Şimdi Ara

1) Mühendislik Yorucu Bir Meslektir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
4
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buraya ara ara gelip mühendislik, mühendislik okumak konularındaki düşüncelerimi yazacağım. Bu da ilk konum. Elektrik-elektronik, Bilgisayar ve Makine bunları derken referansım olacak. Jeoloji mühendisleri için dediklerim geçersiz olabilir.

Evet, mühendislik yorucu bir meslektir. Kendini geliştirmek, güçlü bir profil oluşturmak, her zaman güncel kalabilmek bu mesleğin hayat damarlarıdır. Mesleğinizi ne kadar severseniz sevin, bu bir yerden sonra güç gelmeye başlayacak. Diğer mesleklerde kendinize kişisel beceriler, artılar katmak mesleğin ekstraları olacak; ama mühendislikte tam da merkezinde yer alacak bu şey. Öğrenciyken, yeni mezunken CV doldurmak için koşturacak, çok enerji sarf edeceksininiz.

Okulda büyük bir elekten geçeceksiniz. İyi bir okuldaysanız ülkedeki en ağır eğitime tabi tutulacaksınız. İlgi alanlarınız olmayacak, olamayacak. Tek odağınız dersleriniz, zaman kalırsa da CV dolduracak şeyler olacak. Ders yükünün altında ezilmek çok büyük bir kesimin kaderi olacak. Birçokları artık o kadar büyük hedefler koyamayacak kendine. Çünkü kendini başarısız hissedecek. Kaçınılmaz son onları ilk sene bulmazsa, ikinci sene bulacak; ikinci sene bulmazsa üçüncü sene bulacak.

Mezun olacaksınız.
    Uzun bir prekaryalık yaşayacaksınız. Azimli, meslek tutkusu yüksek karakteriniz yerini daha küçük hedefler peşinde koşan üniversiteye girerken sahip olduğunuz o uçuk kaçık hedeflere gülebilen bir insana bırakacak.

Bu meslek sizi yoracak. Ve yorulmak her zaman keyifli olmayacak.

'Doktor olmak yerine iyi ki mühendis olmuşum' diyecekseniz soranlara. Tabi inanırlarsa.

• düşüncelerinize saygı duyuyorum ancak sizin sevememeniz veya bu meslekte/mesleklerde yorulmanız başkasının da bunları yaşayacağı anlamına gelmiyor. ben mesela adım gibi eminim ki kazandıktan sonra elbette çok yorulacağım, bazen(tahminen sık sık) kazandığım güne lanet edeceğim belki ama sorulduğunda göğsümü gere gere iyi ki doktorluk yerine mühendislik yazmışım, mühendis olmuşum diyeceğim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doktorluk kolay mı sizce peki? Okurken neredeyse her gün tekrar yapmak zorundasınız çünkü o bilgileri başka türlü ezberlemenin yolu yok, mezun olduktan sonra (daha fazla para istiyorsanız) TUS'a çalışmanız lazım ki o sınavı araştıran kişiler nasıl bir şey olduğunu biliyor. Ayrıca doktorluk yaparken her gün insanlarla uğraşacaksınız ve hepsine de yardım etmek zorundasınız. Her türden varlık hastanız olabilir, ona "sana bakmak istemiyorum" diyemezsiniz. Maaşı güzel fakat buna değer mi bilemiyorum.
  • Tıp saten beleş

• Bekçilik en iyisi valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Azimli, meslek tutkusu yüksek karakteriniz yerini daha küçük hedefler peşinde koşan üniversiteye girerken sahip olduğunuz o uçuk kaçık hedeflere gülebilen bir insana bırakacak. "

Evet başlıyor yavaş yavaş. Böyle olacağını öngörmüştüm gerçi.
  • görende mühendislik okuyanlar 7/24 ders calisiyor skill kasiyor sanacak birak bu ayaklari ben en iyisinde de en kotusunde de egitim aldim öğrenci profili hep ayni yan gel yat osman

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: knitta

düşüncelerinize saygı duyuyorum ancak sizin sevememeniz veya bu meslekte/mesleklerde yorulmanız başkasının da bunları yaşayacağı anlamına gelmiyor. ben mesela adım gibi eminim ki kazandıktan sonra elbette çok yorulacağım, bazen(tahminen sık sık) kazandığım güne lanet edeceğim belki ama sorulduğunda göğsümü gere gere iyi ki doktorluk yerine mühendislik yazmışım, mühendis olmuşum diyeceğim.
    Öncelikle diğer seviyesiz yorumların yanında yaptığınız bu seviyeli yorum için teşekkürler.
    Bisiklet sürmeyi sevebilirsiniz, en sevdiğiniz aktivite olabilir bisiklet sürmek. Ama günde 16 saat süremezsiniz. Yorulursunuz. Zihniniz tıpkı bedeniniz gibi yorulur. Ve o yorulma noktasından sonra sevginin hızla azalacağı, belki yok olacağı ortada.
    Bu mesleği diğerlerinden ayıran da zihninizi hep dinç tutmanız gerektiği. İddiam şu ki bu özelliği itibariyle daha yıpratıcı, daha yorucudur mühendislik.
    Başarılar dilerim.

• themontana kullanıcısına yanıt
    Bir işi çok seversin ama her an sevmek zorunda değilsin sevgini azaltacak zorluklar yaşanacak illaki sonuçta. Ben de diğerlerine göre biraz daha zorlanılacağı taraftarıyım sizin dediğiniz gibi. Her meslek kendi içinde zor tabii ama birçok meslek bu kadar kişiye bağlı değildir herhalde. Her şey sana kalmış bir şey bilmen yetmiyor üretmen öne çıkman gerekiyor. Özel sektör sonuçta kendini iyi ifade eden öne çıkan üste çıkar

• Kısa bir özet:
    "Hedefinize ulaştığınızda anlarsınız ki istediğiniz o değil,onun hayalidir."

• quote:

Orijinalden alıntı: helloworldimme

Bir işi çok seversin ama her an sevmek zorunda değilsin sevgini azaltacak zorluklar yaşanacak illaki sonuçta. Ben de diğerlerine göre biraz daha zorlanılacağı taraftarıyım sizin dediğiniz gibi. Her meslek kendi içinde zor tabii ama birçok meslek bu kadar kişiye bağlı değildir herhalde. Her şey sana kalmış bir şey bilmen yetmiyor üretmen öne çıkman gerekiyor. Özel sektör sonuçta kendini iyi ifade eden öne çıkan üste çıkar
    Bir şey bilmek ve üretmek arasındaki ilişki diğer mesleklerde oldukça doğrusal. Yani bir şeyi bilirseniz hizmet/ürün üretebilirsiniz. Ve bilgiyle ikincisini üretmek de işten değildir.

Ama bu tarafa geldiğinizde bilmek(öğrenmek) ile üretmek arasında gidip gelen baş döndürücü bir süreç var. Bu ikisi birbirini kovalarken yorulmamak elde değil.

Diye düşünüyorum.

• Gercekten seven, isteyen, tutkulu olan ve caliskan olan icin kotu degil, ama gercekten yorucu, oyle ki isten gelip hicbir sey yapmadan sadece duvara bakmak istedigin bir ruh halinde iken yine bilgisayar karsisina gecip, kendini gelistirmek icin didinip, internetten dersler izleyip projeler yapman gerekiyor.

Ben secimimden memnunum, buradaki gercekten tutkulu olan arkadaslarin da sevecegini dusunuyorum, ama ozellikle kendi mezun oldugum bolum olan bilgisayar muhendisliginden bahsederken gencler o kadar abartili pozitif ki, gerek calisma sartlari, gerek hayat tarzi, gerek maaslar olsun, diyorum ben baska bir is mi yapiyorum acaba?

İngilizcem iyi, matematigim iyi, okumus oldugum okullar iyi, mezun olur olmaz is bulan az insandan biriyim ulke genelinde bakarsak, ama yine de liseli arkadaslarimin bahsettigi gibi bir ruya, harika bir sektor kesinlikle gormuyorum.

Ne yapacaginizi, sizi nasil bir hayat bekledigini dusundugunuzu soyleyin, tartisalim isterseniz. Yazacak olursaniz ozel mesaj atmayin, buradan yazin lutfen.

• iş var ince ince hesaplayip yazıyor çiziyor kafa patlatıyor yırtıp yırtıp atıyor(bkz mimar,tasarımcı,argeci) iş var elinde bir kumanda kalibrasyonu cihaz ile test ediyor standartları sağlıyorsa onaylıyor sağlamıyorsa ayırıyor(kalite kontrolcü testçi) seçimini yap tarafını seç
  • nobody:
    themontana:1) Mühendislik Yorucu Bir Meslektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Gercekten seven, isteyen, tutkulu olan ve caliskan olan icin kotu degil, ama gercekten yorucu, oyle ki isten gelip hicbir sey yapmadan sadece duvara bakmak istedigin bir ruh halinde iken yine bilgisayar karsisina gecip, kendini gelistirmek icin didinip, internetten dersler izleyip projeler yapman gerekiyor.

Ben secimimden memnunum, buradaki gercekten tutkulu olan arkadaslarin da sevecegini dusunuyorum, ama ozellikle kendi mezun oldugum bolum olan bilgisayar muhendisliginden bahsederken gencler o kadar abartili pozitif ki, gerek calisma sartlari, gerek hayat tarzi, gerek maaslar olsun, diyorum ben baska bir is mi yapiyorum acaba?

İngilizcem iyi, matematigim iyi, okumus oldugum okullar iyi, mezun olur olmaz is bulan az insandan biriyim ulke genelinde bakarsak, ama yine de liseli arkadaslarimin bahsettigi gibi bir ruya, harika bir sektor kesinlikle gormuyorum.

Ne yapacaginizi, sizi nasil bir hayat bekledigini dusundugunuzu soyleyin, tartisalim isterseniz. Yazacak olursaniz ozel mesaj atmayin, buradan yazin lutfen.
    hocam özel değilse ne üzerinde çalışıyorsunuz?

yani çalıştığınız yer, hangi sektöre, ne gibi çözümler üretiyor.

• Görüşüm: mühendislikte ne kadar ağır dersler olursa olsun hepsi beyni aktif olarak kullanmamızı sağlıyor ben fizik düşkünü birisiyim şu ana kadar bütün kitapları bitirmişimdir. Ve en son hangi denemede fiziği fullemedim hatırlamıyorum bile. Ama tıp, hukuk gibi alanlarda sadece yapbozu birleştirmemizi isterler. Sayfalarca ezber ve birleştirme. Genel olarak bu ve bence beyni pasif olarak çalıştırdığı için daha çok yormasada daha çok sıkıyor. Ben çok az insanın mühendisliği bıraktığını duydum. Kuzenim cerrahpaşa 5'te ve şu ana kadar düzinelerce kişi bırakmış bölümü. Mühendislikte kendine katarak gelişiyorsun ve hep en üste çıkabilme umudun var ki var olan azmin kaybolmamasını sağlar. Tıpta ise araştırmacı değilseniz sivrilmeniz çok ama çok zor. Kendinizi ne kadar geliştirebilirsiniz ki. Mühendislikte sabah 8 akşam 5 çalışırken tıpta günlerce nöbete kalmak zorunda kalabilirsiniz. Mühendislik yorucu Bi meslek evet ama tıp yıpratıcıdır.

• AttOS A kullanıcısına yanıt
    tus için de 45 üstü alırsan uzmanlıklara girebiliyorsan yani uzmanlık için fazla zorluk yok sonuçta doktor oluyorsun istersin hastaların az olduğu hatta hiç olamadığı yerler de var preklinik radyoloji gibi yerler ya da daha az yerler de var onlarında maaşları tatmin edici yani her insana göre bir bölümü var bence seçilebilir
  • NEPENTHEnd kullanıcısına yanıt
    o bırakma işi de fakültedeki kişi sayısı ile oranlarsak mühendislik daha fazla bırakanlar var iyi yerler için en azından öyle

tıpa geçen
    http://oidb.ankara.edu.tr/wp-content/uploads/sites/91/2019/09/yerlistek1.pdf
  • themontana kullanıcısına yanıt
    Buyuk telekom sirketlerinin arama, sms ve data aktariminin en optimal, kaliteli ve hizli "routing"inin yapilmasini saglayan bir uygulama uzerinde calisiyoruz. Kendi aralarindaki anlasmalari, belli numaralarla baslayan ya da belli numara patternlari iceren numaralarin operator bazli engellenmesi, sirketlerin kendi aralarinda anlasmasi ve ne kadar kar sagladigi vs onlarca ozelligi gercek zamanli takip edip ayarlayabiliyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.