Şimdi Ara

1.şıkkı anlamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.şıkta atom numarasını nasıl anladık , ayrıntılı anlatırmısınız lütfen
     1.şıkkı anlamadım

• KARDEŞ yaptıkları bileşiklerden dolayı x ile y aynı grupta ama erime Noktası KY nin daha büyük olduğu için Y daha elektronegatif yani daha üstte yer alır (Yukarıdan aşağı azalır ametallerde) yani X in atom numarası daha büyük olacak umarım anlatabildim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baelish B kullanıcısına yanıt
    bağın sağlamlılığı elektronegatiflilikle mi ilgili atom çapıyla mı ilgili?mgO ve cao bileşiklerinin sağlamlılığına bakaarken mg ve ca atomunun çaplarını kıyaslıyoruz bu soruda neden y ve x in atom çapını değil elektronegatifliğini kıyasladık
  • Ametallerde elektronegatiflikle çap aynı bağlantılı zaten atom Çapı arttıkça yani Yukarıdan aşağı inerken elektronegatiflik azalıyor .Aynı Kapıya çıkıyor anlayacağın metallerde de aynı şekilde ama kimyada her zaman istisnalar olur onları da bilsen iyi olur

ben bir türlü anlayamıyorum , bişeyleri yanlış mı öğrendim acaba bakarmısın .
    KY nin iyonik sağlamlığı NaX ten büyük diyorum .
    elektronegatiflikle sağlamlık ters orantılı olduğu için (çünkü ders videosunda hoca MgO nun iyonik sağlamlığı CaOdan fazla ,iyonik bağ karakteri küçük dedi) KY nin elektronegatifliği daha azdır .
    y nin elektronegatifliği daha küçükttür.elektronegatifliği küçük olanda grupta alttadır dedim . kafam karıştı iyice
  • feyzanr F kullanıcısına yanıt
    Feyza sen en iyisi bunu hocana sor Detaylı bir şekilde anlatsın sana buradan olmuyor anlatamıyorum tam olarak ne demek istediğimi

peki , teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.5 satır aralığı nedir?
    16 yıl önce açıldı
    0 herşeye tam mı bölünür
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne demek ben teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.