evdeki 2. bilgisayar internete bağlı olduğu sürece benim bilgisayarımda dakikada en az 1 kere bağlantı problemi yaşanıyor dns problemi olarak karşıma çıkıyordu önceleri. yani internetten faydalanamıyorum. başka aygıtlar bağlıyken problem yok sadece o bilgisayar bağlıyken problem oluyor. bugünde bu uyarı çıktı karşıma şimdiye kadar kimse çözemedi bunu yardım edebilecek var mı?
pc'lerin otomatik ip almasını sağlayın. ip'yi elle verirken iki cihaza da aynı ip verilmiş sanki.
OCP Türkiye
kullanıcısına yanıt
ne yazık ki otomatik.
Elle ip vermeyi denediniz mi?
OCP Türkiye
kullanıcısına yanıt
onuda denedim elle verip çakışmaması için de deneme yaptım ama sonuç vermedi. tekrar otomatik yaptım. iplere bakıyorum o anki bağlantılarda ipler aynı görünmüyor fakat yinede problem çıkartıyor. bu sadece iki bilgisayar arasında bu şekilde ona anlam veremedim. başka cihazlar ve bilgisayarlar kendi aralarında sorun çıkarmıyor yanılmıyorsam.
Ağ topolojisi nasıl, modem ve bağlantılar hakkında detay verebilir misiniz?
OCP Türkiye
kullanıcısına yanıt
ben kablo ile bağlanıyorum çoğunlukla hiç bir sıkıntı olmuyor o bilgisayar kapalı iken. diğer bilgisayar ise kablosuz bağlanıyor. mobil cihazlarda genellikle bağlı. sadece o bilgisayar açıldığında bağlantıdan faydalanamıyorum. mesela 1 dakikalığına geliyor internet sonra tekrar gidiyor o şekilde devam ediyor 1 dakika bağlantı var 1 dakika yok.
Sorun DHCP server görevi yapan modeminizle ilgili olabilir, başka modemle denediniz mi?
Sorun yaşadığınız cihazın ilgili ağ kartını aygıt yönetcisinden kaldırıp (silmek değil. sadece sürücüyü kaldırmak) sonrasında restart yaptırın makinayı. Bazen böyle problem çıkabiliyor ben bu şekilde aşıyordum.
2 ayrı modemle denedim aynı sonuç.
Bu dediğinizi her sorun yaşadığımda tekrar mı yapacağım?
quote:
Orijinalden alıntı: [Zigot]#Mercimek
2 ayrı modemle denedim aynı sonuç.
Bu dediğinizi her sorun yaşadığımda tekrar mı yapacağım?
Hayır, sadece 1 sefer yapmanız yeterlidir.
Windows'un Aygıt Yöneticisini kullanarak Ağ kartınızın driver güncelleştirip gerekirse yazılımını kaldırıp tekrar yüklerseniz. Konu ile ilgili olarak problem ortadan kalkabilir.
Saygılarımızla TP-LINK TURKIYE
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme