Şimdi Ara

1 damacana suyla araba yıkanırmı taktikleri bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
9.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hortum veya çeşme kullanamıyorum malesef

edit: prili su ile karıştırıp yapsam sorun olurmu tavsiyeleriniz neler acaba illa pahalı detarjanlardanmı almak gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greyblack -- 10 Kasım 2011; 1:18:05 >

• arabayı kurularken her tarafını çizik içinde bırakırsınız o yüzden yakın bir benzinliğe gidip arabanızı yıkatabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

arabayı kurularken her tarafını çizik içinde bırakırsınız o yüzden yakın bir benzinliğe gidip arabanızı yıkatabilirsiniz.
    Bulaşık deterjanı vs. boya üzerindeki koruma katmanına zarar verecek ve bir süre sonra arabanın rengini matlaştıracaktır. Hatta iyi durulanmadığında pasta cila yapmadan çıkmayacak lekeler kalabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

Bulaşık deterjanı vs. boya üzerindeki koruma katmanına zarar verecek ve bir süre sonra arabanın rengini matlaştıracaktır. Hatta iyi durulanmadığında pasta cila yapmadan çıkmayacak lekeler kalabilir.

Alıntıları Göster
    1 damacana su ile ancak arabanın tekerlekleri yıkanır.

Pril konusuna ise hiç girmek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

Alıntıları Göster
    buharla yıkama ki en tasarruflusu olarak söyleniyor yaklaşık 60 lt su kullanıyor.Basınçlı makinalarda ise sanırsam 120 Lt su kullanılıyor. Evde hortumla yıkayınca ise sanırım bi 300 lt gidiyodur. yani 19 lt ye yıkamanız zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

buharla yıkama ki en tasarruflusu olarak söyleniyor yaklaşık 60 lt su kullanıyor.Basınçlı makinalarda ise sanırsam 120 Lt su kullanılıyor. Evde hortumla yıkayınca ise sanırım bi 300 lt gidiyodur. yani 19 lt ye yıkamanız zor.

Alıntıları Göster
    Tuvalete girip sifonu çekince bile 10 litre su gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Tuvalete girip sifonu çekince bile 10 litre su gidiyor.

Alıntıları Göster
    Bi de kova lazım. Kovaya su ve kaliteli oto şampuanı koy. Sakın pril türü şeyler kullanma. Aracın boyasını matlaştırırsın.
    Kovadaki suyu köpürt ve yuöuşak süngerle aracın her tarafını köpürt. Lastikleri sona sakla. Bu işlemi biraz çabukça yap ki köpükler kurumasın.
    Sonra kovayı çalkala temiz su koy. Bir maşrapa mıdır ya da ne diyorsanız onunla temiz sudan alarak aracı üstten alta doğru yıka, el yardımıyla durula. İki üç kova sonra bitirmiş olursun.
    Şaka yapmıyorum, bu şekilde araç yıkamışlığım var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogün®

Bi de kova lazım. Kovaya su ve kaliteli oto şampuanı koy. Sakın pril türü şeyler kullanma. Aracın boyasını matlaştırırsın.
    Kovadaki suyu köpürt ve yuöuşak süngerle aracın her tarafını köpürt. Lastikleri sona sakla. Bu işlemi biraz çabukça yap ki köpükler kurumasın.
    Sonra kovayı çalkala temiz su koy. Bir maşrapa mıdır ya da ne diyorsanız onunla temiz sudan alarak aracı üstten alta doğru yıka, el yardımıyla durula. İki üç kova sonra bitirmiş olursun.
    Şaka yapmıyorum, bu şekilde araç yıkamışlığım var.

Alıntıları Göster
    quote:

Basınçlı makinalarla 120 lt mi? Emin misiniz? Ben bir yıkamacıdan duymuştum ortalama bir aracı basınçlı suyla yaklaşık 4-5 lt su ile bitirdiklerini söylemişti. Daha sonraları arabamı yıkarlarken dikkat ediyorumda kesinlikle tahmin ettiğinizden çok daha az su gidiyor. 120 lt olması mümkün değil. Hadi 5 lt olmasın ama 10-15 lt'den asla fazla su gitmez bir araba için. Kompresörden çıkan su çok fazlaymış gibi gözüküyor ama yerden akan suya dikkat edin çok çok az.

• quote:

Orijinalden alıntı: caissa

quote:

Basınçlı makinalarla 120 lt mi? Emin misiniz? Ben bir yıkamacıdan duymuştum ortalama bir aracı basınçlı suyla yaklaşık 4-5 lt su ile bitirdiklerini söylemişti. Daha sonraları arabamı yıkarlarken dikkat ediyorumda kesinlikle tahmin ettiğinizden çok daha az su gidiyor. 120 lt olması mümkün değil. Hadi 5 lt olmasın ama 10-15 lt'den asla fazla su gitmez bir araba için. Kompresörden çıkan su çok fazlaymış gibi gözüküyor ama yerden akan suya dikkat edin çok çok az.

aynen öyle
    basınçlı su makinasıyla 5 lt lik bidonu doldurmak için çok fazla süre geçiyor
    20 lt suyla arabayı yıkamanın en iyi yolu kompresördür

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: caissa

quote:

aynen öyle
    basınçlı su makinasıyla 5 lt lik bidonu doldurmak için çok fazla süre geçiyor
    20 lt suyla arabayı yıkamanın en iyi yolu kompresördür

Alıntıları Göster
    Yıkanır, 2 günde bir yıkanacaksa yıkanır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ex1983Pax

Yıkanır, 2 günde bir yıkanacaksa yıkanır..

Alıntıları Göster
    tamam arkadaşlar yıkamıyorum. zaten hava güneşli yıkanmaz doğru söylüyorsunuz. ama napalım her hafta 20 tl verilmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greyblack

tamam arkadaşlar yıkamıyorum. zaten hava güneşli yıkanmaz doğru söylüyorsunuz. ama napalım her hafta 20 tl verilmiyor

Alıntıları Göster
    Ben hortum sarma aparatlı 25 metre hortum , bir oto fırçası, bir vileda kovası, araç şampuanı, torpido parlatıcı (mat), lastik parlatıcı, sonax hızlı cila, bir de elektrik süpürgesi kullanıyorum (25 metre kabloyla uzatılmış). Hortumun ucunda tetikli kademeli püskürtücü var tabiki, suyun bir damlası ziyan olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 10 Kasım 2011; 9:38:11 >

• yıkanmaz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

yıkanmaz bence
    şu sonaxin 6 aylık olanları filan fayda ediyorsa paraya kıyıcam yaptırıcam. bu arada adam akıllı yıkamacı yok çok iyi olmasa bile adamlar sadece dışı 15 tl ye yıkıyorlar burada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greyblack

şu sonaxin 6 aylık olanları filan fayda ediyorsa paraya kıyıcam yaptırıcam. bu arada adam akıllı yıkamacı yok çok iyi olmasa bile adamlar sadece dışı 15 tl ye yıkıyorlar burada

Alıntıları Göster
    Acelem varsa bıcı bıcı makinası var ankarada çok yerde , ara sıra 1 lira atıp onunla yıkıyorum. 1 liraya köpükleme var öncesinde. Yine 1 lirayla çalışan süpürgesi olan yerler var. Bir damacanayla mümkün değil yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

Acelem varsa bıcı bıcı makinası var ankarada çok yerde , ara sıra 1 lira atıp onunla yıkıyorum. 1 liraya köpükleme var öncesinde. Yine 1 lirayla çalışan süpürgesi olan yerler var. Bir damacanayla mümkün değil yani.

Alıntıları Göster
    taksiciler dolmuşcular bir kova suyla yıkıyorlar araçlarını
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

Taksici + dolmuşcular özel eğitimlidirler. Kırmızıda geçmek, yolun ortasında durmak, bir kova suyla araba yıkamak yetenek ve eğitim ister.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

Taksici + dolmuşcular özel eğitimlidirler. Kırmızıda geçmek, yolun ortasında durmak, bir kova suyla araba yıkamak yetenek ve eğitim ister.

Alıntıları Göster
    uzun süre şehirlerarası otobüs sektöründe çalışmış birisi olarak söyleyebilirim ki,2 kova su ve araba fırçası ile,yeri geliyordu,otobüsü yıkıyorduk.ki 1 kova su ile bir araba,çok rahat bir şekilde yıkanır.hemde duru su ile

• quote:

Orijinalden alıntı: kıraslan

uzun süre şehirlerarası otobüs sektöründe çalışmış birisi olarak söyleyebilirim ki,2 kova su ve araba fırçası ile,yeri geliyordu,otobüsü yıkıyorduk.ki 1 kova su ile bir araba,çok rahat bir şekilde yıkanır.hemde duru su ile

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_54216163/tm.htm

en iyisi bu bence

• quote:

Orijinalden alıntı: mert.1907

http://forum.donanimhaber.com/m_54216163/tm.htm

en iyisi bu bence

Alıntıları Göster
    yıkanır tabi. ben yıkıyorum... Gerekli malzemeler
    1 adet damacana
    1 adet kova
    1 adet sünger
    1 adet kurulama bezi...

Damacanadaki suyu kovaya koyun , süngeri daldırın yıkayın arabayı , kovadaki su eksildikçe , damacanadan ilave edin... işiniz bitincede bezle kurulayın...

son 1 yıldır kendim hep bu şekilde yıkıyorum arabamı...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.