Şimdi Ara

10, 14 BİN TL ARASI AİLE ARABASI TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bütün dh ye selamlar.birçok seçenek var yeni model az donanımlı araç yada eski model daha fazla donanımlı araç seçmek zorundayım yeniden kastım 2005 civarı :) sizde hangisini yapmalıyım yeni dacia,clio mu? eski corolla gli,focus,mondeo mu karar veremedim açıkcası.bu konuda tecrubesi olan arkadaşlardan yorumlar bekliyorum.tamam param az ama az parayla iyi arabaya binilmezmi?binilirse başıma neler gelir?hangi modelleri tavsiye edersiniz vakit ayırdığınız için teşekkürler değerli yorumlarınızı bekliyorum.

• Binilir niye binilmesin araştırıp temizini bulduktan sonra. Bak ben imzamdaki aracı alalı bir ay oldu, aynı ikilemi ben de yaşamıştım almadan önce. Sana da Primera, Carisma, S40, Mondeo, Vectra, Laguna ve 626 tavsiye ederim. Aynı paraya sırf bir kaç yaş genç diye daha az sağlamlık-konfor, dar iç mekan ve düşük kalite malzeme tercih etme derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

Binilir niye binilmesin araştırıp temizini bulduktan sonra. Bak ben imzamdaki aracı alalı bir ay oldu, aynı ikilemi ben de yaşamıştım almadan önce. Sana da Primera, Carisma, S40, Mondeo, Vectra, Laguna ve 626 tavsiye ederim. Aynı paraya sırf bir kaç yaş genç diye daha az sağlamlık-konfor, dar iç mekan ve düşük kalite malzeme tercih etme derim.
    Kafayı yiyeceğim bende.. scanic tarzı bir aile arabası bakıyorum.. mazda 626 1993 hb var şuan bende herşeyi güzel bi sıkıntımda yok ama scenic manyaklığı tuttu bende.. ama aracı satamıyorum.. takasa koydum bir siteye tık yok.. aracımı satamıyorum.. 5.000 tl. ye kadar da üst verebilecek durumdayım bakalım ne olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: srkntzl

Kafayı yiyeceğim bende.. scanic tarzı bir aile arabası bakıyorum.. mazda 626 1993 hb var şuan bende herşeyi güzel bi sıkıntımda yok ama scenic manyaklığı tuttu bende.. ama aracı satamıyorum.. takasa koydum bir siteye tık yok.. aracımı satamıyorum.. 5.000 tl. ye kadar da üst verebilecek durumdayım bakalım ne olacak...

Alıntıları Göster
    Bana göre eski arabalar daha kaliteli ama çok da eskiye gitmemek gerekiyor tabi. KM'si düşük, garaj arabası olursa 90 modele kadar bile araba alabilirim ama bulmak çok çok çok zor. Bu yüzden 2000 model üzeri, temiz araçlarda yoğunlaşmak lazım. Temiz olursa '97 gibi de olabilir. Bütçene uygun önerebileceğim araçlar:

Mitsubishi Carisma: Donanımlı bir araç, Japon.
    Mazda 323: Donanım orta seviye, Japon, Mitsu'dan daha dayanıklıdır. 626'nın motoru büyük, sana gelmez.
    Kia Rio: Fiyatına göre donamlı olur yine, yeni istersen Picanto var ama çok küçük bir araba ve ekonomi için iyi olur.
    Hyundai Accent ve Elentra: Milenyum kasalar iyidir, pek donanım olmaz; Elentra daha büyük bir araç ama motoru da yer paranı.
    Honda Civic: Hoşuna gidiyorsa listende olabilir, beğenmezsen ele. Fiyatına göre modeli eski ve donanımı düşük olabilir. Piyasasını pek bilmiyorum.
    Fiyat Marea: Bence fiyat / donanım / ekonomi / konfor olarak en iyi araç. Mutlaka incele ve araştır.
    Alfa Romeo: Ruh sahibi bir otomobil. Birkaç kronik sorunu dışında üzmez, otomobil sürdüğünü hissedersin.

Bunlar dışında belki Corolla da olabilir ama listedeki diğer araçlara göre bir artısı yok bence.

• quote:

Acele etmeyin derim. Mazda 626 ikinci elde pek tutulan bir araç değil, özellikle de SW ve eski model olması satışını zorlaştırır. Fiyatıa başka ilânlara göre tekrar gözden geçirin ve alıcısını bulmasını bekleyin ama aracınızdan memnunsanız kesinlikle satamayı düşünmeyin; zararınız çok olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

quote:

Acele etmeyin derim. Mazda 626 ikinci elde pek tutulan bir araç değil, özellikle de SW ve eski model olması satışını zorlaştırır. Fiyatıa başka ilânlara göre tekrar gözden geçirin ve alıcısını bulmasını bekleyin ama aracınızdan memnunsanız kesinlikle satamayı düşünmeyin; zararınız çok olur.

Alıntıları Göster
    sana en uygun araç tata indigo

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

sana en uygun araç tata indigo

Alıntıları Göster
    aracım mazda 626 nın HB olanı zaten.. zararına vermem motoru sıfır boyası sıfır.. Malesef bu aracı bozamazsın.. direk parçası pahalı diye aracı istemeyenler var elbet.. aslında haklılarda.. gerçekten parçası pahalı ancak mükembel bir sürüş keyfi var.. ama sağa sola çarpmamak lazım .. sceniz yada Citroën Picasso gibi aile araçlarıda çok hoşuma gidiyor.. hayırlısı diyelim.. ama konuyu açan arkadaşa scenic yada Citroën Picasso gibi araçları incelemesini tavsiye ederim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    750.000 TL aile aracı önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

aracım mazda 626 nın HB olanı zaten.. zararına vermem motoru sıfır boyası sıfır.. Malesef bu aracı bozamazsın.. direk parçası pahalı diye aracı istemeyenler var elbet.. aslında haklılarda.. gerçekten parçası pahalı ancak mükembel bir sürüş keyfi var.. ama sağa sola çarpmamak lazım .. sceniz yada Citroën Picasso gibi aile araçlarıda çok hoşuma gidiyor.. hayırlısı diyelim.. ama konuyu açan arkadaşa scenic yada Citroën Picasso gibi araçları incelemesini tavsiye ederim..

Parçası pahalı ama kaza yapmazsanız bakım maliyetleri diğer birçok araçtan daha azdır çünkü kolay kolay arıza yapmaz. Belli ki temiz kullanıyorsunuz, motor, boya sıfır diyorsunuz. Bence aracınızı kullanmaya devam edin. Gidip bir pasta cilâ yaptırın ve arabanazına yeniden aşık olun derim.

Bu arada Picasso'nun yeni modelleri güzel, her tarafı cam olduğu için sanırım, sürüş keydi daha iyi olacaktır gibi geliyor bana ama hiç binmedim. :)

• quote:

quote:

Parçası pahalı ama kaza yapmazsanız bakım maliyetleri diğer birçok araçtan daha azdır çünkü kolay kolay arıza yapmaz. Belli ki temiz kullanıyorsunuz, motor, boya sıfır diyorsunuz. Bence aracınızı kullanmaya devam edin. Gidip bir pasta cilâ yaptırın ve arabanazına yeniden aşık olun derim.

Bu arada Picasso'nun yeni modelleri güzel, her tarafı cam olduğu için sanırım, sürüş keydi daha iyi olacaktır gibi geliyor bana ama hiç binmedim. :)

Alıntıları Göster
    motor sıfır derken 3.000 tl. verip komple sıfırlattım walla arabayı tanıyan birisin, kafalama parçası pahalı bence sat diyenlerden değilde gerçekten sürüş kalitesini biliyorsun.. Sanırım satmayıp kullanmak daha iyi.. sohbet için teşekkür ederim kardeşim..

• quote:

motor sıfır derken 3.000 tl. verip komple sıfırlattım walla arabayı tanıyan birisin, kafalama parçası pahalı bence sat diyenlerden değilde gerçekten sürüş kalitesini biliyorsun.. Sanırım satmayıp kullanmak daha iyi.. sohbet için teşekkür ederim kardeşim..

Alıntıları Göster
    Rica ederim. Mazda'ları severim. Mazda gibi bir çok kıymeti bilinmeyen markaları daha severim aslında. O aracı severek kullandığınız belli. Belki şu aile tipi araçlar falan geçici hevestir ama bütçe elverene kadar siz o araca iyi bakın. Motor da yeni yapılmış madem, uzun süre idare edecektir.

• quote:

Rica ederim. Mazda'ları severim. Mazda gibi bir çok kıymeti bilinmeyen markaları daha severim aslında. O aracı severek kullandığınız belli. Belki şu aile tipi araçlar falan geçici hevestir ama bütçe elverene kadar siz o araca iyi bakın. Motor da yeni yapılmış madem, uzun süre idare edecektir.

Alıntıları Göster
    marea üzerinde durucam fiat deyince yaklaşasım gelmiyor bana pek sağlam gelmiyor açıkcası,sadece donanım değil sağlamlıkda önemli belkide önyargılı davranıyorum fiata karşı bi araştırıcam
    carisma her zaman hoşuma giden bi araç olmuştur.tek vazgeçiren tarafı aldığım aracın son sahibi olma ihtimalim :) satılmama endişesi
    honda civic de hoşuma gidiyor eski kasaları ama fiatı biraz uçuk
    ilk yorumdaki arkadaşın dediği gibi aslında nissanda güzel araba
    sonuç olarak birçok marka var alınabilicek ben aracı satmak için almıyorum o halde bindikten sonrada biraz zararla satmam bana bişey kaybettirmez bindiğime sayarım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mythicall

marea üzerinde durucam fiat deyince yaklaşasım gelmiyor bana pek sağlam gelmiyor açıkcası,sadece donanım değil sağlamlıkda önemli belkide önyargılı davranıyorum fiata karşı bi araştırıcam
    carisma her zaman hoşuma giden bi araç olmuştur.tek vazgeçiren tarafı aldığım aracın son sahibi olma ihtimalim :) satılmama endişesi
    honda civic de hoşuma gidiyor eski kasaları ama fiatı biraz uçuk
    ilk yorumdaki arkadaşın dediği gibi aslında nissanda güzel araba
    sonuç olarak birçok marka var alınabilicek ben aracı satmak için almıyorum o halde bindikten sonrada biraz zararla satmam bana bişey kaybettirmez bindiğime sayarım..

Alıntıları Göster
    megan 1 lerde bakabilirsin..hem tutulan bir arabadır...hem ihtiyaçlarınızı karşılar hem yedek parça daha uygun...megan 1 forumu ziyaret edebilrisn,arkadaşlar yardımcı olurlar size...

• quote:

Orijinalden alıntı: enigmatr01

megan 1 lerde bakabilirsin..hem tutulan bir arabadır...hem ihtiyaçlarınızı karşılar hem yedek parça daha uygun...megan 1 forumu ziyaret edebilrisn,arkadaşlar yardımcı olurlar size...

Alıntıları Göster
    Bu fiyata ben de arkadaşın söylediği gibi megane 1 veya clio tercih etmenizde fayda var derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enigmatr01

Alıntıları Göster
    şu an aracımı satmayı düşündüğüm için pek objektif olamayacağım. bulsbiliyorsan honda civic mantıklı olur. objektif olmak gerekirse focuslarında hemen hemen aynı fiyatlarda olduğu söyleniyor. alım satım bölümünde ilanım var bi bak istersen..

http://forum.donanimhaber.com/m_47120909/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47120909

yerinde olsam.2000 model civarı. bora, focus, civic bakardım. bora biraz pahalı olabilir ama bu 3 model de şu anda yolda görüldüğünde hala güncel ve çökmemiş olan araçlar. aynı durum bir renault için geçerli değil bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: SuphiBA

şu an aracımı satmayı düşündüğüm için pek objektif olamayacağım. bulsbiliyorsan honda civic mantıklı olur. objektif olmak gerekirse focuslarında hemen hemen aynı fiyatlarda olduğu söyleniyor. alım satım bölümünde ilanım var bi bak istersen..

http://forum.donanimhaber.com/m_47120909/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47120909

yerinde olsam.2000 model civarı. bora, focus, civic bakardım. bora biraz pahalı olabilir ama bu 3 model de şu anda yolda görüldüğünde hala güncel ve çökmemiş olan araçlar. aynı durum bir renault için geçerli değil bence..

Alıntıları Göster
    önerileriniz için sağolun arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Mythicall

önerileriniz için sağolun arkadaşlar

Alıntıları Göster
    ben üzerine 1-1,5 daha koyup getz vgt düşünürdüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shark45

Bu fiyata ben de arkadaşın söylediği gibi megane 1 veya clio tercih etmenizde fayda var derim.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: bey_as

quote:

Orijinalden alıntı: Shark45

+1

Alıntıları Göster
    ben de daha önce kullanmış biri olarak o fiyatlara megane1 tavsiye ederim. ya da nissan primera da olabilir. modeli biraz daha yüksek olsun diyorsanız hyundai accent olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

ben de daha önce kullanmış biri olarak o fiyatlara megane1 tavsiye ederim. ya da nissan primera da olabilir. modeli biraz daha yüksek olsun diyorsanız hyundai accent olabilir.

Alıntıları Göster
    clio ve vectra b kasalar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmw3.25

clio ve vectra b kasalar var.

Alıntıları Göster
    vectra b iyi seçim olur fakat 526 tl lik vergiyi düşün derim
    octavia denk gelirse o paralara alınabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.