Şimdi Ara

1 Lastik ortalama kaç kilogram gelir (jantsız)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
33.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kargo ile lastik alıyorum da satıcı kargoya karışmam diyor.
    15" bir lastik kaç kilogram gelir acaba ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir Lastik Kaç Kilogramdır?

Bir lastiğin ağırlığı, lastiğin boyutuna, tipine ve yapısına göre değişir. Ortalama bir binek otomobil lastiği (jantsız), yaklaşık 8-12 kilogram ağırlığındadır.

Lastik Boyutu Etkisi

Lastiğin büyüklüğü, ağırlığını büyük ölçüde etkiler. Daha büyük lastikler, daha fazla malzemeye ihtiyaç duydukları için genellikle daha ağırdır. Örneğin, 205/55 R16 lastikler yaklaşık 10 kilogram ağırlığında olabilirken, 245/40 R19 lastikler 12 kilogram veya daha fazla ağırlığında olabilir.

Lastik Tipi Etkisi

Lastik tipi de ağırlığı etkiler. Yaz lastikleri, kış lastiklerine göre genellikle daha hafiftir. Bunun nedeni, kış lastiklerinin daha kalın dişlere ve daha sert bileşiklere sahip olmasıdır.

Lastik Yapısı Etkisi

Lastiğin yapısı da ağırlığını etkiler. Çeliği telli lastikler, radyal lastiklere göre genellikle daha ağırdır. Bunun nedeni, çelik telli lastiklerin daha fazla çelik içermesidir.

Diğer Lastik Türleri

Binek otomobil lastiklerinin yanı sıra, kamyon lastikleri ve tır lastikleri gibi diğer lastik türleri de vardır. Bu lastikler, binek otomobil lastiklerinden çok daha ağırdır.

Bir kamyon lastiği yaklaşık 20-40 kilogram ağırlığında olabilirken, bir tır lastiği 100 kilogramın üzerinde ağırlığında olabilir.

Lastik ağırlığı, aracınızın yakıt verimliliğini, yol tutuşunu ve sürüş kalitesini etkileyebileceğinden, lastiğinizi seçerken ağırlığı da göz önünde bulundurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güncel
  • sizde kargosu içinde olan bi yerden alın ortalama lastik başına 6 kilo falandir toplam 24 kilo kargo bayağı ücret ister. Ebat i yer kapladığından ücret yükseliyor. Bilginiz olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beYdeNbeY

Arkadaşlar kargo ile lastik alıyorum da satıcı kargoya karışmam diyor.
    15" bir lastik kaç kilogram gelir acaba ?

dosya gönderdim mng kargo ile istanbuldan ankaraya 20 tl istedi dedim bu nası iştir görevli dediki kücük olunca pahalı gönderiyoruz mantık hatası var bu işte...

enj sonunda 15 liraya gönderdi mng kargo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.