Şimdi Ara

%100 ELEKTRİKLİ GOLF 7 ORTAYA ÇIKTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Volkswagen, %100 elektrikle çalışan e-Golf ün ayrıntılarını paylaştı.

Önden çekişli elektrikli Golf 7, 115 hp (85.76 kW) ve 270 Nm değerlerine sahip elektrikli motor ile hareket edecek.

Bu motorla birlikte araç, 0-100 km hızlanmasını 11.8 saniyede tamamlıyor ve 135 km/s ile sınırlı maksimum hıza ulaşıyor.

Lityum-iyon pil arka koltukların altında monte edilmiş ve 175 km menzil değerine imkan veriyorlar.

Pillerin kapasitesi 26,5 kWh ve 5 saatte şarj olabiliyorlar.

Araç standart bir golften 250 kg daha ağır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 21 Şubat 2013; 9:08:30 >

• 175 km yol gidip tekrar yola çıkmak için 5 saat şarj olmasını mı bekliyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

175 km yol gidip tekrar yola çıkmak için 5 saat şarj olmasını mı bekliyorsun?

mevcut teknoloji bu kadarına elveriyor. daha iyi bir örnek varsa bilmiyorum.
  • quote:

şehir içi için iyi değer.
  • Türkiye'ye gelecek mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Türkiye'ye gelecek mi acaba

Doğuşoto faktörü nedeniyle gelmese daha iyi
  • Aslında kablosuz elektrik teknolojisini geliştirseler araçlarda pil olmasına ve sürekli şarj etmeye gerek kalmaz.

Üşüyoruz Tesla reyiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: automovil

quote:

şehir içi için iyi değer.

fiat da öyle düşünmüş şehir içinde kullanılmaya yönelik elektrikli 500 ü yapmış.

http://www.fiatusa.com/en/2013/500e/
  • niye %100 elektriğe yöneliyorlar anlamıyorum, araç yine elektrikle çalıscaksa çalısabilir ama ektra bir motor benzin veya dizelle o pili giderken doldurması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 20 Şubat 2013; 16:53:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

niye %100 elektriğe yöneliyorlar anlamıyorum, araç yine elektrikle çalıscaksa çalısabilir ama ektra bir motor benzin veya dizelle o pili giderken doldurması lazım.

volvo diesel plug-in hybrid üretiyor ama fiyatı çok yüksek

http://www.autoexpress.co.uk/volvo/v60/18721/volvo-v60-plug
  • Renault fluence de 27 kwh lik batarya var ve pratikte 110km zorla görüyor. Golf için de gerçek yol koşullarında

175 km hayal olur.
  • niye standart modelden farklı olur şu elektrikli araçların tasarımı? rüzgar direnci düşer mi ki bu ayrıntılardan? gerçi golf güzel olmuş, focus gibi değil.

bu arada, saffet üçünü, golf 6'nın elektrikli modeli için iyi demek yerine ''fena değil, şehir içinde kullanılabilir. tabi ki belli sınırlar içinde.'' demişti.

gerçi kendisine pek saygı duymuyorum artık ama gene fikirleri önemli çoğu kişi için.
  • Turkiyede satilabilir.Gayet makul bir araba olmus.

Ancak dogus oto isini bilir,aradaki vergi farkini indiregandi eder,yine avantaji kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehiriçinde kışın yapabileceği 70-80 km...

Gerçi leaf'de farklı değil
  • e-Golf ün satış fiyatı en az 85-90 bin tl olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100.000 tl ye satılır.
  • Şimdi iki sorun kaldı:
    1. 8. kattan sitenin otoparkına kablo çekmek.
    2. Şarj sırasında o kabloyu çoluk çocuğun şaka için çıkarmayacağından emin olmak.
  • 45.000 liralık Fluence Z.E. ye demediğini bırakmayan arkadaşları bekleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herodot Amca

e-Golf ün satış fiyatı en az 85-90 bin tl olur

aynen bunu yazacaktım. ek olarak şunu söyleyeyim; daha ucuza benzinlisini alıp kaç km de aradaki fark kapanır bunun hesabını yapar yine benzinlisine bineriz
  • hep söyledim yine söylerim, lityum iyon pil demek, 2 senede nasıl laptop bilgisayarınız 2 saat sureden 15 dakikaya düşüyorsa aracın sarjıda bu oranda yol alacak demek. pil teknolojisi gelişmeden pilli araba gelişmez...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.