Şimdi Ara

1 Aralık ÖTV Matrah güncellemesi Öncesi Firmaların Ay bitmeden zam yapması..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Firmalar 1 Aralık ÖTV indirimini duyunca peş peşe zam yapmaya başladılar.

Genelde yıl sonu özellikle son iki ayda zam yerine kampanyalar indirimler yaparlardı.

Yani bize ucuz araba yok..

Ben diyorum ki toplum olarak hep beraber hareket etsek ve firmaların kapısında araba almak için sıraya girmesek de protesto etsek kapılarından içeri bile girmesek hatta uzaktan bakıp bakıp içeri girmek yerine U dönüşü yapıp gitsek..

Hatta bu toplumsal protestoyu ikide bir zam yapıp sinirlerimizin balans ayarıyla oynayan diğer sektörlere de yapsak

Hayat ne güzel olurdu..

dimii

takvim.com.tr
    Renault, Dacia, Nissan'dan AYNI AYDA 2. ZAM! Kasım ayı güncel 0 otomobil fiyat listesi... ÖTV matrah düzenlemesi markaları kudurttu!
    https://www.takvim.com.tr/otomobil/2022/11/17/renault-dacia-nissandan-ayni-ayda-2-zam-kasim-ayi-guncel-0-otomobil-fiyat-listesi-otv-matrah-duzenlemesi-markalari-kudurttu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 23 Kasım 2022; 16:24:30 >

• Araç alacak olanlar paranız hazırsa yada kredi kullanacaksanız, kredinizde hazırsa bence de kesinlikle beklemesin.

Bu ülkede son 1,5 yıldır ne alırsan sonraki gün kara geçmiş oluyorsun.

50-60 bin lira kar yapacağım diyerekten 100 bin lira zarara uğramayın.

Varsa ihtiyacınız, hazırsa paranız, bulduysanız alacağınız aracı alın geçin.

Komşum galeriden Tiguan aldı sıfır km 7-8 ay evvel 900 bine.

Ya sen salaksın ya sen manyaksın ya sen delisin dedi herkes.

En güzelini yaptın bence en akıllısı sensin abi salla bunları dedim.

Ee kardeş tamam bayide 850 bin ben 50 bin fazla veriyorum ama araba yok ki.

Bul bana istediğim donanımı istediğim rengi hemen alayım hadi diyor ama araba yok.

Neyse 900 bine aldığı araba şimdi 1 milyon 250 bin lira.

Şimdi laf söyleyenler valla iyiki almışsın diyor.

Kendimden örnek vereyim.

Eşimin aracını sattık biraz eskidi değiştiricez kararı verdik niyetine girdik.

Egea Cross istedi illa. Kırmızı olacakmış birde Lounge donanım.

Peki dedik tamam. Başladık araç aramaya bayilerde araç yok, adam diyor ki karpuz seçer gibi tır gelince seçicen abi artık beyaz mı olur siyah mı olur bilemem. 40-45 gün sonra oda, zam gelirse yansıtırım fiyata dedi. Onada tamam dedik, hanımı ikna edemedik vazgeçtik.

Sıfırının 420 bin lira olduğu araca galericiler 430-440 bin lira fiyat verdi. İstediğimiz renk, istediğimiz donanım.

Ya dedim fazladan ne para vericem hem vazgeçtik zaten dedik tek araba yeter.

Ah kafama s.çayım. Ulan ver 15-20 fazla al geç lan işte zırtapoz, ne ardına arkasına bakıyon.

Şimdi aynı arabanın liste fiyatı 530, oda bulabilirsen.

Bu ülkede bugün birşey almaya karar verdiysen durumda varsa, paranda hazırsa her ne olursa olsun yarını beklemeyeceksin. Ben bunu çok iyi öğrendim.

(YTD)

• bu zamları para için yapmıyolar, hatalar olabilir.

Ebru Canyoutube
    ben bu mesleği parası için yapmıyorum deyip üç kere askerden firar eden çocuk
    https://www.youtube.com/shorts/TwtlxeuT50k
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

• Bütün ürünler zamlanıyor sadece araç değil büyük ihtimal yeni yıldaki asgari ücret fiyatlanıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bırakın artık bu başlıkları açmayı. Sözünüze inanıp almayacaklar sonra sağ fazlasına alacak ya da aynı fiyata daha düşük bir otomobil alacak insanlar. Önceki senelerde de aynı terane döndü. Araç alacaksan beklemeyeceksin. Anlık aşağı salmalar olacaktır ama sen 2-3 yıl bineceksen araca bu fiyat dalgalanmaları etkilemeyecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç alacak olanlar paranız hazırsa yada kredi kullanacaksanız, kredinizde hazırsa bence de kesinlikle beklemesin.

Bu ülkede son 1,5 yıldır ne alırsan sonraki gün kara geçmiş oluyorsun.

50-60 bin lira kar yapacağım diyerekten 100 bin lira zarara uğramayın.

Varsa ihtiyacınız, hazırsa paranız, bulduysanız alacağınız aracı alın geçin.

Komşum galeriden Tiguan aldı sıfır km 7-8 ay evvel 900 bine.

Ya sen salaksın ya sen manyaksın ya sen delisin dedi herkes.

En güzelini yaptın bence en akıllısı sensin abi salla bunları dedim.

Ee kardeş tamam bayide 850 bin ben 50 bin fazla veriyorum ama araba yok ki.

Bul bana istediğim donanımı istediğim rengi hemen alayım hadi diyor ama araba yok.

Neyse 900 bine aldığı araba şimdi 1 milyon 250 bin lira.

Şimdi laf söyleyenler valla iyiki almışsın diyor.

Kendimden örnek vereyim.

Eşimin aracını sattık biraz eskidi değiştiricez kararı verdik niyetine girdik.

Egea Cross istedi illa. Kırmızı olacakmış birde Lounge donanım.

Peki dedik tamam. Başladık araç aramaya bayilerde araç yok, adam diyor ki karpuz seçer gibi tır gelince seçicen abi artık beyaz mı olur siyah mı olur bilemem. 40-45 gün sonra oda, zam gelirse yansıtırım fiyata dedi. Onada tamam dedik, hanımı ikna edemedik vazgeçtik.

Sıfırının 420 bin lira olduğu araca galericiler 430-440 bin lira fiyat verdi. İstediğimiz renk, istediğimiz donanım.

Ya dedim fazladan ne para vericem hem vazgeçtik zaten dedik tek araba yeter.

Ah kafama s.çayım. Ulan ver 15-20 fazla al geç lan işte zırtapoz, ne ardına arkasına bakıyon.

Şimdi aynı arabanın liste fiyatı 530, oda bulabilirsen.

Bu ülkede bugün birşey almaya karar verdiysen durumda varsa, paranda hazırsa her ne olursa olsun yarını beklemeyeceksin. Ben bunu çok iyi öğrendim.

(YTD)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 23 Kasım 2022; 10:12:5 >

• almayın almayın aynen, bize kalsın arabalar  ülkede araba arzı kısıtlı tutuluyor yüksek talep yaratmak için ki başarılı da oluyorlar, devlet el atmadığı sürece vatandaşın kaderine küsmekten başka yapabileceği bir şey yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 Aralık'ta ötv indirimi mi varmış?

• idemo kullanıcısına yanıt

Ötv değil de kdv indirimi var o da belli araçlara gelecek.

• Pink Floyd kullanıcısına yanıt

O ne demek?

• Ötv matrahında değişiklik bekleniyor, onun dışında ne ötv ne de kdv duydum.

• Pink Floyd kullanıcısına yanıt

Ne KDV indirimi hocam :)

ÖTV Matrah güncellemesi.

İkisi farklı şeyler. :)

• Başlık hatalı ötv indirimi diye birşey yok

• 2jz1993 kullanıcısına yanıt

Düzelttim

• müMKÜNsüz kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.