Şimdi Ara

1 GB'lık RAM'ı 512 MB görüyor.Acil yardım lütfennnn!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte GA-8IPE1000MK anakartım var.2 adet 1'er GB'lık DDR400 dual channel Kingston RAM aldım.Bunları anakartın 4 adet olan ram yuvalarından DUAL CHANNEL kanallarına taktım bilgisayarı çalıştırdım.Başlangıçta ramlarin testi yapan bölümde ikisini toplam 1GB olarak saydı.Windows açıldıktan sonra bilgisayarımın üzerinde sağ'ı tıklayarak , EVEREST ve CPU-Z programları ile baktım.her durumda da RAM'leri 512'şer MB olarak görüyor.Bir arkadaşıma sordum bios eski ise belki ondandır dedi.İnternetten biosun F14 olan son sürümünü buldum ve biosu güncelledim.Ama yinede RAM'leri 512'şer MB olarak görüyor.RAM'lerin üzerindeki etiketlere baktım yanlış olmasın diye hiç oynama yok ve KVR400X64C3AK2/1G etiketleri var.

Sorun hakkında yardımcı olabilecek arkadaşların cevaplarını rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prohisterya -- 23 Ocak 2008; 22:02:40 >

• Ramlerdeki cip sayıları eski sdramlarde bu sorunlara yol açar cip sayısı az olan ramlari ya boardlar görmez yada yarı boyutunda görürdü bu nedenle bu ramler 128 mb 8 cip, 128 mb 16 cip vs diye ilanlanırdı.
    bu tip bir sorununuz olabilir.
  • Hocam bunları takmadan önce Kingston'un DDR400 512 MB ram'i takılıydı.O'da çip ve pin olarak 1 GB'lıklarla aynı.Ama aynen 512 MB'lık ram'i 512 MB olarak görüyor.Aralarındaki tek fark etiketleri.

Yani yeni ram'lede yaşadığım sorunun pinden kaynaklanacağını sanmam.Yeni 1 GB'lık ram'leri tek tek tüm ram yuvalarına sırayla takıp denedim, hepsinde 512 MB olarak görüyor.

Anakartın sitesinde 4 GB'a kadar desteklediği yazıyor.Kafam allak bullak oldu.Neden tam görmez neden tam görmezzz :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prohisterya -- 24 Ocak 2008; 12:03:56 >
  • memeory support list göremedim anakartın için ama yüksek ihtimalle elindeki ramlarin 1 gb olan modüllerinden takmana izin vermiyor,yani benim P35 DS4 anakartımdaki gibi yüksek mhz sınırındaki ramlarin bazen 1 gb modülü yerine 512 max kullanabilceğim yazıyor...başka ramlarle denemeni tavsiye ederim...
  • Bence o andaki çalişma hizini göstermiş olabilirmi ?
  • çalışma hızı zaten 512 olamaz,dediğim gibi yüksek ihtimalle aldığınız ramlari 1 gb modül olarak kabul etmiyor anakart
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.