Şimdi Ara

1. viteste gelen tuaf ses :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hyundai marka aracımın (96 model) 1. viteste özellikle araba soğukken bi vınıltı sesi geliyor. Araba ısınınca bu ses azalıyor. Boşta ses yok vites yükselttikçe ses azalıyor. BAyır aşağı inerken 1. vitese taktığımda ses çok belirgin oluyor. Birkaç tamirciye götürdüm aracı fakat sesi çıkarttırmayı beceremedim. Ses çıkmayınca ustalar da anlayamadı. Rot veya şanzuman ya da tekerlek rulmanlarından geliyor olabilir diye düşündüm. Birda sizlere sorayım dedim.

• Rulmanlardan olamaz, öyle olsa hızlandıkça artardı
  • mantıklı.
  • Arkadaşım bence senin ses şanzumandan geliyor. Bu yağla ilgilide olabilir diyeceğim ancak. Yokuş aşağı yapması ilginç. Birde boşta iken yani dbriya
  • rolantide çalışırken ses geliyosa debriyaj bilyası dağılmış olabilir
  • SORUN 1. VİTES DİŞLİSİNDE...
  • bencede sorun 1. vites dişlisinde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. ve 2. viteste ıslık sesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorun 1.vİtes diŞlisinde arkadaşLarında dedi gibii diğer karşıLığıyLa bağdaşmayabiLir...........
  • bende mazda 626 1990 var.
    yokus asağı 4 ncu viteste ayağımı gazda cekince car car car diye şanzımandan yada debriyajdan ses geliyor arkdaşlar. yağ full dişlimi arızalaı acep bir bilene soralım yahu.. tşk.ler..
  • bence bir sorun yok..şanzıman yapısından kaynaklanıyor..denemek için şu işlemi yapın..1.viteste yokuş aşağı inerken sesi duyduğunuz anda debriyaja basın...ses kesiliyor mu?vites boşta olsa bile küçük viteslerde şanzıman dönmeye devam eder ve bir uğultu sesi normaldir...
  • ugultu değil. car car car car devamlı. ayağımı gazdan cekince devir 2000 in altına inince.sadece 4 ncu viteste. dısardan başka araçlarda bile duyuluyor. bilyemi dağıldı acaba.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusuf_alp

ugultu değil. car car car car devamlı. ayağımı gazdan cekince devir 2000 in altına inince.sadece 4 ncu viteste. dısardan başka araçlarda bile duyuluyor. bilyemi dağıldı acaba.?

sizin için yazmamıştım mesajı..konuyu açan arkadaş için yazmıştım..sizinki bir arıza gerçekten..4.vites dişli arızası sizinki..şanzıman indirilecek ve ilgili dişli değiştirilecek...
  • tşk.ler pahalı bir işe benziyor . zaten 90 bitene kadar devam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusuf_alp

tşk.ler pahalı bir işe benziyor . zaten 90 bitene kadar devam.

evet sen dişliği değiştir kesin çözülür...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.