Şimdi Ara

1. ve 2. viteste dip gaz yapmak zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geniş bulvarlarda bazen bomboş olunca gaza gelip ışıktan kalkarken falan vectra ile dip gaz yapıyorum. Gençlik hevesi işte
    Yalnız bir zararı olur mu motora bilmeden yapıyorum, zararı varsa yapmam artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 14 Temmuz 2014; 23:03:27 >

• Deviri çok fazla yükseltmessen ve bunu alışkanlık haline getirmessen fazla yakıt yakmaktan başka bi zararı olmaz
  • En cok zarari bostayken verirsin. Kol cikabilir. 1 kalkis vitesidir bilindigi gibi. Fazla zorlamamak lazim. Yuksek viteslerde sorun cikarma olasiligi daha azdir. Ama cok sik yapmamak lazim. 4u bilmemde catt diye bende ikiye atiyorum bazen. O ivmelenme cok guzel oluyor. Tabi sollamalarda falan. Fakir arabasi bizimki anca 2yle tatmin oluyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

En cok zarari bostayken verirsin. Kol cikabilir. 1 kalkis vitesidir bilindigi gibi. Fazla zorlamamak lazim. Yuksek viteslerde sorun cikarma olasiligi daha azdir. Ama cok sik yapmamak lazim. 4u bilmemde catt diye bende ikiye atiyorum bazen. O ivmelenme cok guzel oluyor. Tabi sollamalarda falan. Fakir arabasi bizimki anca 2yle tatmin oluyoruz

2 de zehir gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

En cok zarari bostayken verirsin. Kol cikabilir. 1 kalkis vitesidir bilindigi gibi. Fazla zorlamamak lazim. Yuksek viteslerde sorun cikarma olasiligi daha azdir. Ama cok sik yapmamak lazim. 4u bilmemde catt diye bende ikiye atiyorum bazen. O ivmelenme cok guzel oluyor. Tabi sollamalarda falan. Fakir arabasi bizimki anca 2yle tatmin oluyoruz

2 de zehir gibi

aynen bizim araçta öyle. 2 de hızlandın hızlandın. 3 e atınca sanki 5 de gidiyomuş gibi hissiyat veriyor

• Bişey olmaz tarfiği tehlikeye atmadığın sürece yap.Bende işin koşuşturmasından dolayı bügün LPG'li Logan'ı Kesiciye sokarak 4-5 saniye gittim millet aval aval bakıyor.1.6 86 HP olduğu için Motorun sıkıştırma oranı düşük bu nedenlede Ses olarak diğer 1.6 Atmosferiklere göre daha doyurucu sesi var. 6000 Devir civarı gerçekten beklenmedik bi ses çıkıyor.Bazen giderken debriyajı kökleyip gaz pompaladığım oluyorZaten iş amaçlı kullandığımız bir araç eşşek gibi kullanıyorum.Lastikleri yeni almış olmasaydım Burnout video'su çekip Youtube'a atıcaktım ama Lastiklere acıyorum arabaya değil.
  • Baskı balata kaçırmıyorsa hç bi sorun olmaz.zararı olsaydı kesiciyi koyarlardı 4bin devire.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Motor soğukken yapma ve çokta alışkanlık haline getirme bişe olmaz..
    Kesici diye bişey var motoru korur

• quote:

Orijinalden alıntı: elegance883

Motor soğukken yapma ve çokta alışkanlık haline getirme bişe olmaz..
    Kesici diye bişey var motoru korur

+1 soğukken yaparsanız motor bloğu çatlayabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.