Bildirim
1 tane momentum sorusu yardım
KabelDirekt – 15m – Ethernet Kablosu, Ağ Kablosu, LAN – 0,25-30m arasında mevcuttur (Gigabit Ağlar için Fiber Hızı, RJ45 ile Switch/Router/Modem, siyah/mavi) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B018M7BC4K
9 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
p=mv
p=mat
p=mFt/m
p=Ft
tler eşit se p1/p2=f1/f2=2/3 -
Burada cismin hareket doğrultusunda etki eden bileşene bakmamız gerekiyor, bu da yatay (x) bileşenidir. Soldaki cisme etki eden F(1) kuvvetinin yatay bileşeni 2 birim (2F' olsun.), sağdaki cisme etki eden F(2) kuvvetinin yatay bileşeni 3 birim (3F' olsun.) oluyor.
Bir cisme etki eden itme o cisimdeki momentum değişimine eşittir.
∆P = I = F.t
P(1) = I(1) = 2F' . t
P(2) = I(2) = 3F' . t
P(1) / P(2) = 2/3 olur. -
ya ben olayı başka türlü sandım
Sadece yatayda hareket etmez diye düşündüm mesela örnek masanın üstündeki silgiye bu kuvvetler uygulanmış gibi düşündüm.Teşekkürler...
Ama yatay düzlemde hareket ettiğini belirtmesi gerekirdi -
quote:
Orijinalden alıntı: Benigördübeyler
ya ben olayı başka türlü sandım
Sadece yatayda hareket etmez diye düşündüm mesela örnek masanın üstündeki silgiye bu kuvvetler uygulanmış gibi düşündüm.Teşekkürler...
Ama yatay düzlemde hareket ettiğini belirtmesi gerekirdi
x yatay y düşey almak gerekir belirtmemiş ise. eğer z yoksa (3.boyut) x ve y her zaman 2 boyut belirtir. örn karmaşık DÜZLEM, koordinat DÜZLEMİ
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X