Pentax K-r kullanıyorum her türlü yardımcı olabilirim.

Örneğin Pentax alırsan şöyle bir avantajın olacak titreşim engelleme ve af moturu gövdede olduğu için lenslere daha kolay ulaşabileceksin o ne demek dersen.

Dün nikon 55-300 lere baktım 600 den başlayıp 800 e kadar uzuyor fiyatları.

Bende pentax 55-300 var 425 liraya aldım.Çok memnunum fakat köpeğim geleceği için 400 e satıyorum.

Verdiğim fiyatlar 2. el fiyatlarıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Pentax K-r kullanıyorum her türlü yardımcı olabilirim.

Örneğin Pentax alırsan şöyle bir avantajın olacak titreşim engelleme ve af moturu gövdede olduğu için lenslere daha kolay ulaşabileceksin o ne demek dersen.

Dün nikon 55-300 lere baktım 600 den başlayıp 800 e kadar uzuyor fiyatları.

Bende pentax 55-300 var 425 liraya aldım.Çok memnunum fakat köpeğim geleceği için 400 e satıyorum.

Verdiğim fiyatlar 2. el fiyatlarıdır.

Alıntıları Göster
    Alpha a35 kullanıyorum tavsiye ederim. @yildiz arkadaşımızda pentaxı çok fena abartmış

Sony'de ancak Zeiss lens kullanırsanız (ki çok pahalıdır) bu kaliteye yaklaşabilirsiniz. CARL zeiss lensler dünyaca kalitesini belli etmiş lenslerdir.yaklaşabilir derken? Toz yutturur bunun tartışmasını yapmaya gerek bile yok.pahalı derkende kusura bakmayın ama kimse kaliteyi ucuza satmıyor bu devirde.bilmeyende diyecekki sony lensler hiçbir işe yaramıyor dandik bu kadar taraflı yorum yapmayın yaa.tmm pentax kullanabilirsiniz ama hepte avantajlarından bahsetmişsiniz.keşke olaya birazdaha tarafsız yaklaşsaymıssınız.

sony A35 avantajını söyleyeyim full hd 1080p video kaydı video çekim esnasında af 30 fps. bu değer pentaxta 720p 25fps.
    pentax avantajı:470 çekimlik pil+kalem pil kullanılabilmesi.sony de 420 .
    sony 7fps pentax 6fps.

sony gövdesi daha hafif.

şuraya bakın hangisi hoşunuza giderse alın sonuçta memmun kalacağınız makine ikiside.

yüksek iso da çekim yapıcam derseniz zaten bu sınıfa hiç bakmayın

http://snapsort.com/compare/Pentax_K-r-vs-Sony-SLT-A35

• quote:

Orijinalden alıntı: cengaver029

Alpha a35 kullanıyorum tavsiye ederim. @yildiz arkadaşımızda pentaxı çok fena abartmış

Sony'de ancak Zeiss lens kullanırsanız (ki çok pahalıdır) bu kaliteye yaklaşabilirsiniz. CARL zeiss lensler dünyaca kalitesini belli etmiş lenslerdir.yaklaşabilir derken? Toz yutturur bunun tartışmasını yapmaya gerek bile yok.pahalı derkende kusura bakmayın ama kimse kaliteyi ucuza satmıyor bu devirde.bilmeyende diyecekki sony lensler hiçbir işe yaramıyor dandik bu kadar taraflı yorum yapmayın yaa.tmm pentax kullanabilirsiniz ama hepte avantajlarından bahsetmişsiniz.keşke olaya birazdaha tarafsız yaklaşsaymıssınız.

sony A35 avantajını söyleyeyim full hd 1080p video kaydı video çekim esnasında af 30 fps. bu değer pentaxta 720p 25fps.
    sony 7fps pentax 6fps.

sony gövdesi daha hafif.

şuraya bakın hangisi hoşunuza giderse alın sonuçta memmun kalacağınız makine ikiside.

Alıntıları Göster
    slm arkadaşlar canon D600 bana yurtdışından hediye geldi ama ben böyle pahalı bir makineyi kullanmak istemiyorum paraya ihtiyacım var kutusunu hiç açmadım bile garantisi var uluslararası garanti 1600 tl ye satmayı düşünüyorum. ankarada yada istanbulda elden teslim edebilirim.

• quote:

sony 7fps pentax 6fps.

sony gövdesi daha hafif.

Oylamaya dikkat ederim bu sitede sadece gerisi yalan full hd video çekiyor diye 10 puan fazla alıyor.3D var diye yine aynı...

• GG da 550d garantili 1549 lira ilgilenler faydalanabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz11983

slm arkadaşlar canon D600 bana yurtdışından hediye geldi ama ben böyle pahalı bir makineyi kullanmak istemiyorum paraya ihtiyacım var kutusunu hiç açmadım bile garantisi var uluslararası garanti 1600 tl ye satmayı düşünüyorum. ankarada yada istanbulda elden teslim edebilirim.

Lensi var mı yoksa sadece body mi? Kapalı kutu mu yoksa kutu bandı açık mı?
  • quote:

Kaç farklı SLR sistem kullandınız ve neye göre yorum yapıp abarttığımı düşünüyorsunuz ?

http://www.luminous-landscape.com/columns/sm-02-05-02.shtml

.
  • quote:

quote:

Kaç farklı SLR sistem kullandınız ve neye göre yorum yapıp abarttığımı düşünüyorsunuz ?

.

yıla dikkat 2002

But when it comes to the best autofocus lenses in the world, whether for a viewfinder camera or SLRs, it's still Zeiss and Pentax, baby, same as the old days.

yaklaşabilir demiyor,same diyor. pentax hariç diğer markaları kullandım

• quote:

quote:

quote:

.

yıla dikkat 2002

But when it comes to the best autofocus lenses in the world, whether for a viewfinder camera or SLRs, it's still Zeiss and Pentax, baby, same as the old days.

yaklaşabilir demiyor,same diyor. pentax hariç diğer markaları kullandım

Alıntıları Göster
    Tekrar okursanız Zeiss lens yaklaşabilir demedim, Zeiss in kalitesi ortada bunu tartışmıyoruz saptırmayalım

okuduğunuzu lütfen iyi yorumlayın, zeiss lens ile o gövde yaklaşabilir dedim.

Çünkü lens farklı iki gövdede aynı olsa bile her üreticinin fotoğraf işleme algoritması birbirinden farklıdır.

Ayrıca yıl ne olursa olsun lens lenstir. önemli olan optiğin kalitesidir, üretendir.

Neyse fazla uzatmayalım, Pentax kullanmadıysanız yorum yapmayın, bu karşılaştırma konusunda

yorum yapmak için yanlış olur.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 28 Ekim 2011; 13:12:02 >

• quote:

Merhaba,
    Pentax K-R yüksek ISO seviyelerinde oldukça iyi sonuçlar alınabilen bir gövde.Ayrıca giriş seviyesindeki diğer güncel modellerin yüksek ISO performansları da genelde çok iyi sayılır.
    Bu arada yanlış anlamayın,yüksek ISO seviyelerine çok meraklı bir kullanıcı değilim.Sadece yaptığınız genellemenin yanlış olduğunu belirtmek istedim.
    İyi günler hoşçakalın..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.