Şimdi Ara

10 dakikada otomobil test etmenin incelikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sevgili ülkemizde satıcılar satıcı olmadığından ciddi müşterinin aracı 2 saatliğine test etmesine izin yok. yurtdışında uygulanan 1 gün aracın sizde kalması zaten hayal.

elimizde olan ne 10 dakika düz yolda bir test, hadi anla anlayabilirsen. eh adamlar bunu yapıyorsa bizde tedbirimizi alacağız arkadaşlar. parça parça alır nasıl test edilir anlatalım.

test güzergahı belirlemek: en önemli kısım bu belkide. bayiiyi sallamayın, şu yolda test ettiriyoruz sadece falan derse başka bayiiye, mutlaka bozuk asfaltlı ve çukur olan bir yol bulmak zorundasınız. kendi aracınızla etrafı dolaşın.

malzeme kalitesi: "o göğüs sert olsa ne olacak, kafanı mı dayayacaksın, kapı üstü canımm sert işte, vites çevresi oynasın ne olacak." bu sözler uzun vadede size trim sesi olarak dönecektir. bayiide test öncesi aracın birleşim noktalarını çok iyi inceleyin, bastırın mıncıklayın. boşluk olmayacak, çok esnemeyecek. davlumbaz içlerine bakın, bağaj örtüsünü kaldıırın, stepne civarına bakın, kafanızı pedalların olduğu yere sokun, kesip bırakmışlar mı özenmişler mi ? bunlar önemli. cidden önemli.

şanzıman: artık otomatik daha yaygın. e kısa mesafede şanzımanı nasıl test edeceksiniz. ideali iniş, yokuş, yokuşta geri vitesle park etme ve sıkışık trafik testi. tabi hayal bu. elimizdeki ile yetineceğiz. sıkışık trafikte kullandığınızda düşünün aracı, ve aynı şekilde kullanın. satış temsilcisi size deli gözü ile bakarsa baksın, bu işin raconu bu. ardından gazı köklediğinizde vites düşmesine ve sürüş tarzınıza göre şanzımanın kendini ayarlayıp ayarlamadığına bakın. ardından gazı bırakın durmaya çok yaklaşmışken tekrar gaza hafif sonra sert yüklenin. bunu tekrarlayın bu durumda kimi araçlar sıçrar. na işte o aracı almayın.

süspansiyon: hız tümseklerinden ne güzel geçti di mi ? değil. hız tümseklerinden 1980 toros da güzel geçiyor. süspansiyon kalitesi sert kısa darbelerde anlaşılır. çukur bulacak ve normalden hızlı gireceksiniz. aracın bir yeri kopar gibi olduysa geçiniz efem.

yalıtım. mutlaka pütürlü asfalt bulun. yeni araçlarda motor yalıtımı genel olarak iyi zaten. sorun yol gürültüsü. müziği kapatın ve uğultuya bakın.

tüketim: sıfırlasanız da testte anlama şansınız az, forumlardan bakın.

direksiyon: araçta gaza yüklenin tork steering var mı ? en güzeli şu. bomboş bir alanda gözlerinizi kapatın bir an. direksiyonu çevirin hafif. hissettiğiniz kadar mı dönmüş. lakin cidden boş olsun o alan lütfen.

na durum budur. aklına başka bir şey gelen varsa eklesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 16 Temmuz 2015; 16:09:46 >

• şimdiye kadar satın aldığım 6 adet ikinci el aracı genelde 10 dakikalık test sonrası satın aldım
    sürüş testinden sonra arabanın ön davlumbazlarının içine bakarım en azıından ön düzen hakkında kaba fikir verir
    bagajda stepne yerine ve arka kapıların fitil altlarına baktıktan sonra kasko firmasına kasko yapılabilirliğini soruyorum firma onay verince satın alıyorum
    asla kaput açıp bakmam zaten baksamda anlamam
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Güzel ve faydalı bilgiler olmuş.Elinize sağlık.
    aklımıza gelen olursa bizlerde paylaşım yapalım siz eklersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birrr

Güzel ve faydalı bilgiler olmuş.Elinize sağlık.
    aklımıza gelen olursa bizlerde paylaşım yapalım siz eklersiniz.

elbette hocam amaç bu zaten. benim kaçırdığım şeyler mutlaka vardır.

örneğin motor testi tam olarak nasıl yapılır birisi anlatırsa sevinirim. gaza basınca tepkisine bakıyoruz bakmasınada aslına neye bakacağız bilmiyorum.
  • Teşekkürler faydalı konu
  • Meslea ben almadan once bir ara sokakta surdum. Hafif cukur vs. vardi. Sonra otobana ciktim biraz yuksek suratte denedim.
    En son bos bir otoparka gittim orada da yol tutusu denedim bir kac ani direksiyon hareketiyle.

Donuste de muzigi actim normal gunluk kullanim gibi kullandim bakalim negatif bir sey hissedecekmiyim diye.

Tabi 10 dkdan uzun surdu 30-40 dk kadar.
  • BatuKır B kullanıcısına yanıt
    Bir dahaki sefere expertiz yaptır ki hem km kafamda soru işareti olmasın hemde colttaki duruma düşme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ön hazırlık süresi sonunda yeterince kanaat getirdiysem. kati aracı almam 2 dk ile 15 dakika arasında sürmüştür. almayacaksam zaten o ilk 2 dakika içinde ortaya çıkıyor.
  • Dumduz puruzssuz asfaltta test etmistim

• 10 dakika bile test surusu yaptirmayan var. bayiye fiyat soruyorsun adam intenetteki liste fiyatını sana soyluyor.
  • Test aracı aldığın araçla aynı olmuyor genelde donanım ya da motor farkı oluyor. 1.6 mjet 120 hp test edip 1.4 fire motoru alıyorsun örnek olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

Test aracı aldığın araçla aynı olmuyor genelde donanım ya da motor farkı oluyor. 1.6 mjet 120 hp test edip 1.4 fire motoru alıyorsun örnek olarak.

valla alacağın donanımı inceleyebiliyorsun genelde.

gerçi bende kuga alırken doğru düzgün inceleyemedim malzeme kalitesini baktığım selective aldığım trend x, allahtan malzeme kalitesi tamamen aynı çıktı. terzi kendi söküğünü dikemez misali oldu.

bazı firmalarda ciddi ciddi malzeme kalitesi farkı oluyor donanımlar arasında. qq!de var bu sanırım. berbat bir şey.
  • ben daha çok fiyatına bakarım zaten ucuz araçlar olduğu içinpek farkları olmaz,teknik özelliklerine bakarım okadar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.