Şimdi Ara

! 1 EYLÜL ZAMLARI ! 13 Ağustos 2021 ÖTV Matrah Güncellemesi Sonrası Fiyat Değişiklikleri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
61
Favori
87.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
215 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: John Denver

Hocam dua edinde birdaha malum kisi secilmesin, yoksa tr hepten kaziga oturur..

Düşüncem aday olmayacağı yönünde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icemy kullanıcısına yanıt

o surilere afganlara oy kullandirtmayacak olsa ulkeye almazdi. ! 1 EYLÜL ZAMLARI ! 13 Ağustos 2021 ÖTV Matrah Güncellemesi Sonrası Fiyat Değişiklikleri 

• Hep istediğim araba 208 idi, ötv matrah değişikliği ile birlikte 250'den Allure alırım diye düşünüyordum ama hiçbir yerde yok. Bir de Türkiye'de satılan Allure'da göstergelerin analog olduğunu farkedince soğudum arabadan.

Sonra 250'ye Ultimate paket Corsa alırım dedim, onu da İzmir'deki 4 bayiyi de aradım elimizde yok, gelince fiyat kaç olur belirsiz diyor. Şimdi bütün parayı nakit versem bile kabul etmiyor.

Bu iki arabayı 130 beygir olması ve sorunsuz EAT8 şanzımana sahip olması nedeniyle istiyordum ama ortada araba olmayınca yani alamayınca da bir anlamı yok ki.

Bugün renoya gittim. Clio 1.0 tce xtronik (cvt) 90bg icon 218 bin Tl diyorlar ellerinde beyaz varmış hazırda. Beyaz renk istemedim.
    + geri görüş kamerası ve titanyum gri olarak önümüzdeki aya gelir diyorlar. 225 bin TL. Bunun 75 binini verirsem fiyat sabitlenecekmiş.

25 bin lira aşağıya bir araba dolusu özellikten, çok daha iyi bir tasarımdan, aradaki 40 beygirlik farktan, EAT8 şanzımandan olmak kulağa hiç hoş gelmiyor. Ama elde olan da bu.

Bu fiyata bu clio alınır mı sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cordarone

Hep istediğim araba 208 idi, ötv matrah değişikliği ile birlikte 250'den Allure alırım diye düşünüyordum ama hiçbir yerde yok. Bir de Türkiye'de satılan Allure'da göstergelerin analog olduğunu farkedince soğudum arabadan.

Sonra 250'ye Ultimate paket Corsa alırım dedim, onu da İzmir'deki 4 bayiyi de aradım elimizde yok, gelince fiyat kaç olur belirsiz diyor. Şimdi bütün parayı nakit versem bile kabul etmiyor.

Bu iki arabayı 130 beygir olması ve sorunsuz EAT8 şanzımana sahip olması nedeniyle istiyordum ama ortada araba olmayınca yani alamayınca da bir anlamı yok ki.

Bugün renoya gittim. Clio 1.0 tce xtronik (cvt) 90bg icon 218 bin Tl diyorlar ellerinde beyaz varmış hazırda. Beyaz renk istemedim.
    + geri görüş kamerası ve titanyum gri olarak önümüzdeki aya gelir diyorlar. 225 bin TL. Bunun 75 binini verirsem fiyat sabitlenecekmiş.

25 bin lira aşağıya bir araba dolusu özellikten, çok daha iyi bir tasarımdan, aradaki 40 beygirlik farktan, EAT8 şanzımandan olmak kulağa hiç hoş gelmiyor. Ama elde olan da bu.

hocam tabıkı corsa alınır ama bende bugun heryere sordum hiç bir bayıde arac yok eylul ayının ılk haftası arayın kapora odersınız rezerve ettirsiniz ama rezerveler bıle taa eylul ayında ve fıyat garantısıde veremıyolar diyorlar yanı ötv kur farkı olursa 300 bin tl odersınız dıyolar tam bir paradox anlayacagınız ölme eşşeğim ölme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemturk -- 17 Ağustos 2021; 21:14:7 >

• gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Vaktine yazık olmuş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Denver

yurtdisinda ki ulkelerde araba almak ucuzdur ama arabanin sigortasi pahalidir. bu yuzden araba almak isteyen kisi almadan once iki kez dusunur. turkiye de sigortalar ucuz araba alan kisi, bi kere kredi vs ile alayim ondan sonra rahatim kafasinda. ev de gecerli bu soyledigime.

sahsen 1 yilda arabanin sigortasina verdigim para, arabanin kendi degerinden cok daha fazla. cok iyi bir arabaya binmiyorum ama arada ki fark anlasiliyor. ayni sekilde bir ev aldiginiz da eger apartman dairesiyse aylik aydatlar, eger mustakil evse evin kapladigi alan icin her yil devlete kira veriyorsunuz. surekli odemeler bunlar.

burdan anlasiliyor ki otv'yi kaldirip bu tarz bi sistem getirmek hem devlet icin daha yararli olur, hem de 2-3 tane araba almak yerine herkesin bir arabasi olur. otv'nin kalkmasi da hayal degil. ama turkiye' de ekonomi duzeldiginde kalkmasi yeni hukumetle mumkun, eger mevcut hukumet devam ederse, hem otv hem ekonomi duzelmeyecek.

Valla hocam yeni hükümet ne olur kim olur bilmem, ama bu ülkeden ister şu anki hükümet ister bundan sonraki hükümet olsun yakın gelecekte bunu olanaksız görüyorum. Ekonomi kötü, dediğiniz bir yerde doğru olsa bu sefer dış borçlanma artacak, bi noktada sığınmak durumuna düşeriz, bunun çalışmasının çok iyi yapılması gerekiyor ve ülkeyi başka ülkelerin eline bakan hale getirmeden yapmak önemli olan. Açık konuşayım bu hükümet bi zamanlar iyi olsa da son zamanlarda bu ötv olaylarındaki yaptıkları alt kesimi tamamen bitirdi. En azından iyi kötü insanlar alabiliyordu arabadır şudur budur. Fakat bu matrah güncellemeleri tamamen bitirdi her şeyi.

Şöyle örnek vereyim pandemi başında kendi aracımı satıp üstüne 90 bin tl koyup sıfır km bir C Suv (yurt dışı dolu özel seri) alabiliyordum ve her yer de araba vardı. Şu anda bugün satsam, üstüne 100 bin tl koysam sıfır km bir C sedan alabiliyorum ama bomboş paket başlangıç paketi ve bazı markalarda da manuel vites ve fındık motorlu tabir ettiğimiz benzinli. (Kendi aracım C sedan otomatik dizel full)

Kim gelirse gelsin, ister bunlar ister başkaları, ileride bizi daha iyi günler beklemiyor bu görünen bir şey. Yeni hükümet geldiğinde bazı şeyler kötü gittiğinde eski hükümetin yaptıklarından kalanlar diyecekler. Zamanında çok yaşadık :) valla kim gelirse gelsin, ülkeyi bölmeden satmadan parçalamadan ötv yi düzenlesin, ekonomiyi düzeltsin, siyasal bakmam. Kim gelirse kaymak yiyim ülkeyi satayım değil ülke benim ülkeyi geliştireyim desin yeter. Gün geçtikçe aynı oranda daha da kötüye gidecek. Bundan bir kaç yıl sonra arabayı satıp üstüne aynı oran koysam başlangıç manuel boş bir b hatchback alabilmeyi istemem.

• quote:

Hep istediğim araba 208 idi, ötv matrah değişikliği ile birlikte 250'den Allure alırım diye düşünüyordum ama hiçbir yerde yok. Bir de Türkiye'de satılan Allure'da göstergelerin analog olduğunu farkedince soğudum arabadan.

İkinci el kmsi düşüklere bakmanızı tavsiye ederim. Full corsalar olabiliyor.

208 ile corsa aynı, 208 çıkalı daha uzun zaman oldu.

130 bg iyidir ama 100lük de kesinlikle iş görür, geçen sene diğer ülkeler kapanınca ultimate donanıma yakın innovasyon dedikleri 100bglık modeller getirildi ve satıldı.

Ne olursa olsun B sınıfı bir aracın değerinin 250 olmaması gerekiyor.

• Citroen C3 aircross dizel önce %50lik dilime alıp sonra neden %80na çıktı? 1.2 benzinli satılsın diye sanırım sonra tekrar dizeli indirecekler bence. Birde 320.000 TL gibi komedi bir rakama çekmişler. 318.000 olsa alt dilim??

• İ20 style paket seramik hediyeli 195 bine alındı

• 30 temmuzda Kia stonic 1.4 otomatik elegance paket aldım 240 bin liraya. O zaman cool paket 230 bin liraydı, 10 bin fark vererek bir üst paketi satın aldım. Satın aldığım elegance paketin Liste fiyatı 285 bin lira idi.

• quote:

Aklınız hep corsa veya 208 de kalır. Bence sabredip istediğiniz arabayı almaya bakın.

• komkarbey K kullanıcısına yanıt
    Citroen ciddi ciddi dalga geçiyor. Makyajsız kasalar matrah düzenleme öncesi listedeydi. Matrah güncellenince listeden kaldırdılar.
    Şimdi tekrardan listelemişler ama aynı fiyattan ve bu fiyat legal olarak hiçbir vergi dilimine girmiyor.
    Bahsettiğiniz makyajlı C3A ise elden para alınarak 285 bin lira civarına satılıyordu en son.

! 1 EYLÜL ZAMLARI ! 13 Ağustos 2021 ÖTV Matrah Güncellemesi Sonrası Fiyat Değişiklikleri

• Dün sabah Peugeot sitesinde 240-260bin civarı olan 2008'ler, öğleden sonra bir anda 360-380 binlere çıktı :)

Firmalar bu ÖTV indirimini kendine fırsat görerek avantaja çevirme çabasına girmiş gibi görünüyor.

• burki_rock kullanıcısına yanıt
    MT olanlari kaldirdilar, AT8 oldu hepsi. Fiyat da 120 bin TL oynuyor ikisi arası.
    Pejo degil pezo resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 19 Ağustos 2021; 10:24:0 >
  • quote:

Hocam aynı durumdayız başka bir araç alırsanız aklınız hep 208 yada Corsada kalacak, 208 gerçekten harika bir araç ben stoklara girene kadar beklemeye karar verdim.

• Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

Sakaryadaki peugeot bayisine gitmiştim geçtiğimiz pazartesi, yeni ürünler ekim ayı gibi gelecek, şuan için sipariş dahi almıyoruz, yalnızca gelenlerle böyle sohbet edebiliyoruz demişti. ! 1 EYLÜL ZAMLARI ! 13 Ağustos 2021 ÖTV Matrah Güncellemesi Sonrası Fiyat Değişiklikleri 

• Pejo, Kia ,Ford ne güzel kafalarına göre takılıyorlar. Ne denetim ne kanun var ülkede.

Hoş sebebi belli ya neyse...

• başkanım görüleceği üzere ÖTV indirimine gerek yok ne olursa olsun herkes zaten araç almaya çalışıyor. en kötü sıkışırsak matrahlara el atalım.

• ! 1 EYLÜL ZAMLARI ! 13 Ağustos 2021 ÖTV Matrah Güncellemesi Sonrası Fiyat Değişiklikleri
    ! 1 EYLÜL ZAMLARI ! 13 Ağustos 2021 ÖTV Matrah Güncellemesi Sonrası Fiyat DeğişiklikleriFahiş Fiyata Araç Almıyoruztwitter
    “#Arabahayaloldu artık. Vergilerden dolayı boğazımıza kadar battık.”
    https://twitter.com/Aracalmiyoruz/status/1430605759210008576?s=20
    ! 1 EYLÜL ZAMLARI ! 13 Ağustos 2021 ÖTV Matrah Güncellemesi Sonrası Fiyat Değişiklikleri
    ! 1 EYLÜL ZAMLARI ! 13 Ağustos 2021 ÖTV Matrah Güncellemesi Sonrası Fiyat Değişiklikleritwitter
    “Alacak param yok 🥺 #Arabahayaloldu”
    https://twitter.com/Memoerd1/status/1430580712978141189
    ! 1 EYLÜL ZAMLARI ! 13 Ağustos 2021 ÖTV Matrah Güncellemesi Sonrası Fiyat Değişikliklerican beytwitter
    “Bu alttakiler sayesinde #Arabahayaloldu”
    https://twitter.com/canbey80140090/status/1430586639219314700

• Arkadaşlar ÖTV indirimine uyum sağlayan araç var mı bayilerde ben kimi aradıysam bulamadan Honda ve skoda:)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.