Şimdi Ara

Astra H - Önden gelen garip ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
16.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracı çalıştırıp gittikten bir 500 metre sonra başlayan, sanki metal metale sürtüyormuş gibi bir ses geliyor. Biraz geçtikten sonra ses kayboluyor. Sanırım araç ısınınca bir şekilde gidiyor. Ses kaydı aldım, link aşağıda.

Bugün 3 tane ustaya gösterdim, kaydı dinlettim. Haklı olarak biz duymadan bir şey diyemeyiz diyorlar. Şöyle genel olarak baktıklarında da görünürde birbirine sürtmesi muhtemel parça göremediklerini söylediler.

https://www.youtube.com/watch?v=RPAvlCqj4Fk

kulaklıkla daha iyi duyabilirsiniz. Rüzgar sesinin arkasından geliyor. Özellikle 15. saniyeden sonra daha net duyuluyor.

Sizce ne olabilir? Daha önce böyle bir ses duyan var mı? Ben şanzımandan şüpheleniyordum, ancak ustalar öyle olsa sesi hep yapardı diyor...

Araç modeli: Opel Astra H - 2009 - 1.3 CDTI Easytronic

• Zincir sesi olabilir mi acaba, triger zinciri bakımı yapıldımı aracın o eskidiğinde bu sesi yapabiliyor aoğuk motorda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trigger zinciri değişti mi bilmiyorum ama büyük ihtimal değişmedi. Ben 116'da aldım, şimdi araç 124.000 km'de. Kaç kilometreye gelince değiştiriliyor genelde?
  • Tavandan kopup suya düşmüş yuksek gerilim kablosu gibi bi ses.

- fren balatan bitmis olabilir mi? Diske surtuyor olabilir. Isininca da geciyordur. Diskten geldigi kesin

• Bilya sesine benzettim ısınınca geçiyo dimi triger ve v kayışı bilyalarını kontrol ettirin

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Tavandan kopup suya düşmüş yuksek gerilim kablosu gibi bi ses.

- fren balatan bitmis olabilir mi? Diske surtuyor olabilir. Isininca da geciyordur. Diskten geldigi kesin

Fren balatası normal diyorlar. Ustanın biri kaldırdı aracı baktı disklerde sürtme izi yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Bilya sesine benzettim ısınınca geçiyo dimi triger ve v kayışı bilyalarını kontrol ettirin

Evet, araba biraz gidince, ısınınca geçiyor. Bilyadan olaibilir mi dediğimde birisi öyle olsa sesi hep yapardı dedi ama bilmiyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Motordan Gelen Garip Ses?
    5 yıl önce açıldı
    citroen c5 arkadan gelen ses
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • V kayışı Gergi bilyasından kaynaklanabilir. Ve her zaman yapmaz bu sesi. Daha yeni başıma geldi. Özellikle motor soğukken daha çok oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gergiden gergiden ben size bir akıl veriyim evde sapı büyük ucu uzun tornavida varsa v kayışının olduğu bilyalara dayayın kulağınızıda sapına koyun belki çok azda olsa bu sesi duydugunuz gergiyi değiştirin. Yoksa ustalar ile uğraşır durursunuz herkes başka bişey der. En adam akıllısı strataskop almak araba için özel yapılmışı var.
  • başka ustaya sorun.bana da fren balatası gibi geldi.1.5 sene astra h kullandım ciğerini bilirim bu arabanın.
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum. Bugün V kayışı gergi bilyesini değiştirtdim. Sorun hala devam ediyor. Çözebilen varsa paylaşırsa sevinirim.
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm. Sinop karasu oto Murat usta sesin şanzıman bilyalarından geldiğini tespit etti. Kapaktaki üç rulman değişti. Metal çapağı bilya yataklarına sarmış. Araç daha 80 binde. 3 rulman 300 TL, işçilik yağ dahil 800tl, 1100 tl ödedim. Daha uygun fiyata da yaptırılabilir. Ben SİNOP da yaptırdım.

• akin57 kullanıcısına yanıt
    Vay be. 2011 de sıfır aldığımız 1.3cdti easytronic astramızda aynı ses 2-3 senedir var birebir aynı. Ve hiç sıkıntı yapmadı önemli bir şey ise neden bu zamana kadar ses dışında bir zararı olmadı araç 110.000 de.
  • Merhaba aynı ses aracımda mevcut sorunu nasıl çözdünüz

• konu guncellıgını yıtırmıs ama. var mı sorunu nasıl çözdüğünü anlatacak ?
  • 2011 model 115.000 13.cdti otomatik astra h ayni sorunu yapti sesin nereden geldigini ustaya gostermek icin araci serviste birakmak lazim soğukken yapiyor 10 dak sonra kayboluyor çözemedim sorunu

• Konuyu hortlatmak gibi olacak ama aynı sorun aynı ses 3 yıldır benim araçta da var. Net bir çözüm bulan arkadaş varsa lütfen söylesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: FOREVERFORYOU

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama aynı sorun aynı ses 3 yıldır benim araçta da var. Net bir çözüm bulan arkadaş varsa lütfen söylesin.
    şanzıman yağı değişimi ya da şanzımanda 3 rulman değişimi ile çözülmüş sorunlar. bilya sürtme sesi ya da bilyaların çapaklanması da denilmiş yukarıda. ilgili videonun altında da sorunu çözenler olmuş

• nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Güncelleyeyim araç 168binkm de hala bizde hala ses yapıyor ve hala hiç bir sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

Güncelleyeyim araç 168binkm de hala bizde hala ses yapıyor ve hala hiç bir sorun yok.

Konu hortlatmak gibi oldu ama bgn de bende başladı ses kayış sesi gibi siz çözüm bulamadınız mı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.