Şimdi Ara

1 Tane Kolay Mat1 Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     1 Tane Kolay Mat1 Sorusu 1 Tane Kolay Mat1 Sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgitec -- 2 Mart 2014; 14:24:35 >

• 1. soruhttp://www.sketchtoy.com/59388640
    2. soruhttp://www.sketchtoy.com/59388661 sanırım böyle
    3. soru çıkmam lazım gelirsem yapılmamış olursa yaparım :)
  • Teşekkürler hocam 3.soruyu ben yaptımda baya uzun uzun oldu bu yoruma eklıyorum 3.soruyu tamamen açmadan yapabılecek cıkar ve çözümü yazarsa cok ıyı olur :D
     1 Tane Kolay Mat1 Sorusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: firating

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar
     1 Tane Kolay Mat1 Sorusu 1 Tane Kolay Mat1 Sorusu

Formul ezberleme diye yaziyorum 2 .soruda eger 1den 137ye kadar olsaydi toplam 137 sayi olurdu sende 9dan basliycaksin yani 8 sayiyi cikaracaksin simdi 129tane sayi var yani 1den 129a kadar dahil olmak uzere fakat tek sayi ile baslamis dizi bitiside tek sende soyle dusunceksin sayi eger 128 e kadar olsaydi 128 sayinin sadece yarisi tektir ama 129da varmis 64+1=65

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam onu yukardaki arkadaşda çözdü teşekkürler bu yeni attığım soruya ne diyosun? kolay yolu varmı ben komple acarak yaptım
  • quote:

Teşekkürler hocam 3.soruyu ben yaptımda baya uzun uzun oldu bu yoruma eklıyorum 3.soruyu tamamen açmadan yapabılecek cıkar ve çözümü yazarsa cok ıyı olur :D
     1 Tane Kolay Mat1 Sorusu

İfadeyi 6 ile carpsana bisey cikmassa bakarim sonra kahvalti yapcam hadi selametle

• quote:

Teşekkürler hocam 3.soruyu ben yaptımda baya uzun uzun oldu bu yoruma eklıyorum 3.soruyu tamamen açmadan yapabılecek cıkar ve çözümü yazarsa cok ıyı olur :D
     1 Tane Kolay Mat1 Sorusu

(1+3+5+....+19)/2 + (2+4+6+8+...+18)/3 ten çıkar cevap hocam. Terim toplamı formülünü uygula üst taraflarda...

Edit: 80 çıkıyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pedrik -- 2 Mart 2014; 14:38:21 >

• evet 80 çıkıyor hocam :D teşekkürler o yöntem iyiymiş ben açarak yaptım 1 den 19a 2 3 2 3 diye baya zaman aldıda ondan sordm :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.